Ružinovská detská ambulancia Tomášikova 3/A -parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Júlia Hrachová 09. decembra 2016

Prajem pekný deň.
Sme ambulancia pre deti a dorast RAPHAEL MED s.r.o. Tomášikova 3/A
Chceli by sme Vás poprosiť o pomoc a súčinnosť pri riešení parkovacích miest.
Na vyšetrenia k nám chodia mamičky často s nasledovným modelom: malé dieťa v jednej ruke a kočík s bábätkom v druhej ruke+ na pleciach kabele s vecami na kŕmenie, prebalenie, prezlečenie a hračky. Veľa krát sa jedná o detičky teplotujúce a umrnčané, nespolupracujúce a plačúce. Stav býva predosvšetkým psychicky náročný a vypätý a situáciu nezlepšuje blúdenie a hľadanie parkovacích miest v susedných uliciach.

Chceli by sme Vás poprosiť o informáciu, či by sme spoločnými silami, vedeli vytvoriť 3 parkovacie miesta na trávniku pred ambulanciou s použitím trávových tvárnic. ďakujem. s prianím pohody MUDr.J.Hrachová, PhD.

12. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Pozemky aj zeleň na ktorej žiadate vybudovať parkovacie miesta sú vo vlastníctve a a priamej správe Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy. Z uvedeného dôvodu je potrebné, aby ste žiadosť zaslali vlastníkovi pozemku, teda hlavnému mestu.


kancelária starostu
02. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet sme postúpili oddeleniu nájmov nehnuteľností Magistrátu hl. mesta.

Po majetkovoprávnom preverení bolo zistené že sa jedná o pozemok registra „C“ parc. č. 3184/175, ktorý je totožný s pozemkom registra „E“ parc. č. 499/2, zapísaným na liste vlastníctva č. 7868 vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislavy.

V prípade záujmu o nájom časti pozemku je potrebné podať žiadosť do podateľne na Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy spolu s kópiou z katastrálnej mapy s vyznačením časti požadovaného pozemku, na ktorej plánuje žiadateľ vybudovať 3 parkovacie miesta a uvedením požadovanej výmery.

V zmysle „Rozhodnutia č. 27/2011 primátora hlavného mesta SR Bratislavy, ktorým sa stanovujú pravidlá evidencie, realizácie a sledovania zmluvných vzťahov hlavného mesta SR Bratislavy“ bude žiadosť o nájom predložená na vyjadrenie príslušným odborným oddeleniam magistrátu a starostovi mestskej časti Bratislava - Ružinov.

Následne sa vo vybavovaní žiadosti bude postupovať v súlade ust. § 9a ods. 9 písm. c) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov, bude spracovaný materiál, ktorý bude predložený na rokovanie orgánov mesta.

Hlavné mesto SR Bratislava pri nájme nehnuteľností postupuje v súlade so zákonom č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a nájom nehnuteľnosti sa musí vykonať na základe obchodnej verejnej súťaže, dobrovoľnou dražbou alebo priamym nájmom.

Zároveň si dovoľujeme upozorniť, že min. výška nájomného za pozemok užívaný na vyhradené parkovanie vozidla v mestskej časti Bratislava - Ružinov je stanovená na základe VZN hlavného mesta SR Bratislavy č. 15/2012 v sume 73,00 Eur na 1 m2 za rok.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania