Parkovacie miesta - parkovací systém Vyšehradská (Petržalka)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Tomáš . 16. augusta 2015

Dobrý deň, na stránke www.petrzalka.sk som prečítal, že na danom parkovisku má byť po zavedení parkovacieho systému Mestskej časti Bratislava – Petržalka iba 8 parkovacích miest, na danom parkovisku dnes parkuje 16 vozidiel, prečo nám chcete zobrať parkovacie miesta?
Za čo máme platiť, keď nám chcete zobrať parkovacie miesta?
Poprosil by som pozmeniť riešenie statickej dopravy v danom úseku.
Za odpoveď ďakujem.

http://www.petrzalka.sk/2015-01-23-prevadzkovanie-parkovacieho-systemu-mestskej-casti-bratislava-petrzalka/

http://www.petrzalka.sk/wp-content/uploads/2015/01/PRILOHA_3_10.pdf

18. august 2015

Jozef B.

Cela parkovacia politika je jeden paskvil. V navrhoch su zaratane aj uzavrete parkoviska. To mi nech niekto vysvetli ako to chcu spristupnit? Prikazat sukromnikovi, aby prenajimal svoje parkovisko za nizsie/vyssie ceny ako doteraz?
18. august 2015

Odpoveď samosprávy

Podklad, na ktorý sa odvolávate, spracoval Výskumný ústav dopravy v rámci komplexného materiálu Posúdenie dopravno technického riešenia a návrh prevádzkovo organizačného zabezpečenia v júli 2013. Materiál, ktorý bol v podstate len východiskom pre ďalšie procesy, hovorí o passporte jestvujúcich parkovacích miest, pričom si treba uvedomiť, že nie všetky miesta, kde dnes parkujú autá, spĺňajú aj požiadavky na parkovanie dané legislatívou a normami. Tam, kde sa dnes chaoticky zmestí desať áut, sa po vyznačení parkovacích miest možno zmestí viac, možno menej áut. Materiál obsahuje aj návrhy, kde je možné budovať dodatočné parkovacie kapacity. Momentálne sa spracúva reálna organizácia dopravy a tá bude smerodatná. Preto je dnes predčasné hovoriť o konkrétnych číslach aj v tomto danom prípade.

Mestská časť Bratislava - Petržalka.
18. august 2015

query

To myslia vazne s tou odpovedou? Niekde viac, niekde menej? To este nemaju v tom jasno a budu sa chciet rozhodnut priamo na mieste s kyblom farby a stetcom v rukach??? Dilentantizmus najhrubsieho zrna! Cela parkovacia politika je jedne paskvil, ako spominal uz Jozef B.! To sa ani nepozru z okien svojho uradu, co tam maju na chodniku??? Ze im tam stoji pomaly 15 aut denne a potom ich poslu kam, ked im to tam nevyznacia?
19. august 2015

Petrzalcanka

ubratie parkovacich miest na danom mieste ma logiku, kedze stale vozia rodicia do skoly deti a neskor budu vozit deti aj do skolky. Budu sa mat so svojimi milionovymi kravami na kolesach kde otocit.
Co keby ste pohodlne parkovali na byvalom otocisku autobusov, kde sa pise P160? Je to iba 3-5 minut peso. Zial, Petrzalka bola projektovana na hromadnu dopravu a ovela nizsi pocet automobilov a nemozeme pocitat s tym, ze svoje auto postavime rovno pred okno svojej obyvacky.
20. august 2015

Jozef B.

K vyjadreniu MU. Chcel by som vediet ako dosli k navrhom na dodatocne parkovacie miesta? Bola urobena nejaka studia, dopad na zelen, na organizaciu dopravy atd.. alebo ste si to vycucali z prsta a google maps?
20. august 2015

Tomáš .

Mila Petrzalcanka, preco by mali trpet domaci? Parkujeme tam tak roky.. Preco by sme to mali menit kvoli rodicom, ktory sa "potrebuju" otocit priamo pred vchodom? Fakt nepoznam skolku ktora potrebuje otocisko... Preco by nemohli rodicia svoje deti vysadit z auta pri vstupe do sidliska? Alebo sa s detmi prejst vasich spominanych 3-5 minut? A posledna vec uz vela rokov do skoly vozia rodicia deti a otocili sa aj bez vasho "vysnivaneho" otociska.. Tak nechapem preco by sa to malo menit. Prajem pekny den
13. september 2015

Petrzalcanka

Mily Tomas, takisto som domaca a za svoje parkovacie miesto si platim a napriek tomu spominanych 3-5 minut si od svojho miesta do domu precupitam. Vela rokov rodicia vozia deti aj bez otociska, a prave tito rodicia uz aj za sucasnych podmienok na Vysehradskej kade chodi MHD tvoria nezmyselne dopravne kolizie napr. cuvanim na hlavnu cestu z parkoviska, blokovanim prechodu pre chodcov, statim priamo na hlavnej ceste a vykladanim deti z detskych sedaciek pricom blokuju aj MHD, alebo nedanim prednosti v jazde pri vyjazde spred skoly. Za mna osobne nech si tie deti vylozia priamo na Panonskej alebo niekde pri Tesku, aspon by mali konecne trochu pohybu. Neuvedomujete si ale, ze spolu s rodicmi do rekonstruovanej skolky bude chodit zasobovanie a ak sa tam vybuduju namiesto miesta na otacanie dalsie parkovacie miesta, tak to este len bude zabavy pozorovat kamionistov ako budu od skolky cuvat na hlavnu nazad... Tymto zaroven pozdravujem vsetkych susedov, ktori tam parkuju na chodniku a neda sa okolo nich prejst s kocikom, nie to este aby pomedzi nich presli hasici alebo sanitka...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania