Vajanského nábrežie - zanedbaný park pred Miestnym úradom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Iva 19. júna 2017

Park má viacej nedostatkov. Momentálne je tam na udupanom mieste, kde by mal byť trávnik torzo pamätníka Valentínke a deťom, ktoré zomreli. Prosím o stanovisko , aký je ďalší zámer, či sa pamätník obnoví alebo zruší, pretože takýto stav sa mi zdá neúnosný. Osobne nechcem raniť ničie city, ale domnievam sa, že takýto pamätník má miesto na cintoríne a nie na verejnom priestranstve. Ja by som si tam tiež dokázala predstaviť napríklad sochu môjho otca s balíčkom zákuskov, pretože tadiaľ vždy chodieval z Detskej cukrárne a nosil zákusky celej rodine a mohla by som ten pamätník nazvať pamätník všetkým otcom, ktorí predčasne zomreli a opustili tak svoje rodiny. Všetci máme svojich mŕtvych, ktorí nám chýbajú. Ale nezdá sa mi to vhodné. V dezolátnom stave je roky i pitná fontánka. Prosím vyriešiť.

20. jún 2017

Staromestský Občan

Toto je jasný príklad, ako to dopadne s darmi tomuto mestu. Na jednej strane sa ponúka otázka, prečo sa o ne mestská časť nevie postarať, no na druhej strane, prečo by sa o dary o ktoré zrejme ani nestála, mala starať. Viem pochopiť, že je to veľmi nevďačné gesto takéto dary odmietnúť, ale pokiaľ sa o to darca už neplánuje starať, tak je to ďalšie bremeno pre mestskú časť. V prípade víly Tinky to bol smútiaci otec, v prípade pitnej fontánky taiwanská vláda. Sú to dary s dobrým úmyslom, v prípade fontánky aj praktickým, ale bohužiaľ. Pokiaľ sa o to darcovia nemienia starať, nech radšej prispejú inak na zveľadenie mesta alebo liečenie chorých detí.
23. jún 2017

Odpoveď samosprávy

pitnú fontánku nám neustále poškodzujú vandali, ide im hlavne o mosadzné a inštalačné prvky,

Vladimír Skokňa

oddelenie dopravy, životného prostredia, verejného poriadku a čistoty
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
tel.: +421 2 59 246 265
mobil: +421 903 429 090
E-mail: [email protected]
www.staremesto.sk
27. jún 2017

Iva

Pán Skokňa Vaša odpoveď nie je úplná. Vôbec ste neodpovedali na dotaz čo bude s pamatníkom Valentínke. Prišlo mi na um, či by nebolo možné mosadzné prvky nahradiť iným materiálom, ktorý je funkčný a nemá takú"zberateľskú" honotu. Ak by nezabralo toto riešenie, potom si Bratislavčania fontánku nezaslúžia a je lepšie ju radšej odmontovať, lebo to nevyzerá dobre.
12. marec 2018

Martin

Park na Vajanského nábreží

V parku na Vajanského nábreží je betónový podstavec,ktorý zostal po zničenéj soche. Do kedy to tam takto bude špatiť?
02. júl 2018

Iva

Valentýnkina socha je opäť na mieste, ale okolie tvorí udupaná zem. Chcelo by to doriešiť.
18. október 2020

Iva

Prosím doriešiť udupanú zem pred sochou Vlantínky. Nie som odborník, ale možno by stačili nejaké 2-3 dlaždice zasadené do trávnika a vyzeralo by to lepšie.
19. október 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania