Židovská - priestor na stromy?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Peter Oravec 20. februára 2017

V novej dlažbe na Židovskej ulici zrejme nechali priestor na stromy. Ale kde sú tie stromy? Prosím o doplnenie stromov.

20. február 2017

Odpoveď samosprávy

Výsadba na Židovskej ulici je objednaná a bude realizovaná vo vhodnom agrotechnickom termíne, t. zn. v mesiacoch marec - apríl 2017.

Lucia Rapošová, referát životného prostredia
20. február 2017

Peter Oravec

Tešíme sa.
(Zaujímavé je, ako vie samospráva rýchlo odpovedať na niektoré podnety, ale na rozbitú dlažbu na rovnakom mieste už mesiace zaryte mlčí...)
21. február 2017

Igor

ako dlho prežijú stromy v pol kubíku zeme ? ....vyhodené peniaze, zas len niekto zarobí, stromy mali nasadiť vo svahu Staromestskej ulice, tam by prežili aj filtrovali hluk z ulice.
22. február 2017

Eva

Pán Oravec má pravdu. Je to len pár mesiacov, čo dali do "prevádzky" vynovenú Židovskú ulicu. Pravidelne tade chodievam, sledovala som robotníkov pri kladení dlažby a v duchu som si kládla otázku, dokedy tá dlažba vydrží bez lámania a praskania? Nuž, dlho nie. Keď sa tade prejdete a skúsite ich zrátať, vyjde vám číslo minimálne 100 !! A je len cca 1/2 roka od osadenia dlažby. Už to mesto reklamovalo? Kto to bude opravovať a financovať???
22. február 2017

Igor

podľa starostu dlažba vyhovuje aj protišmykovej norme aj norme odolnosti voči zaťaženiu. Ale kým OLO nekúpi ľahšie autá, tak smetiari tam majú zakázané ísť, aby nezničili 500 tisícovú dlažbu. Obyvatelia aj reštaurácia musía nosiť odpad už 8 mesiacov na terasu pri Kapucínskej ulici, vzdialenej 250 m - krásny pohľad na 12 kontajnerov a v pozadí historické hradby
22. február 2017

Eva

Ak tam OLO nechodí, tak potom je tá situácia ešte horšia, pretože dlažba je už zničená. Keď som tade išla pred pár dňami, míňalo ma osobné auto a dlažba len tak hrkotala. Evidentne tie bloky neboli kvalitne uložené v štrkovom lôžku, alebo ako sa tomu odborne hovorí.
22. február 2017

Igor

Miesto pre stromy?

Zasaďme stromy hoci sú odsúdené na zánik lebo žiadny strom neprežije na pol kubíku zeminy,....ale nevadí, dáme zarobiť nejakej spriaznenej firme a zároveň obyvatelia nech nemajú kde parkovať ....nevadí veď obyvatelia nie sú dôležití, tí sa môžu odsťahovať, mesto bude žiť z ľudí sediacich na terasách, Takto sa vyľudňuje Staré Mesto, ale dokedy ?
27. marec 2017

Peter Oravec

To, čo píše dnes Karlovešťan, nie je celá pravda. Tri stromy boli skutočne vysadené, tri miesta na stromy však stále ostali prázdne. Podnet nie je vyriešený.
28. marec 2017

Igor

úžasný výkon zasadiť 3 stromy a zrušiť 27 parkovacích miest ľuďom, ktorí tam bývajú 20 rokov, výkon hodný niekoľkotisícového platu úradníka....
28. marec 2017

Peter Oravec

Pán administrátor OPS, prečo toto stále robíte???? Včera som tu zverejnil aktualizáciu:
"To, čo píše dnes Karlovešťan, nie je celá pravda. Tri stromy boli skutočne vysadené, tri miesta na stromy však stále ostali prázdne. Podnet nie je vyriešený."
Podnet nie je vyriešený! Ďakujem.
29. marec 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

notifikácie o nových aktualizáciách a komentároch prechádzam postupne, hneď ako som sa dostal k Vašej nasledovnej aktualizácii som status zmenil späť na "v riešení".

Vďaka za pochopenie,

s pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
29. marec 2017

Richard

Update
29. marec 2017

Richard

Brectan.. snad sa zadari.
29. marec 2017

Richard

Update
05. apríl 2017

Peter Oravec

Podnet je vyriešený. Ďakujem.
06. máj 2017

Peter Oravec

Už je minimálne jeden z tých stromov suchý. Števčíkova fušerina na pokračovanie.
09. máj 2017

Igor

a čo ste čakali že stromy prežijú v 0,5m3 zeminy ? ....ešte aj stromy sa rozhodli nerásť zo solidarity k občanom, ktorí tam žijú a parkovali 20 rokov a od januára im empatickí úradníci zrušili 27 parkovacích miest a nahradili ich 3 kusmi stromov...a nikoho nezaujíma kde majú parkovať
11. máj 2017

Peter Oravec

Vzhľadom na poslednú moju aktualizáciu by som povedal, že podnet je znova neriešený. Alebo je to treba dať ako nový podnet? Ďakujem adminovi za odpoveď.
31. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Nie je pravda, že jeden strom vyschol. Pravda je taká, že prostrednej čerešni po presadení trvalo trocha dlhšie kým začala pučať. Dnes už má listy a zdá sa, že sa na novom mieste adaptovala

Radoslav Števčík, starosta Bratislava - Staré Mesto
31. máj 2017

Peter Oravec

Pán Števčík,
budem nielen Vaše stromčeky pozorne sledovať.
S pozdravom.
01. jún 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Oravec,

Vašu aktualizáciu som bol nútený vymazať, prosím Vás o jej slušné naformulovanie. Opakovane Vás vyzývam k dodržiavaniu základných pravidiel diskusie, ktoré nájdete tu: https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky

Urážky nedokážu nič vyriešiť a znižujú kvalitu celej diskusie.

Martin Kollárik
[email protected]
01. jún 2017

Peter Oravec

Pán Kollárik, Vaše konanie považujem za bezprecedentné a budem sa na Vás opätovne šťažovať u p. Košťála. Na mojej aktualizácii nebolo nič nepravdivého a pracoval som na nej najmenej hodinu, preto Vás žiadam, aby ste ju sem vrátili. V prípade, ak tak neurobíte, žiadam Vás, aby ste mi ju poslali na môj e-mail ([email protected]). V každom prípade sa na Vaše konanie budem sťažovať u p. Košťála.
Oravec.
01. jún 2017

Peter Oravec

Pán Kollárik, zároveň Vás žiadam, aby ste presne uviedli bod v podmienkach používania, ktorý som porušil. Ďakujem.
01. jún 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

vo Vašom príspevku boli porušené tieto pravidlá diskusie:

1. V komunikácii na portáli sa vyjadrujte k danej téme, a to vecne a fakticky.
Odkazprestarostu.sk prináša obsah, ktorý vyvoláva rôzne emócie. Ak je podnet, či komentár príliš dlhý a plný emócií môže sa ľahko stratiť jeho podstata. Stručný a výstižný popis problému napomôže k jeho rýchlemu riešeniu a pochopeniu.

2. Nevyjadrujte sa urážlivo a vulgárne o akejkoľvek spoločenskej skupine, jednotlivcovi či menšine.Hlásime sa ku konštruktívnej komunikácii, ktorá vedie k riešeniam problémov. Odmietame preto vulgárnu a urážlivú komunikáciu Za vulgarizmus je považovaný výraz na základe významu, nie formy. Slová v ktorých sú písmená, alebo hlásky nahradené znakmi sú považované rovnako za vulgarizmy.

8. Ak závažne obviníte voleného zástupcu/kyňu, musíte svoje tvrdenie doložiť, alebo dokázať. Keďže chod samosprávy platia predovšetkým jej obyvatelia/ky zo svojich daní, pracovníci/čky a predstavitelia/ľky samosprávy musia byť pripravení zniesť istú dávku kritiky. Táto kritika by ale nemala byť založená na vyjadreniach plných urážok. Obviňovanie a napádanie zodpovedných k riešeniu porblému neprispeje. Zároveň môže byť adresované nesprávnych osobám.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
01. jún 2017

Peter Oravec

Na základe upozornenia dministrátor OPS p. Kollárika mením text aktualizácie a vypúšťam slová, ktoré podľa p. Kollárika nesmú na portáli odznieť. Prosím p. Kollárika, aby tento text uverejnil ako aktualizáciu spolu s fotografiami, ktoré som pôvodne k tejto aktualizácii doplnil. Ďakujem.

"Pán Števčík,
predsa len, keď ste sa už teda práve k tomuto podnetu rozhodli ponížiť a sám osobne odpovedať, zopár poznámok s poníženou prosbou na pána administrátora OPS o doručenie do Vašich ctených rúk.
Je mi skutočne záhadou, prečo práve k tomuto podnetu ste sa rozhodli sám osobne venovať, odfotiť ten jeden úbohý stromček, ktorý asi zo zúfalstva vypustil desať lístočkov, dať sem tú fotografiu a napísať k nej aj text. A pritom úplne, celkom, absolútne ignorovať desiatky podnetov, ktoré sú tu už roky a s ktorými Vy osobne, Váš úrad ani nikto iný nič ničovatého nerobí. Nechcem teraz behať po celom Starom meste, ostanem iba na Židovskej ulici a jej okolí: Prečo nereagujete na podnety týkajúce sa Vami osobne sušovanej dlažby na Židovskej, kde je minimálne tretina dlažby dolámaná a zničená? Prečo absolútne nereagujete na podnet, resp. podnety k tejto dlažbe? Je to skutočne Vaše osobné maslo na hlave, výber dlažby bol katastrofálny, realizácia ešte horšia a Vaše mlčanie je svedectvom istých Vašich vlastností, ktoré sa tu nesmú pomenovať.
Na fotke je zničená dlažba na Židovskej a dlažba na Herrengasse vo Viedni, ktorá bola robená v rovnakom čase a po ktorej jazdia autá, autobusy, koče ťahané koňmi... Je to dôkaz Vášho zlého výberu dlažby a zlej realizácie jej uloženia. A môžem pokračovať:
Zlé riešenie na rohu Židovskej a Beblavého:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/36641/zle-riesenie-na-rohu-beblaveho-a-zidovskej
Skládka pri Zámockých schodoch:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/38713/skladka-medzi-zamockymi-schodmi-a-zidovskou
Odbité stĺpiky na Židovskej:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/34807/odbite-stlpiky-na-zidovskej
Pozostatky po parkovacom automate na Židovskej:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/32409/parkovaci-automat-a-oznacenie-na-zidovskej
Rozmlátené bolbordy na Židovskej:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/16364/bilbordy-v-dezolatnom-stave-na-zidovskej
Zničený trávnik na rohu Židovskej a Kapucínskej:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/13057/zniceny-travnik-na-rohu-kapucinskej-a-zidovskej
Zle nasmerované orientačné tabule na Židovskej:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/10424/orientacne-tabule-pri-moste-snp
Rozbitá dlažba na Mikulášskej:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/16362/dlazba-na-mikulasskej-ulici-sa-uz-znova-rozpadava
rozbité zábradlie na Rybnom nám.:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/35554/demontovane-alebo-rozpadnute-zabradlie-na-rybnom-nam
Špina a burina na Rybnom nám.:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/30124/spina-a-burina-na-rybnom-namesti
Krivé a rozbité chodníky na Rybnom nám.:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5063/rybne-namestie-stav-chodnikov
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/3204/rozkradnute-mriezky-zvlnena-prepadnuta-a-rozbita-dlazba
Zmazané značenie cyklotrasy na Rybnom nám.:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5049/zmazane-vodorovne-znacenie-cyklotrasy
Špinavé a rozbité telefónne búdky na Rybnom nám.:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5048/nefunkcne-a-rozbite-telefonne-budky
Kvetinéče pod mostom SNP plné špiny a buriny:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/8047/kvetinace-pod-mostom-snp
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/39714/burina-v-kvetinacoch-pod-mostom-snp
.... a takto môžem pokračovať desiatkami podnetov na ktorúkoľvek stranu od Židovskej ulice...
Podnety sú väčšinou bez odpovede a vždy bez riešenia.
Pán starosta Števčík, nehanbíte sa osobne za to, čo robíte? Prečo nás nútite žiť v takomto stave mesta?"
01. jún 2017

Peter Oravec

Pán Kollárik,
komentár k Vášmu textu:

"...vo Vašom príspevku boli porušené tieto pravidlá diskusie:
1. V komunikácii na portáli sa vyjadrujte k danej téme, a to vecne a fakticky.
Odkazprestarostu.sk prináša obsah, ktorý vyvoláva rôzne emócie. Ak je podnet, či komentár príliš dlhý a plný emócií môže sa ľahko stratiť jeho podstata. Stručný a výstižný popis problému napomôže k jeho rýchlemu riešeniu a pochopeniu."

Môj komentár: Vyjadril som sa k téme, vecne a fakticky. Pán starosta Starého mesta neodpovedá na desiatky podnetov a nerieši ich. V mojom texte nie je ani jedno nepravdivé slovo.

"2. Nevyjadrujte sa urážlivo a vulgárne o akejkoľvek spoločenskej skupine, jednotlivcovi či menšine.Hlásime sa ku konštruktívnej komunikácii, ktorá vedie k riešeniam problémov. Odmietame preto vulgárnu a urážlivú komunikáciu Za vulgarizmus je považovaný výraz na základe významu, nie formy. Slová v ktorých sú písmená, alebo hlásky nahradené znakmi sú považované rovnako za vulgarizmy."

Môj komentár: Nevyjadril som sa vulgárne ani urážlivo. Konštatoval som fakty. To, že pán starosta Starého mesta na desiatky podnetov dlhodobo neodpovedá a nerieši ich, je proste fakt. V tejto súvislosti slová ako "alibizmus, farizejstvo, fušerstvo a impotencia (= neschopnosť) iba vystihujú a pomenúvajú reálny stav. Ako napísal už Gogoľ: "Darmo sa hnevať na zrkadlo, keď je huba krivá". Budete cenzurovať aj Gogola?

"8. Ak závažne obviníte voleného zástupcu/kyňu, musíte svoje tvrdenie doložiť, alebo dokázať. Keďže chod samosprávy platia predovšetkým jej obyvatelia/ky zo svojich daní, pracovníci/čky a predstavitelia/ľky samosprávy musia byť pripravení zniesť istú dávku kritiky. Táto kritika by ale nemala byť založená na vyjadreniach plných urážok. Obviňovanie a napádanie zodpovedných k riešeniu porblému neprispeje. Zároveň môže byť adresované nesprávnych osobám."

Môj komentár: Všetky moje tvrdenia sú doložené odkazmi na konkrétne nezodpovedané a najmä neriešené podnety. Nie je tam jedno jediné nepravdivé alebo nedokázateľné alebo nedoložiteľné tvrdenie. Ak také niekde vidíte, prosím, dajte mi vedieť.
Ďakujem.
Oravec
15. august 2017

Peter Oravec

Bez zmeny. Ten strom a takmer všetky kríky uschli.
26. október 2017

Martin

Strom na Židovskej ulici

Na Židovskej ulici je vyschnutý strom.
26. október 2017

Odpoveď samosprávy

strom bude nahradený v najbližšom možnom agrotechnickom termíne

Vladimír Skokňa

oddelenie dopravy, životného prostredia, verejného poriadku a čistoty
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
tel.: +421 2 59 246 265
mobil: +421 903 429 090
E-mail: [email protected]
www.staremesto.sk
16. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, táto čerešňa žiaľ ťažšie znášala presadenie, keď sa konečne začala chytať prišli horúčavy a nepomohla ani pravidelná zálievka. V súčasnosti bol strom v rámci záruky nahradený novým.

Radoslav Števčík, starosta Bratislava - Staré Mesto
19. november 2017

Igor

Zrušiť 33 parkovacích miest v Starom Meste a zasadiť na ich mieste 3 stromy to nie je umenie to dokáže človek aj bez tisícového platu ale zoberte si príklad ako sa to robí v civilizovaných krajinách - v susednom Rakúsku, Holandsku - zachovajú sa aj parkovacie miesta rezidentom a zároveň sa aj zeleň rozšíri.
15. júl 2018

Peter Oravec

Celý trávnik a takmer všetky kríky uschli. Podnet je znova aktuálny. Prosím o preposlanie samospráve.
16. júl 2018

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
22. august 2018

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia. Starosta zase na Židovskú zvysoka kašle.
15. september 2018

Peter Oravec

Bez zmeny.
Prosím o preposlanie aktualizácie podnetu samospráve.
16. september 2018

Igor

Pán Oravec - na Židovskú ulicu bol vydaný Protest prokurátora (viď 1.strana) v súvislosti s tým že bol porušený stavebný zákon počas revitalizácie - preto je stále protizákonné aby tam mesto teraz niečo riešilo okrem obnovy parkovacích miest rezidentom. Ak máte záujem o celý protest tak mi dajte E-mailovú adresu a prepošlem Vám ho.
11. december 2018

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia. Prosím o preposlanie aktualizácie niekomu.
12. marec 2020

Peter Oravec

Zuzana Aufrichtová ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Zuzane Aufrichtovej.
21. september 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
v jednej časti boli stromy doplnené, v druhej časti by sa zrejme neudržali pri živote. Navrhujem preto podnet uzavrieť.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania