Vajnorské jazero-diaľnica-protihluková stena

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Vajnorák z BA 27. júna 2017

Dobrý deň pán Starosta,

Momentálne sú už letné teploty to znamená, že ak nemáte v dome klimatizáciu tak by ste si rád otvorili aspoň okno, ktoré by Vám malo dať trošku vzduchu. Žiaľ situácia je táka, či je ráno, poobede alebo večer je počuť len hluk a trúbenie aut, kamiónov z DIAĽNICE. Uväzuje sa niekedy, že Vajnory alebo Diaľničná spoločnosť postaví protihlukovú stenu ( ako je napr. Obchvat - smer Prístavný most) aby sme my občania, ktorí žijeme pri Vajnorskom jazere mali menej hluku ako je momentálne?
Žiaľ ako občan nemám také finančne prostriedky, aby som si to mohol postaviť sám a preto Vás žiadam o pomoc.
S pozdravom
Vajnorák z BA

28. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Vzhľadom na to, že riešenie tohto podnetu vyžaduje komunikáciu s orgánmi štátnej správy, prosíme o pochopenie a trpezlivosť.

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát Mestskej časti Bratislava-Vajnory


29. jún 2017

Romana Dabek

Dobry vecer pan Vajnorak,pripajam sa k Vasmu podnetu.Najlepsie na tom je,ze na povodnom projekte,protihlukova stena bola planovana.Ale ako to uz byva,prostriedky boli predisponovane niekam ....Mozno sa uvazuje o protihlukovej stene v novom projekte,myslim tym obchvat.
02. júl 2017

Petra Kumpanová

Súhlasím z podnetom,nakoľko hluk ktorý pochádza zo Zlatých pieskov je neznesiteľný a myslím ze aj tomuto problému by to pomohlo,nekonečné akcie trvajúce do skorych rannych hodín znemožňujú mat v noci otvorené okná a mam pocit ze sa zabúda na ľudí ktorí pracujú aj cez víkend,a kedy mam vetrať ked nie v noci?Nadskakovať v posteli do 4tej rána a potom vstávať rano do práce je strašne fajn..nočný klud je od 22:00 tak by sa to mohlo aj rešpektovať a minimálne ak uz organizovať letné párty tak niekde kde to nebude obťažovať obyčajnych pracujúcich ľudí a to sa netýka iba obyvateľov Vajnor..myslim ze toto trápi nie jednu mestskú časť
04. júl 2017

Martin Bak

Tuším že protihluková stena by mala byť súčasťou výstavby križovatky D1/D4 (nultý obchvat), respektíve bola už dávnejšie publikovaná správa že v nejakom projekte sa s ňou ráta, snáď MiÚ poskytne aktualizáciu.
04. júl 2017

Martin Bak

Tuším že protihluková stena by mala byť súčasťou výstavby križovatky D1/D4 (nultý obchvat), respektíve bola už dávnejšie publikovaná správa že v nejakom projekte sa s ňou ráta, snáď MiÚ poskytne aktualizáciu.
07. júl 2017

Peter

pripájam sa za podnet, nielen na Vajnorských jazerách počuť v noci hluk, ale aj hlbšie v obci, detto by mali železnice si postaviť hlukovú bariéru...
04. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.V rámci projektovej dokumentácie pripravovaného rozšírenia diaľnice D1 je projektovaný návrh odhlučnenia formou protihlukových stien popri Vajnorských jazerách, avšak termín výstavby nám nie je známy, taktiež nie je toho času vydané ani stavebné povolenie na stavbu rozšírenia diaľnice D1. V rámci pripravovanej stavby bratislavského obchvatu /D4/ je tiež navrhované protihlukové opatrenie formou zvislých stien. Predpokladáme, že táto stavba sa bude realizovať čo najskôr. O situácii budeme informovať.



Ing. arch. Ingrid Krumpolcová
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
17. apríl 2019

Vajnorák z BA

Dobrý deň,
ubehli skoro 2 roky od Vašej odpovede a stále čakáme, kedy sa bude dať v lete konečne spať pri otvorenom okne. Je strašné, že kašlete na občanov, ktorý si platia dane a je úplná arogancia, že nemáte odpoveď za 2 roky, ktorá by zaručovala výstavby protihlukovej steny. Možno sa toho dočkáme, keď budem na dôchodku.
Ďakujem za odpoveď.
18. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

súčasťou pripravovanej stavby D1 Bratislava – Triblavina, skapacitnenie je aj riešenie protihlukových opatrení na diaľnici D1.

Hluk, ktorý je citeľný v okolí Vajnorského jazera, je spôsobený aj dopravou na ceste I/61. Cesta I/61 je v správe SSC, na ktorú je potrebné obrátiť sa s požiadavkou na riešenie eliminácie hluku z uvedenej cesty v dotknutej oblasti.

S úctou

Tím NDS
30. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

cesta I/61 v úseku pri Vajnor.jazere nepatrí SSC, ale Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy

Mgr. Lucia Karelová
hovorkyňa
[email protected] | www.ssc.sk
02. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom



Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
19. august 2020

Tomáš

Ešte stále sa tým zaoberajú?
19. august 2020

Vajnorák z BA

Dobrý deň, pán Starosta písal na FB, že sa niečo pripravuje, tak uvidíme kedy:))
03. január 2024

Tomáš

Podnet neriešený
23. január 2024

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, podnet bol 3.1.2024 opätovne preposlaný samospráve. /Admin Pavol
26. február 2024

Vajnorák z BA

Dobrý deň, Starosta,

kedy budeme mať info o naplánovanej Protihlukovej steny, ktorá je potrebná nie len pre ľudí z Vajnorského jazera, ale určite aj pre ľudí, ktorí bývajú v blízkosti.
Ďakujem.
S pozdravom Vajnorák

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania