Holuby v Petržalke

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Andrej 01. mája 2017

Dobrý deň.
Bolo by možné niečo robiť s premnoženými holubmi, ktoré si zvykli posedávať na lódžiach a znečisťovať ich exkrementami? Odplašovanie nepomáha, maximálne posúva problém susedom. Nielenže je nutné neustále čistiť lódžiu, počúvať ich vŕkanie, ale ešte aj dovliekli niekoľko milimetrov veľké kliešte, ktoré lezú už aj do bytu.
Ďakujem.

02. máj 2017

AdPo

Hmm, to by ma zaujímalo pán Andrej, že aké riešenie si predstavujete? Budeme holuby strieľať? Tráviť ich? Chemicky kastrovať? Alebo máte iné riešenie? Pretože púšťať im do reproduktora zvuky dravcov ako je to v Senci, nemá moc veľký význam. Ono je totiž holub veľmi inteligentný a vynaliezavý tvor, ktorý sa vždy dokáže prispôsobiť. A čo sa týka kliešťov, tak tie môže priniesť do bytového domu aj pes. Budeme strieľať psov?

Jedno riešenie by bolo. Zoberte holubom potravu a oni sa pohnú niekam inak, kde si ju nájdu. Jedlo je ich základná potreba a ak ho nedostanú, tak sa zdvihnú a uletia... Navyše ak má holub nedostatok potravy, tak zabrzdí svoj reprodukčný systém, čo znamená menej holubov v budúcnosti. Jediný tvor, ktorý sa vedome množí aj v čase nedostatku potravy je totiž iba človek...
16. máj 2017

Andrej

Dobrý deň, nie som odborník na deratizáciu, preto som nenavrhoval konkrétne riešenia. Verím, že príslušní odborníci si s nimi poradia.

Nerozumiem, ako si predstavujete odobratie potravy holubom - nikdy som im žiadnu nedával a aj tak sa ich neviem zbaviť.
18. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Holuby sú sídliskovým vtáctvom už roky. Najväčším problémom, prečo sa môže stať, že populácia holubov sa rozšíri, je ich prikrmovanie obyvateľmi. Zákaz prikrmovania vtáctva je zakotvené aj vo Všeobecne záväznom nariadení mestskej časti Bratislava-Petržalka č. 2/2014 o dodržiavaní čistoty a poriadku na území mestskej časti Bratislava-Petržalka. V prípade zistenia porušenia, problém je riešení priamo s priestupcom.
Obyvateľom odporúčame vtáctvo neprikrmovať a ak zistia, že niekto porušuje vyššie uvedené nariadenie, je potrebné obrátiť sa na Mestskú políciu. Iba týmto spôsobom bude počet holubov pod kontrolou.


mestská časť BA-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania