Parkovanie pod Mostom Apollo

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Peter Oravec 29. mája 2013

Na tému parkovania pod Mostom Apollo tu už bolo niekoľko podnetov:
26.5.2011:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/934/divoke-parkovanie-pod-mostom-apollo
bez odpovede mesta

15.8.2012
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/1876/dlhodobo-neriesene-parkovanie-pod-mostom-apollo
14. 9 2012 Odpoveď samosprávy:
...Je zrejmé, že sa jedná o porušovanie predpisov a požiadali sme mestskú políciu o súčinnosť a pravidelné kontroly. Snaha mesta osadiť parkovacie zábrany a dopravné značenie sa, žiaľ ukazuje ako málo účinná voči arogancii mnohých vodičov....
Mgr. Marek Papajčík
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy

13.1.2013:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/2769/zaujimave-parkovisko
30. 4. 2013 Odpoveď samosprávy:
...K samotnému využitiu plôch, ktoré sa nedajú využiť inak, a ktoré by sa pri akútnom nedostatku parkovacích možností využili na parkovanie, (ak tomu nebránia iné okolnosti) nemá cestný správny orgán námietky.
Mgr. Marek Papajčík
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy

14.2.2013:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/2940/legalne-stanovisko-taxikov
bez odpovede mesta.

Z dvoch odpovedí mesta vyplýva, že mesto si nie je isté, či sa tam môže alebo nemôže parkovať. V priebehu 4 mesiacov dal pán Papajčík k tomu istému problému dve úplne opačné odpovede.
Tento podnet je o tom, že ak sa tam teda môže parkovať, tak nech mesto počíta s tým, že vydláždené plochy sa pomaly ale isto pod autami začínajú rozpadávať (a, okrem toho, začína tam vznikať aj smetisko).
Takže, pán Papajčík, ak sa to tam nedá nijako riešiť, tak nech si mesto začne šetriť na opravu dlažby.

Odkaz pre správcu stránky: podnety k Mostu Apollo sú zaradené aj v mestskej časti Staré mesto aj Ružinov. Bolo by to dobre zjednotiť.

29. máj 2013

Odkazprestarostu.sk

Čo sa týka priradenia podnetu k mestskej časti - most Apollo sa nachádza práve na rozhraní Ružinova a Starého Mesta, preto sa môže stať, že každý podnet je priradený inej MČ. V podstate je to však jedno, keďže most Apollo spadá priamo pod Magistrát.
04. jún 2013

Vlaďa

taxikári tam dílujú drogy
11. október 2013

Peter Oravec

Hm, takže neriešený? Môžem sa, pán správca stránky, spýtať, že čo ďalej?
Alebo iba spoločne skonštatujeme, že sme hlúpe prasce, a v samospráve sedia presne také isté?
Mám to dať znova ako nový podnet?
Ďakujem.
12. október 2013

Odkazprestarostu.sk

Peter, ja osobne s vami súhlasím, a konkrétne s týmto podnetom som konfrontovaný každý deň keď chodievam okolo s deťmi do školy (sám som pár podnetov aj poslal). Evidentne na to Magistrát kašle a priznám sa, že ma momentálne nenapadá nič, čo s tým môžeme ďalej robiť. Je to najmä o ľuďoch - čo dovolia a žiaľ, aktuálne nastavenie ľudí je také, že to zrejme väčšine vyhovuje. Ján Hefty, administrátor OPS.sk.
12. október 2013

Peter Oravec

Pán Hefty, pretože Vy neviete, čo s tým ďalej, ja to dám ako nový podnet, a budem ho dávať dovtedy, kým to niekoho prestane baviť ... najskôr asi mňa :-(.
Inak platí, že sme sprosté prasce a v samospráve sedia takí istí, ako sme my sami.
01. január 2014

Peter Oravec

Stav nezmenený a už aj s bezdomovcom :-(
01. január 2014

Peter Oravec

Stav nezmenený a už aj s bezdomovcom :-(
03. marec 2014

Peter Oravec

Dlažba pod mostom sa veselo rozpadáva vďaka tam parkujúcim autám. Zaujíma to tu niekoho? Evidentne nie. :-(
08. september 2014

Peter Oravec

Bez zmeny bez riešenia, bez odpovede... a dlažba sa utešene rozpadáva... haló, je na magistráte život?
21. september 2014

Netro

Ja viem čo ďalej... :)

V zmysle § 7 zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí orgány obce sú povinné hospodáriť s majetkom obce v prospech rozvoja obce a jej občanov a ochrany a tvorby životného prostredia. Orgány obce a organizácie sú povinné majetok obce zveľaďovať, chrániť a zhodnocovať. Sú povinné najmä udržiavať a užívať majetok, chrániť majetok pred poškodením, zničením, stratou alebo zneužitím, používať všetky právne prostriedky na ochranu majetku, vrátane včasného uplatňovania svojich práv alebo oprávnených záujmov pred príslušnými orgánmi.

Pošli sťažnosť v zmysle § 3 odsek 1 písmeno b) Zákona č. 9/2010 Z.z. (zákon o sťažnostiach), a v zmysle dokumentu „Zásady vybavovania sťažností v podmienkach samosprávy hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy“ (také čo si posielal už ohladom Mestskej polície).
V prípade, že nebude poriadna odpoveď tak to asi treba riešiť trestným oznamením, že úmyslene nechránia vlastný majetok. Sami si za to môžu, že to nechývajú vyhraniť do takýchto extrémov, tak budú musieť znášať možno i trestnoprávne následky, Treba začať hromadne dávať oficiálne sťažnosti a ak sa nič nepohne trestné oznámenia.
21. september 2014

Peter Oravec

Netro,
na sťažnosť p. Papajčík alebo niekto podobný napíše, že "mesto má nedosatok finančných prostriedkov, rozpočet schvaľujú poslanci mesta, mesto znižuje dlh zdedený po predchodcoch" atď. Nepriestrelné.
Tresné oznámenie je možné podať pri podozrení zo spáchania trestného činu. Trestný čin je protiprávny čin, ktorého znaky sú uvedené v Trestnom zákonníku. To, že obec nezveľaďuje, nechráni a nezhodnocuje svoj majetok, myslím, nie je je uvedené v trestnom zákoníku. Trestný čin to nie je a nedá sa na to podať ani trestné oznámenie. Mýlim sa?
22. september 2014

Netro

ide o zonu, cize staci tam postavit policajta ktori bude kasirovat 60 eur za kazdeho a o hodinu ma mesto dost penazi na opravenie dlazby. zaroven ma obec vyuzit vsetky pravne moznosti, moze zalovat konkretych vodicov a ziadat nahradu skody... len by niekto musel chciet. a ak to robi umyselne, ze to nechrani, to uz zrejme nejaky trestny cin je :) zreba zosobnit zodpovednost a riesit na tych internetoch ktory uradnik je za to zodpovedny, potom mozno si uvedomy, ked sa bude hambit pred susedmi a rodinou...
22. september 2014

Peter Oravec

Netro,
presne, lenže, ako píšete, to by obec "musela chcieť". Lenže táto obec nechce, a to nielen tu, ale ani na stovkách iných miest v tejto obci. A neexistuje právny nástroj, ktorým by ste túto obec donútili správať sa normálne a dodržovať zákon. Trestný čin to naozaj nie je, pretože by ste to museli nájsť medzi vraždami v trestnom zákonníku. Nič také tam nie je.
Všetko, čo píšete, je pravda, ale neexistuje právny a zákonný nástroj na to, aby sa tak niekto začal správať alebo aby tak niekto začal konať.
Máme to tu presne tak, ako to chceme mať, pretože ak by sme to chceli mať inak, tak to aj máme inak.
Sme sprosté prasce. Sprosté je rozmer intelektuálny, prasce je rozmer morálny.
S pozdravom.
03. november 2014

Peter Oravec

Bez odpovede, bez zmeny, bez riešenia.
15. jún 2015

Peter Oravec

Stále rovnako. Aby bolo jasné, nemám nič proti parkovaniu áut pod mostom Apollo. Prekáža mi však živelný spôsob tohto parkovania a neriešenie rozpadnutej dlažby magistrátom.
30. júl 2015

Peter Oravec

Stále rovnako úboho. Pán Nesrovnal, žijete?
12. október 2015

Peter Oravec

Bez odpovede, bez zmeny.
23. január 2016

Nacbo Ynmynona

Pod mostom stale parkuju bezohladny vodici a zachvilu uplne zlikviduju chodnik. Vlastne ho zlikviduje necinnost mesta. DAKUJEME
22. marec 2016

Lukáš

Mesto schválilo osadenie stĺpikov, ostáva len čakať kedy ich osadia a ako dlho vydržia...
22. marec 2016

Netro

pokial bolo rozhodnute o stlpikoch na operativnej komisii dopravy, musia to spravit do 30 dni. vsak teraz ked je otvorene to nove parkovisko so stovkami parkovacich miest tak by sa uz patrilo nevyhovarat sa ze nie je kde parkovat
22. apríl 2016

Blažena Orošová

Ahojte, všimla som si že stlpiky stoja. Nechali tam medzeru kde je umiestnená dopravná značka zákazova B3. Ale aj dnes ráno tam parkovalo vela aut. Tak neviem kde je problém .
26. apríl 2016

Peter Oravec

Mesto síce schválilo osadenie stĺpikov, stĺpiky boli aj osadené, súčasne boli osadené aj dopravné značky zákaz vjazdu, ale pod mostom Apollo sa veselo ďalej parkuje. V pondelok 25.4.2016 parkovalo ZA dopravnými značkami zákaz vjazdu cca 50 osobných áut. Privolaná hliadka mestskej polície z Ružinova (prišli po takmer dvoch hodinách od podnetu) skonštatovala, že k priestupku, teda k porušeniu Zákona o cestnej premávke a súvisiacej vyhlášky, parkujúcimi autami nedošlo.
Hliadka urobila niekoľko fotografií z miesta a následne odišla.
Teda napriek tomu, že pod mostom Apollo
- je dlhodobo zóna so zákazom státia mimo vyhradených miest (pod mostom Apollo nie sú žiadne vyhradené miesta)
- boli osadené stĺpiky zabraňujúce vjazdu motorových vozidiel,
- boli osadené dva dopravné značky zákaz vjazdu,
pre mestskú políciu nejde o priestupok ani o porušenie zákona.
Riešenie podnetu magistrátom a mestskou políciou je výsmechom. Podnet je stále neriešený.
27. apríl 2016

Peter Oravec

Včera, 26.4.2016, som zaslal náčelníkovi mestskej polície a primátorovi túto sťažnosť:

"Vážený pán....
dňa 25.4.2016 o 15.40 hod. som zavolal na telefónne číslo mestskej polície a oznámil som, že priamo pod Mostom Apollo na strane Ružinova v priestore medzi výťahmi parkuje cca. 50 motorových vozidiel v rozpore so zvislými dopravnými značkami a teda v rozpore so zákonom č. 8/2009 Z. z a súvisiacou vyhláškou.
Hliadka mestskej polície prišla na miesto o 17.25 (teda o 1 hodinu 45 minút po podnete, ale to nie je predmetom mojej sťažnosti). Následne som sa na telefónnom čísle mestskej polície informoval o výsledku preverovania môjho podnetu. Službukonajúci príslušník mestskej polície mi oznámil, že hliadka mestskej polície bola na mieste, preverila môj podnet a zistila, že k žiadnemu priestupku nedošlo.
Tento postup mestskej polície považujem za nesprávny z nasledovných dôvodov:
1. priestor pod Mostom Apollo je dlhodobo súčasťou zóny, kde je dovolené stáť iba na vyhradených parkovacích miestach. Pod Mostom Apollo (medzi výťahmi) žiadne vyhradené ani označené parkovacie miesta nie sú.
2. v súlade s rozhodnutím operatívnej komisie magistrátu mesta Bratislavy zo dňa 10.4.2016 bolo pod mostom osadených 26 kusov regulačných stĺpikov (2 sklopné), ktorých účelom (citácia z materiálu magistrátu) je „zamedzenie státia vozidiel pod mostom Apollo“,
3. pri dvoch ponechaných vjazdoch pod most Apollo sú umiestnené dopravné značky B 3: zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel.
Vzhľadom na uvedené Vás žiadam o prešetrenie uvedeného nesprávneho postupu hliadky mestskej polície a vyvodenie dôsledkov voči hliadke, ktorá bola v uvedenom čase na mieste. Ďalej si Vás dovoľujem požiadať o sústavné a správne (v súlade so zákonom) kontrolovanie dodržiavania zákazu vjazdu pod most Apollo, resp. zákazu státia v celej zóne s obmedzeným státím na Pribinovej ulici.
Dovoľujem si Vás požiadať, aby ste mi oznámili výsledok prešetrenia mojej sťažnosti."

O odpovediach budem informovať na tomto mieste.
02. máj 2016

Peter Oravec

Rozhodnutie Operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl.m. SR zo dňa 18.3.2001, ktorým sa má zamedziť státie vozidiel pod mostom Apollo
osadením 26 ks regulačných stĺpikov (2 sklopné), je dostupné tu:
http://bratislava.sk/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=700000&id_dokumenty=11050920
02. máj 2016

Blažena Orošová

Dnes ráno len 3 auta parkovali. Konecne vidno zmenu.
.
10. máj 2016

Peter Oravec

Rozumiete tomu, načo magistrát vedľa značky "zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel" umiestňuje dodatočnú prenosnú značku "Iné nebezpečenstvo" s dodatkom že prebieha oprava mosta? Ak platí značka "zákaz vjazdu", načo je tam tá druhá prenosná značka?
24. máj 2016

Peter Oravec

Na moju sťažnosť som dňa 23.5.2016 prevzal túto odpoveď od mestskej polície.
30. máj 2016

Peter Oravec

Okrem tejto nezmyselnej značky (foto) môžem asi konštatovať, že autá tam už neparkujú. Prosím podnet označiť ako vyriešený. Ďakujem.
02. jún 2016

Peter

pan Oravec, ked si vy raz kupite auto a budete chodit do prace a nebudete mat kde zaparkovat, tak zacnete zmyslat inak. Radsej treba tlacit na mesto a firmy, aby zabezpecili dostatok parkovacich miest namiesto toho aby ste tu obvinovali a robili problemy pracujucim ludom
02. jún 2016

Peter Oravec

Peter,
nie, auto si nekúpim. Nikdy som auto vážne v Bratislave nepotreboval. A ani potrebovať nebudem. Aspoň dúfam.
Do práce chodím vyše 30 rokov. Autobusom, električkou, peši, bicyklom, výťahom. Ako príde. Rozhodne nie autom. Takže nepotrebujem ani zaparkovať.
Áno, ak VY potrebujete jazdiť a parkovať, tak tlačte mesto a firmy, aby zabezpečili parkovacie miesta. Toto za Vás ja ako celoživotný chodec (a cyklista a používateľ hromadnej dopravy) robiť nebudem.
Nikoho neobviňujem. Len chcem žiť v civilizovanom meste ako civilizovaný človek.
Som tak pracujúci človek ako (zrejme) aj Vy.
S pozdravom
http://pedrooravec.blog.sme.sk/c/329686/Parkovanie-na-chodnikoch.html
http://pedrooravec.blog.sme.sk/c/328072/Doprava-v-Bratislave.html
http://pedrooravec.blog.sme.sk/c/331975/Parkovacia-politika-mesta.html
http://pedrooravec.blog.sme.sk/c/348855/parkovanie-na-chodnikoch-ii.html
http://pedrooravec.blog.sme.sk/c/363818/ministerstvo-vnutra-navrhuje-odstranenie-parkovania-vozidiel-na-chodniku.html
http://pedrooravec.blog.sme.sk/c/384613/parkovanie-na-chodnikoch-iii.html
03. jún 2016

Ján Hefty

Peter, keď si domov kupujete novú sedačku, tak predpokladám, že si najskôr overíte, či sa vám do bytu zmestí, či prejde dverami, výťahom a pod. Prečo potom očakávate, že keď si kúpite auto (čo je rovnaké súkromné vlastníctvo ako sedačka, televízor, práčka, bicykel, ...) a kamkoľvek sa s ním vyberiete, tak sa niekto iný postará o to, aby ste ho mali kde odložiť, najlepšie úplne zadarmo a čo najbližšie k miestu, kam sa chcete dostať? Skúste si pred domom na chodník umiestniť tú sedačku a uvidíte, čo bude nasledovať. :-) Je úplne zvrátené si myslieť, že každé voľné priestranstvo je určené na odkladanie súkromného vlastníctva, či už je to skriňa alebo auto.

A len na doplnenie, ja auto mám a keďže bývam v Starom Meste, tak za parkovanie na ulici aj ako rezident platím. Je to úplne prirodzená vec.
03. jún 2016

Peter

Jan Hefty,
1. to vazne chcete porovnavat sedacku s autom?
2. asi ste nepochopili moj komentar. Ja tiez nie som za parkovanie na trave, na chodnikoch, ci v jednom pruhu dvojprudovej cesty, v krizovatkach na sidliskach a pod. Tiez to odsudzujem a som za to, aby taketo auta odtahovali. Ale pod mostom Apollo je nevyuzity priestor, ktory sa inak ako na parkovanie ani vyuzit neda. Tak preco takto plytvat miestom, ked by to aspon trochu odlahcilo situaciu? Stacilo by to tam urobit tak, ze by tam bol jeden vjazd/vyjazd a tam by sa osadili znacky na upozornenie chodcov, cyklistov a vodicov aby davali pri prechode pozor.
3. ak budete tvrdit, ze cez prechod pre cyklistov, alebo cez chodnik sa nema prechadzat autom, tak sa opytajte tych mudrych dotycnych, co tam tu cyklotrasu planovali, ze ako si mysleli, ze budu auta prechadzat dalej smerom k Eurovei pred tym obchodom s clnmi a na to parkovisko za cyklotrasou. Ked vychadzate z toho parkoviska a zastanete na cyklotrase, lebo davate prednost autu iducom na hlavnej ceste a okolo ide cyklysta, tak niektory experti vam zacnu vyklopkavat na auto mysliac si, ze su v prave a ucia vas pravidlam cestnej premavky, lebo stojite na cyklotrase. Takymto tupcom odporucam prestudujte si pravidla cestnej premavky. Lebo aj ked jazdite na bicykli na co nepotrebujete vodicsky preukaz, pravidla cestnej premavky poznat musite.
03. jún 2016

Ján Hefty

Peter,

ad 1: A prečo nie, aký je v tom rozdiel z pohľadu vlastníctva a zaberania verejného priestranstva?
ad 2: Priestor pod mostom Apollo nebol projektovaný a stavaný ako parkovisko, čoho dôsledkom je aktuálny stav chodníkov, ktoré sú totálne rozbité (pozrite si fotky vyššie, je ich tu dosť). Druhá vec je tá, že sa parkovalo aj na chodníku, aj na cyklotrase, aj pod schodmi, jednoducho všade tam, kam sa autá vošli. Autá jazdili po chodníkoch, ohrozovali chodcov aj cyklistov, mne samému sa stalo, že moja 9 ročná dcéra išla na kolobežke po chodníku pod mostom a auto na ňu trúbilo, aby doňho nevrazila. Na chodníku!!!!
ad 3: Pravidlá cestnej premávky si radšej naštudujte vy, lebo prechádzať autom krížom cez chodník alebo cyklotrasu je jedna vec, iné je však jazdiť autom na chodník cez priechod pre chodcov, aby ste využili bezbariérový nájazd alebo jazdiť autom a stáť na cyklotrase. Napríklad ani na priechode pre chodcov v križovatke nesmiete zastať, pokiaľ nemáte ďalej voľný prejazd.
03. jún 2016

Peter Oravec

Peter,
ad 2: áno, súhlasím s Vami, môže tam byť parkovisko, ale potom celý priestor pod mostom Apollo treba na to upraviť, podobne, ako je upravený na parkovanie priestor pod mostom Apollo smerom na Košickú. Takže upraviť a jasne segregovať, kde je parkovisko, kde je chodník, kde je cyklotrasa a pod. Ako si všimnete vyššie, tento podnet bol pôvodne orientovaný najmä na dlažbu pod mostom Apollo, ktorá sa rozpadáva V DOSLEDKU tam parkujúcich áut.
ad 2: Ako pán Hefty vyššie uviedol, bolo by dobré poznať zákon, ktorý nezakazuje prechádzať/križovať cestičku pre chodcov, ale v § 25/1/k zakazuje zastaviť a stáť na cestičke pre cyklistov.
S pozdravom.
03. jún 2016

Peter

tak ad 1 - nediskutujeme tu o vlastnictve, ale parkovani, tak preto nie. Sedacku si kupujete do bytu/domu a auto na ulicu. Alebo si chcete dat auto do obyvacky? Vlastnictvo je jedna vec, vyuzitie veci ina. Pre auta mate parkoviska, ale pre sedacky asi nie. Takze ked sedacku nechate pred panelakom, je to hromadenie odpadu, kym auto nie.
ad 2 - pod mostom je priestor, co nie je chodnik. Ja som hovoril o tom. Ako som pisal (ale asi ste si to neprecital), nie som zastancom statia na chodnikoch. Na ten priestor, co sa da vyuzit na parkovanie mali urobit pristupovu cestu a nechat tam parkovat auta. Pod mostom je dost miesta na chodniky aj pripadnu cestu pre auta. Stale sa opakujete s parkovanim na chodniku, ale ja o tom nepisem, tak prosim neprekrucajte moje slova.To iste plati po jazde na chodniku, napisal som, ze tam mali urobit vjazd/vyjazd pre auta, nie aby auta jazdili na chodniku ci cyklotrase.
ad 3 - znova to iste, neprekrucajte moje slova a radsej sa vyjadrite k tomu, co som napisal. Nikdy som nepisal, ze sa ma jazdit po chodniku, ci cez priechod pre chodcov. Preco ste sa nevyjadril k tomu, ze cyklisti tam buchaju na auta, ked davaju prednost inym autam iducim po hlavnej ceste (medzi obchodom s clnmi a tou galeriou)?
03. jún 2016

Ján Hefty

1: Existuju v domoch miestnosti pre auta a volaju sa garaze, ale za tie treba platit alebo ich vlastnit. :-) Ale videl som uz aj take pripady, ze si ludia parkovali auta v obyvacke. Ale vazne - jedine, co som tym chcel povedat je to, ze nikto iny nie je zodpovedny za to, aby ste mali zabezpecene miesto, kam si odlozite svoju sukromnu vec, v tomto pripade auto. Dosadte si namiesto gauca stan, kempingovu supravu, nafukovaci bazen, ak potrebujete veci, ktore su urcene na pouzivanie vonku. :-) To, ze existuju verejne parkoviska, je vec spolocenskej dohody, ktoru akceptujeme. Neznamena to ale, ze kazde volne priestranstvo je urcene na bezplatne zabratie autom, len preto, ze ho jeho majitel nema kam inam dat. A tym sa plynule dostavam k bodu
2: Spominany priestor pod mostom, nebol parkovisko, nebol na to projektovany ani stavebne upraveny, neviedla k nemu ziadna cesta. Navyse cca posledny rok tam bolo na zaklade dopravneho znacenia parkovanie ilegalne. Zijeme v meste a preto treba akceptovat, ze nie kazdy volny priestor je potencialne parkovisko, len treba vyuzit klucky v zakone. Predstavte si, ze by sa nam na parkoviska zmenili sportoviska (napr. sportova hala na Jegeho), detske ihriska (napr. lunapark pri divadle Arena), promenady (napr. PKO). Ale to len zartujem :-)
3: Ja som tam nevidel nikoho buchat na auta, preto sa k tomu nevyjadrujem. Urcite to nie je spravne, ale viac k tomu nemam co povedat.
01. máj 2017

Peter Oravec

Už zase tá dlažba a stĺpiky niekomu nechcú dať pokoj. Prosím o opravu.
04. máj 2017

Peter

no nemuselo to byt auto. Ja osobne som tam videl chlapcov jazdiacich na kolobezkach, co vyberali/vytrhavali znacky a potom po nich jazdili, robili rozne kusky. Alebo som videl aj opitych ludi/chodcov, co taketo veci robili (nie na tomto mieste).
09. máj 2017

Peter Oravec

Stĺpik už je opravený, fotku som neurobil, ale podnet je vyriešený. Ďakujem.
06. február 2024

Peter Oravec

Podnet je znovu aktuálny.
Prosím o otvorenie a preposlanie.
22. február 2024

Tomáš Tom

Apollo-most-parkovanie-problémové

Poprosím o vyriešenie neustále parkujucích áut pod mostom Appolo, vedľa OC Eurovea. Autá parkuje neustále na chodníkoch, zelení a spevnených plochách. Určite nie je v nikoho záujme aby sa toto územie a priestor pod mostom opätovne zdemolovoal autami.
24. február 2024

Palo

Košická-parkovanie-problémové

Dobrý deň, pod mostom apollo na Bratislavskej strane sa začalo parkovať na chodníkoch a v celom priestore. Autá postupne ničia novo vybudované chodníky a ohrozujú chodcov, cyklistov. Viete tam posielať mestskú políciu niekoľko krat denne, inak z toho miesta vznikne ďalšia hanba Bratislavy a rozbitý priestor.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania