Židovská-dosadenie dlažby

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

ten mostik spaja pomerne peknu vydlazdenu ulicu a historickymi hradbami a je na nom asfalt. prosim o vymenu asfaltu za dlazbu. tak aby to bolo vkusne a pekne. trosku by sa tym prepojili hradby a zidovska. tato zmena sa da realizovat raz dva "quick wins". dakujem

11. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
12. september 2020

jajbolina

Dobrý podnet, na ten mostík patrí dlažba. Zároveň nech samospráva odstráni aj to grafioty čo vidno na obrázkoch. Mesto by malo mať pracovníkov kontroly, ktorí by si v pravidelných intervaloch (nar. raz týždenne) prešli svoj "revír" a hlásili by nedostatky na čistote či mestskom majetku. Lebo teraz opravujú od buka-do buka, úplne nesystematicky a najmä, v meste absentije pravidelná údržba.

Toto mesto ani nemá nakúpený poriadny odburiňovací stroj a stroj na čistenie dlažby. Zrovna min. týždeň na našej ulici "odburiňovali" chodníky krovinorezom a fúkačom na lístie. Normálne som neverila očiam či mám plakať alebo sa smiať na tým Pat&Mat systémom. Ešte aj MČ Staré Mesto to robí lepšie ako magistrát s jeho Vallo Teamom "odborníkmi".
https://sw-ke.facebook.com/ZAstaremesto/videos/691190708127678/?__so__=permalink&__rv__=related_videos
12. september 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
takých pracovníkov, samozrejme, má každá mestská časť. Volajú sa inšpektori verejného poriadku.
Napríklad Staré mesto:
https://www.staremesto.sk/sk/content/inspektori-verejneho-poriadku
S pozdravom.
13. september 2020

jajbolina

Nie, niektoré MČ nemajú, napr. DNV alebo Devín. A magistrát tiež nie. Mestské časti ktoré inšpektorov majú sú v menšine.
13. september 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
opravujem, niektoré, najmä veľké mestské časti majú inšpektorov verejného poriadku. Magistrát nemá, pretože ich majú mestské časti. Bolo by to duplicitné. Váš podnet je evidentne zo Starého mesta, preto som sem dal link na príslušnú stránku Starého mesta.
S pozdravom.
13. september 2020

jajbolina

Pán Oravec, práveže by to nebolo duplicitné. Magistrát potrebuje inšpektorov poriadku, lebo vlastní iné chodníky, ulice, námestia a budovy ako mestské časti. Takže duplicita by tam vôbec nebola.

Práveže problém vidím v tom že najhoršie, najzanedbanejšie vyzerajú práve magistrátne plochy, lebo Vallo Team nerobí žiadnu pravidlenú údržbu ale ad hoc práce. A tak sú hlavné chodníky, ulice a námestia najzanedbanejšie (napr. Špitálska ulica oproti Tescu na Kamennom námestí alebo niektoré historické ulice v centre). Naposledy sa tam robili kvalitné rekonštrukcie za Ďurkovského.
Je hanba ako toto mesto vyzerá pod Matúšom Vallom. Nasľuboval veľa, ale poriadnych výsledkov má pramálo.
13. september 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
v zásade, samozrejme, súhlasím.
Len si dovolím poznamenať, pričom sa nikoho nechcem dotknúť, že problém nie je v samotnej existencii/neexistencii inšpektorov alebo v ich práci a podobne.
Magistrát aj mestské časti majú tu na OPS ako na zlatom podnose informáciue(takmer) o všetkom, čo treba riešiť. Problém je skôr v tom, že sa niekomu nechce. Inak si to neviem vysvetliť.
S pozdravom.
13. september 2020

Peter Oravec

Ešte poznámka:
Pri jednom podnete na OPS mi magistrát nedávno napísal, že inšpektorov nemajú, ale majú na to nejaký referát, oddelenie či čo, dokonca jej vraj teraz vypísané výberové konanie.
Pokúsim sa tú informáciu nájsť a dám sem link.
S pozdravom.
13. september 2020

Floralys

dobry den pan oravec, zase sme pri podobnej teme ako pri podnete s vizualnym smogom na bajkalskej. v bratialave inspektorov mame ale ich praca je podpriemerna. nielenze nemaju zaujem ale oni ani len nevedia co zmenit a upravit, nakolko zrejme nepoznaju najnovsie trendy a standardy budovania ulic a tiez im mozno zial chyba aj kus tej vizualnej predstavivosti. inspektor by mal byt niekto kto ma vkus, vidi detaily, vie ako skraslit ulicu a vie na zaklade usudku zvazit co na ulici chyba. ak mame inspektorov co sa uspokoja s priemerom az podpriemerom (toto je standardom takmer vo vsetkych statnych instituciach) tak zial sa nikdy nic nezmeni. zial mozno je chyba aj v platoch a tiez vo vedeni. nechut a nezaujem vedenia nieco menit sa prenasa na zamestnancov a ti vykonavaju denne iba pracu aby bolo, ABY TO BOLO FUNKCNE. Omyl. mame 21. storocie a veci by sa nemali robit funkcne ale tak aby boli aj hlavne pekne. napriklad na tento mostik povie taky inspektor stareho mesta ved naco menit, ved neni popraskany a sluzi uzitku. ja vidim hnusny rozpaleny asfalt v starom meste na mieste po ktorom prejde denne x ludi a turistov. obavam sa ze sa to ale skoro nezmeni. sice podnetov pribuda a aj ludi co si to vsimaju a upozornuju na to, stale len hrstka oproti tym co im je jedno a kyvnu rukou vsak je to dobre alebo povedia slovac sa stazuje. chce to samozrejme vymenu, ta pride mozno ale az v novom volebnom obdobi.
13. september 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
tá sľúbená informácia, ako je to riešené na magistráte, je uvedená pri tomto podnete:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/67516/bajkalska-vizualny-smog
a informácia znie:
"Magistrát síce nemá pozíciu inšpektorov verejného poriadku, ak však máte záujem pracovať pre mesto, momentálne hľadáme kolegu alebo kolegyňu na referát kontroly.
https://bratislava.sk/sk/uradna-tabula/Filter/Detail?NoticeboardId=MAG00B0LNMCH%230&RecordId=14104
Budeme radi, ak sa prihlási, čo najviac uchádzačov."
S pozdravom.
13. september 2020

Peter Oravec

Dobrý deň, Floralys,
s niečím súhlasím, s niečím nie.
Ja osobne prácu ani pracovné povinnosti inšpektorov verejného poriadku nepoznám, takže si ich netrúfam nijakým spôsobom ani hodnotiť, a už vôbec nie kritizovať. Možno prichádzajú denne z terénu na svoje mestské časti so stovkou podnetov na riešenie, podnety spíšu a odovzdajú príslušným oddeleniam, ale asi sotva môžu urobiť niečo viac. Neviem, netuším.
Možno sú zo svojej práce frustrovaní ešte viac než my tu pri našicch podnetoch na OPS. Naozaj netuším, neviem o ich práci nič.
Jedno však viem s absolútnou istotou. Ryba VŽDY smrdí od hlavy.
S pozdravom.
14. september 2020

NaTrnavke

Viac ako chybajuca dlazba mi kole oci to grafiti... vyzera to otrasne, ako nejake geto
17. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet sme poslali na príslušné oddelenie. Mesto nemôže investovať peniaze do cudzieho majetku. Stena s grafitmi je v správe Starého Mesta. S podnetom na jej vyčistenie sa musíte obrátiť tam.

S pozdravom
Kto? Oddelenie stavebných činností

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. september 2020

Floralys

nerozumiem odpovedi. ten mostik je v cudzom majetku?
18. september 2020

jajbolina

A mostík patrí komu? Zase číta samospráva "selektívne"? Rioešime dlažbu na chodníáku aj grafity na stene.
PS: Matovičova vláda navrhuje v tom reformnom pláne zrušenie MČ v Bratislave a Košiciach. Konečne! Nebudú sa môcť vyhovárať jeden na druhého a len sedieť s vyloženými šunkami na dobre platených stoličkách. Toto mesto potrebuje jediné-poriadok!!! Vyzeráme ako nejaké provinčné zabudnuté východného mestečko, vidím len bordel, chýbajúcu údržbu a minimálnu starostlivosť o zeleň a verejné priestory.
18. september 2020

Floralys

presne tak
18. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za nedorozumenie. Odpoveď znamená, že podnet na dlažbu sme poslali na príslušné oddelenie. Majetok v správe MČ je oporný múr s grafitmi.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
25. november 2022

Martin Uváček

Akú je stav riešenia podnetu?
25. november 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania