Rušenie nočného kľudu - stavenisko na Panónskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Ja 18. mája 2016

na Panonskej ulici vedla firmy SLOVDEKRA sa vykonavaju stavebne prace v naozaj tesnej blizkosti obytneho komplexu Solar na Budatinskej ul.
Dna 16.5. prebiehali prace aj po 22.00 hod. Kedze hluk zo staveniska bol neznesitelny, pretoze vylievali beton a strojmi upravovali jeho povrch bola o 23.00 hod. privolana policajna hliadka. O par hodin neskor t.j. o 02.30 hod rano zacali opat na tomto stavenisku pracovat, sposobovali strojmi hluk ktory bolo pocut aj napriek tomu,ze som mala zavrete okna. Stavenisko nasvietili ako futbalovy stadion a pokracovali v pracach. Opat bola o 3.00 hod privolana hliadka.
Ma stavebnik povolenie zo stavebneho uradu,ze v hodinach od 22.00 do 6.00 hod. moze narusat nocny klud? Ak ano, chcela by som mat k nahliadnutiu toto povolenie. Vdeozaznam dodam ak chcete

19. máj 2016

Zdenko Fabšič

Rusenie nocneho pokoja stavbou

Dobry den, na Panonskej ulici vedla firmy SLOVDEKRA sa vykonavaju stavebne prace v tesnej blizkosti obytneho komplexu Solar na Budatinskej ulici. 16.5. prebiehali prace aj po 22.00 hod. Sposobovali hluk (vylievali beton a strojmi upravovali jeho povrch) preto bola o 23:00 privolana policajna hliadka. O 2:30 rano sa stavbari vratili a zacali opat pracovat, sposobovali strojmi hluk ktory bolo pocut aj cez pozatvarane okna, stavbu osvetlovali divnym sposobom kedze viac svietili do okien bytovky ako na stavbu. O 3:00 bola privolana hliadka. Nepaci sa mi ani celkovy postup prac, ked cely tyzden sa na stavbe takmer ani nepohne prstom a potom sa pracuje celu sobotu aj nedelu (od 7:00 do 19-20:00). Chcem sa spytat ci ma stavba nejake povolenie/vynimku na taketo prace a rusenie obyvatelov. Dakujem.
20. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Stavebný úrad mestskej časti informoval stavebníka o podnete a upozornil ho na obmedzenie vykonávania hlučných prác na stavbe vzhľadom k blízkosti obytných budov.

Mestská časť Bratislava-Petržalka nemá oporu v platnej právnej legislatíve na prijatie VZN týkajúce sa obmedzenia vykonávania hlučných stavebných prác cez víkend a vo sviatok. Stavebný úrad nemôže stavebníkovi obmedziť časovú realizáciu stavebných prác, nakoľko táto skutočnosť nemá oporu v stavebnom zákone a príslušných právnych predpisoch. V prípade nadmerného hluku je možné sa obrátiť na Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave.

mestská časť BA-Petržalka
28. máj 2016

Lucia

nemoze stavebny urad zaviazat stavebnika uz pri vydani povolenia k stavbe k urcitemu dodrziavaniu pravidiel ? aj tu sa sice pise, ze na sr nie je legislativa k tejto veci, ale okrajovo by sa mozno niecoho dalo chytit uz pri vydavani povolenia http://www.svetelneznecistenie.sk/aktualne/135-legislativa-na-slovensku.html?showall=1 . je smiesne, ze obycajny clovek sa pomaly boji pustit pracku vecer,aby mu este po 22 nedopierala, a vselijaki developeri, stavitelia a neviem kto si v tejto republike moze robit co chce...
26. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania