Problém na cvičisku na Dlhých dieloch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Hana Ráczová 12. februára 2017

Dobrý deň.
Chcem sa opýtať, ako je možné riešiť nižšie načrtnutý problém.
Na cvičisku na Dlhých dieloch sú už dlhodobo problémy s jedným pánom, ktorý býva v najbližšom obytnom dome. Na cvičisku a v celom vnútornom parku býva rozsypané jedlo so silnou chemikáliou, ktorá spôsobuje psom krvavé vracanie, najnovšie sú to rozsypané pripináčiky, strieľa do psov a ich majiteľov z pootvoreného okna ľadové kocky. Pán je právnik a je si vedomý toho, že bez očitých svedkov a dôkazov nie je možné podať žalobu. Toto jeho správanie trvá už dlho a mnoho psíčkarov s ním už malo priamo či nepriamo problém. Chcem sa opýtať: Naozaj sa niekto, hoci aj právnik, môže takto správať? Na cvičisko chodia aj deti. Nie je toho zákona, ktorý by ho zastavil? A druhá otázka: Môže mestská časť alebo mesto na ihrisko nainštalovať kamery?

13. február 2017

Brano M.

Pripinaciky su posledny "vystrelok" pana co ma na svedomi aj napriklad tento pripad:
https://www.cas.sk/clanok/495720/v-bratislave-uraduje-dalsi-travic-psov-spoved-vydesenej-psickarky-tymto-otravili-moju-elli/

Bol som osobne svedkom strielania ladov ci rozhadzanych pripinacikov. Okrem toho tento pan minuly rok zvykol hadzat z okna silne delobuchy(viem o 3-4 pripadoch, z toho 2 osobne) cim nesposoboval sok iba pritomnym psom, ale aj psickarom a inym okoloiducim osobam. Jeden krat to pan hodil do takej blizkosti ludi, ze pritomni mali pocit, ze to bolo hodene priamo na nich... V tom case bolo v okoli pritomnych mozno aj 10-20 ludi.

Bolo by vhodne, aby sa tento pripad zacal seriozne riesit, pretoze je len otazka casu kedy sa stane nejaka vaznejsia nehoda ci uz psikovi alebo cloveku...
13. február 2017

Hana Ráczová

Neviem, či sa Vám zobrazí obsah správne, oslovila som aj MsP Bratislava. Vychádza z toho nasledovné: https://www.facebook.com/groups/1678591362427693/permalink/1905643229722504/?pnref=story . Nič menej, aj MsÚ KV by sa mal podieľať na bezpečnosti občanov a verejných priestranstiev v súčinnosti s MsP Bratislava.
16. február 2017

Michal K.

mozno extrem, ale ak nemate svedkov, ako pan ublizuje vasim psom, mozno ani on nebude mat svedkov, ked niekto ublizi jemu ...
22. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
jediným riešením je, pokiaľ to dotyčný pán robí často, nakrútiť ho na kameru, aby ste mali dôkaz, že pácha protiprávnu činnosť. Len tak ho môže riešiť polícia. Tá má následne v kompetencii aj kamerový systém. Kamerový systém je závislý od rozpočtu, ktorý na tento účel vyčlení magistrát hlavného mesta. V princípe stačí, ak ho natočíte hoci aj na mobil. Pokiaľ sa však dohodnete viacerí, ktorí ste ho videli takto konať, podajte spolu trestné oznámenie a polícia sa ním bude musieť zaoberať. Skúšali ste?

Miestny úrad MČ Bratislava - Karlova Ves
23. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
Podnet sme samozrejme odstupili na riesenie MsP, ktora vo veci vykonava setrenie. Podla mailu, ktory mi zaslali, nemali o tychto skutkoch ziadnu vedomost.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
07. marec 2019

Adrián

V psom ihrisku sa už niekoľkokrát nachádzali nebezpečné predmety. Psíčkari z Dlhých dielov nemajú kde bezpečne venčiť svojich domácich miláčikov.

Navrhujem nainštalovanie kamery, fotopascí alebo vybudovanie viac izolovaného psieho ihriska. Počet psíkov k deťom v oblasti je neúmerný k počtu detských a psích ihrísk.
08. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
Podnet sme opat postupili na setrenie MsP. Optimalne by bolo, aby sa na nich nakontaktoval priamo ten, kto sem podnet vlozil. Mailova adresa je: [email protected]
Mozete tak podat blizsie informacie k veci.
Vdaka.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
04. január 2022

Admin KV

Keďže sa zadávateľka podnetu k jeho vyriešeniu nevyjadrila ani po troch mailových výzvach, od zadania podnetu uplynulo takmer päť rokov a samospráva podnet riešila, uzatváram podnet ako vyriešený.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
04. január 2022

Adrián

Vzhľadom na to že tento problém trvá dlhšie ako jedno volebné obdobie a vyjadrenie samosprávy nie je postačujúce, si myslím že by tento podnet mal ostať otvorený. Ak je jediným problémom že zadávateľka nereagovala na emaily, v kľude ho otvorím znovu ja.

Cvičisko stále nie je bezpečný a ani adekvátny priestor pre venčenie. Moja predstava o odkazstarostu.sk nie je že zadávateľ bude odkázaný na iné orgány. Takto takáto interakcia úplne stráca zmyseľ a len zavádza systém perpetuálneho presmerovávania medzi byrokratickými inštitúciami na web.

Preto osobne považujem tento problém za neriešený, reakciu samosprávy za neadekvátnu a teda by podnet z môjho pohľadu nemal byť zatvorený.
07. január 2022

Admin KV

Dobrý deň, pán Adrián, zadávateľka podnetu sa pýtala na spôsob, akým je možné riešiť správanie občana, ktorý údajne rozsýpa po cvičisku jedlo napustené chemikáliami, rozsýpa pripináčiky a strieľa po psoch a po ľuďoch. Samospráva odporučila si toto správanie zdokumentovať a obrátiť sa s dôkazmi na mestskú alebo štátnu políciu.
Pretrváva, prosím, ešte stále tento jav? A ak áno, obrátili ste sa na políciu?

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania