Rekonštrukcia škôlky na Vyšehradskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Marek Raffay 28. júla 2016

Na fotkách je škôlka ktorá sa má 1 celý rok rekonštruovať, chcú nám z ulíc šašovská 2-4 + okolie zobrať parkovisko ktoré je vyznačené na červeno. a používať ho ako stavebne parkovisko. Hneď vedľa je ZS a umelecké konzerzátorium. 90% rodičov / ľudí čo tam vozia (svoje) deti majú SUV, jeep-e same veľké Terrenne auta. Používajú AŽ 4 vstupy: Beňadickej, Šašovskej, Lietavskej,Vyšehradská. Počas školského roka ma človek problém vyjsť na hlavnú ulicu. Tak isto zo strany Beňadickej okolo 7 rána chodí komunálne smetiarske auto. Viete si predstaviť čo to budú rána keď to budu rekonštruovať ? Hore dole nákladiaky ? Nejaká tá besiedka, triedny aktív. Požadujem vzájomnú dohodu medzi stavby vedúcim/ mestskou časťou a školou aby vyriešili problém z parkovaním.
PS: do budúcnosti pridajte viac znakov.

29. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Cca 15 parkovacích miest a ich dočasné zabratie z dôvodu rekonštrukcie škôlky nie je, ani nemôže byť predmetom hľadania náhrady. V bezprostrednom okolí je viac ako 250 parkovacích miest na parkoviskách a možnosť odstavenia vozidiel aj na komunikácii Vyšehradskej ulice.
Plne si uvedomujeme vážnosť situácie s parkovaním, avšak tú je možné riešiť iba dvoma spôsobmi - zaviesť regulované parkovanie alebo zmeniť dopravné návyky. Akékoľvek náhrady parkovacích miest v území nutne pôjdu na úkor zhoršovania prostredia (najčastejšie na úkor zmenšovania vegetačnej plochy), čo iste každý Petržalčan považuje za nevhodné riešenie.
Riešením je napr. aj výstavba hromadných garáži, avšak paradoxne, práve obyvatelia dotknutých oblastí okamžite spisujú petície proti výstavbe ...
Ak majú občania konkrétne a reálne návrhy na riešenie, ktoré nepôjdu na úkor devastácie prostredia a pomôžu v krátkom čase zmierniť problémy so stavbou, radi ich uvítame, avšak problémy s parkovaním súkromného majetku, nesmú byť brzdou rekonštrukcie škôlky, ktorá tu bude pre všetkých.


mestská časť BA-Petržalka
25. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme podnet za uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania