Aktualizovať podnet
Schody načierno?

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Schody načierno?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

V riešení
meno
pecy 06. decembra 2017

stavba schodiska bez povolenia a samozrejme zničenie cesty ktorú si udržiavame na vlastné náklady, mestská časť zjavne o tomto nevie ,alebo nechce vedieť, som zvedavý kto dá cestu aspoň ako tak do poriadku a kto bude zbierať bordel po návštevníkoch. Mimochodom dnes 05/12/2017 neboli vynesené smeti vďaka domiešavaču ktorý strhol na rohu pletivo a poškodil betónový plot na zákrute pri betónovaní schodiska!! Pokiaľ to má v riešený Miestny úrad, tak to hovorí za všetko, po tomto blate a neupravenej ceste máme chodiť domov, najlepšie by bolo keby sa starali do Vajnor a nie do Bágra vid ich riešenie rampy ktorá je mimochodom aj tak stále otvorená a skupina vodičov chodí cez vrakovisko!!!

06. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.





Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
07. december 2017

mino

Tiež som nepochopil stavbu schodov keď sa dá po relatívne slušnom chodníku dostať k jazerám, možno by stačilo krovinorezom vyčistiť porast, jeden pán to tam robil, ale keď som sa ho pýtal tak to bol obyvateľ Bágra!!! Miestny úrad sa ale zdá hlavne pravidelne vyvlieka z problémov týkajúcich sa komunikácii ktoré sú rozbité, zničené, hotový tankodrom, radšej mali peniaze použiť na toto a nie na schody!! Ináč keď sa chcete dnes dostať od železnice ku jazerám potrebujte gumáky lebo voda je pri vstupe od železnice dobre vysoká, ale to miestnemu úradu nevadí, hlavne že sú schody!!! Ináč aj druhá láska starostu a to cyklo cesty sa na bágri podarili, značenia na ceste už prakticky nie je vidieť a to ich maľovali nedávno, kto tento cirkus financuje????
18. december 2017

mino

zjavne miestny úrad má už sviatky, ale nemusí sa báť voda,mláka je už zavezená štrkom, zaviezol to pán sused ktorý stratil trpezlivosť a po tme to robil, týmto mu ďakujem
Je to ale vizitka pána starostu ,pokiaľ sa nejedná o voľby a cyklo trasy tak mu je to jedno..
21. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Maroš Peciar,
ďakujeme za podnet týkajúci sa schodiska a priľahlých komunikácií v lokalite Vajnorských jazier. Spomínané schodisko realizujú na podnety MÚ a občanov Vajnor Železnice SR, Oblastné riaditeľstvo Trnava. Ide o stavebné úpravy vykonávané na pozemku železníc. Úpravu schodiska k lávke ŽST Vajnory povoľoval dráhový stavebný úrad Min. dopravy SR. V súčasnosti je osadené a natreté základnou farbou zábradlie, potrebné je dokončiť povrchovú úpravu schodiska a osadenie rámp pre kočíky a bicykle a úpravy okolia schodiska. Dokončenie stavebných prác bude vykonané v čo najkratšom čase podľa vývoja počasia. Po dokončení stavby je povinnosťou staviteľa upratať stavenisko a dať ho do pôvodného stavu To nám Železnice Slovenskej republiky prisľúbili.
S úctou

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
29. december 2017

mino

Je teda vydané povolenie na stavbu schodiska na verejnom priestranstve alebo nie?? Pokiaľ sa tam niekto šmykne a stane sa mu úraz kto je zodpovedný za údržbu schodiska?? štrkom je vysypaná časť pred schodiskom a časť na zákrute ale ostatné je voda a blato a relatívne tam chodí dosť aut čo s tým?? To sa redšej oplatí stále chodiť vrchom kde nie je žiadne blato a stačí to za pár eur vykosiť a je to OK, na čo stavať takéto schodisko ktoré tam aj tak nepatrí!!!
Celý čas naznačujem že sa vyhodili peniaze von oknom cez participovaní rozpočet a dali sa použiť na opravu zničených ciest na bágri!!
A samozrejme samospráva jednu odpoveď pošle a na nasledujúci deň ju vymaže a napíše odkaz na nejakého pána Peciara ktorý sa mimochodom ani nepýtal na niečo takéto!!!
Manipulovať s médiami to vám ide úžasne, a pokial sa pod nickom pecy schováva pán Peciar nechápem ako a prečo ste ho menovali verejne, alebo vám to prezradil prevádzkovateľ týchto stránok???
Zvláštne, asi radšej nič nepísať aby sme potom nemali problémy keď si niekto na miestnom úrade zistí vaše meno aj keď je diskusia inkognito!!!
08. január 2018

pecy

Dobrý deň, moje meno je Maroš Peciar ale to sa už zjavne prezradilo vďaka miestnemu úradu, to budem s nimi samozrejme riešiť asi inou cestou.....
Ale k veci, cez zimu chodím málo do záhrady a normálne som sa zhrozil keď som tam prišiel začiatkom decembra, s mojím mot. vozidlom som si netrúfol vojsť ďalej ako do polky cesty lebo by som jednoducho zapadol, prejsť peši znamenalo byť po členky v blate ktoré tam nejaký dobrák vytvoril a zničil cestu ktorá bola ako tak OK!!!
Po príchode domov som napísal mail pánovi starostovi ale žiaľ do dnešného dňa žiadna odpoveď, smutné pred voľbami bol všade po voľbách je to klasický arogantný politik.
Pred písaním mailu som sa snažil zistiť telefonicky na miestnom úrade kto tam stavia schodisko, lebo som tam videl aj pracovníkov miestneho úradu ako upravovali miesto na výstavbu, na to mi pán povedal že oni nič nerobia a neupravujú.....sranda mám ich nafoteních
Povolenie zjavne ale nemajú!!! Dnes som sa bol znova pozrieť, časť cesty zaviezol sused asfaltovou drtou a na to nasypali asi stavebníci nejaký štrk ale iba na časť cesty ostatok je v stave ako je prvá foto, samozrejme voda ,blato na začiatku ulice je stále takže na prístup k jazerám potrebujete gumáky.
Ako som povedal zverejnenie môjho mena si doriešim cez právnickú kancelárie a určite to budem riešiť aj s miestnym úradom a prevádzkovateľom tohto portálu!!!!!
Najsmutnejšie je že keby tam nebýval sused a neporiešil si na vlastné náklady časť cesty a ja som sa nesťažoval tak to má miestny úrad na čele s cyklistickým mágom na h....
09. január 2018

Odkazprestarostu.sk

@pecy: Ospravedlňujeme sa za zverejnenie mena, pokiaľ na tom trváte, odstránime ho.

Ján Hefty
www.odkazprestarostu.sk
27. marec 2018

mino

ja som zvedavý ako sa tam bude parkovať, cez leto to býva problém už teraz parkuje tam cca 5-6 mot. vozidiel majiteľov a známych ktorý sú na návšteve, pán s miestneho úradu bol múdry ale nedoriešil okrem cesty aj samotné parkovanie, týmto počinom zabral dve parkovacie miesta,
Ale ako vidím tento portál je na smiech a samotný miestny úrad detto na čele s cyklo mágom
Cyklomág nedokáže ani odpísať na email, nevedel som že nevie písať a čítať a pán Knazovický detto asi nemajú klávesnice.
26. júl 2018

pecy

po dlhšej dobe som sa sem znova pozrel ale zbytočne, nič sa nezmenilo!!! Nechápem prečo nie je podnet označený ako neriešený!!! Žeby pechtlemechtle medzi prevádzkovateľom stránky a MU??? Asi aj!! Schody dokončené, cesta neupravená, voda stojí na vstupe ako vždy, sused povedal že sa radšej odsťahuje a to tam býva jediný na tejto ulici, bordel po návštevníkoch upratuje sused, lebo MU tam nebol ani raz atd.
Mne ako majiteľovi a platiteľovi daní ani neodpísali na maili ktoré som zaslal na MU ,takže všetko super, a tento človek chce byť primátor!!!! Ináč aj s dopravou pohol na Bágri, ledva som sa tam dostal a to mám vybavené povolenie a aj som zaplatil za rampu ktorá je nefunkčná!!! Posledný nech zhasne!!!!
31. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Pecy.
Ďakujeme za príspevok do diskusie k podnetu. V prvom pláne sa podnet zaoberal legálnosťou stavby schodiska. To sme vysvetlili že staviteľom aj povoľovateľom stavby boli Železnice SR, Oblastné riaditeľstvo Trnava. Išlo o stavebné úpravy vykonávané na pozemku železníc. Úpravu schodiska k lávke ŽST Vajnory povoľoval dráhový stavebný úrad Min. dopravy SR.
Čo sa týka prístupovej komunikácie ku schodisku staviteľ zabezpečil vysypanie povrchu kamennou drvinou v priestore schodiska, čo dokazujú aj fotografie. Mláky ktoré vznikli prívalovým dažďom sa nachádzajú cca 50 m od schodiska na zákrute. (viz foto z 28.7 deň po prívalovom daždi). Ich vznik je zapríčinený prívalovým dažďom pri vysokých úmerných zrážkach, keď prebytočná voda nemá kde odtiecť, pretože v lokalite Vajnorského jazera nie je a nikdy nebol systém odvodňovacích kanálov. Aj napriek tomu, ako vidieť na fotografiách je retenčná schopnosť dostatočná, pretože po niekoľkých hodinách po daždi sa na okraji cesty vyskytuje iba malá mlák,a ktorá pri tomto počasí v priebehu pár hodín vyschne.


Mgr. Igor Kňazovický
sekretariát MÚ Vajnory
31. júl 2018

pecy

Dobrý deň, pán Knazovický,
myslím si že ste presne teraz prejavili vašu aroganciu a drzosť najväčšieho rangu, respektíve toto čo ste aktuálne vymysleli je klamstvo jak Brno!!!!!
Schodisko tam už je pochybujem že ho niekto aj keby čo bolo zbúra, bordel ktorý na tejto ulici nebol dlhé roky od kedy pôvodné schodisko zarástlo a stalo sa nebezpečným tam máme znova, nočný krik, hádky, kadenie za autá, plastové flašky, smeti a podobne sa stým vrátili a pekne znepríjemnili leto!!!
Milí pán Knazovický, prečo ste neprišiel robiť fotky v decembri, januári atd???? Ďalej v prvej rade väčšinu cesty zasypal sused asfaltovou drtou o čom sú samozrejme dôkazy, detto mláku na vstupe zasypal, respektíve upravil sused, zase je to nafotené a kľudne si môžte zobrať motyčku a spraviť si rozbor. Až po dlhšej dobe tam vysypali drť železničiari!!!! Dovtedy tam ľudia chodili hlavne počas zimných a jarných mesiacoch v blate a vode.Znova opakujem toto všetko si urobil sused za svoje peniaze lebo mu tadiaľ chodili decká do školy,ku jazeru a ako jediný tam denno denne chodí motorovým vozidlom a ako tak sa stará o tú nešťastnú cestu. A bohužial tam aj upratuje smeti po našich milých návštevníkoch. Ešte jedna podstatná vec a už sa nebudem vyjadrovať a ani komunikovať s klamármi z miestneho úradu, pán Knazovický 27meho na Bágri nepršalo, áno trošku hrmelo, padlo obrazne povedané päť kvapiek a to bolo všetko, táto mláka vznikla pri poslednom daždi čo je už nejaký ten piatok, takže sa nečudujem že 28meho tam mláka nebola!!!!! Je smutné že ste sa znížili ku takémuto vyjadreniu a akurát to znehodnocuje vašu prácu!!!!! Hlavne si treba uvedomiť ako ste znížili kvalitu relaxovania na záhradách a zbytočne ste vyhodili peniaze do luftu na nezmyselný projekt schodiska a ked už tak ste mali časť peňazí minúť na úpravy cesty, respektíve možno celú čiastku investovať do komunikácii na Bágri, máme schody no ked chceme ísť po komunikáciach v správe miestneho úradu tak jedine džípom!!! Hanba vám!!!!
04. august 2018

pecy

pán odborník na vsakovanie dažďovej vody, včera pršalo chvíľu a neuveríte ale voda na zákrute je tam!!!! Nechápem vaša teória o retenčnej schopnosti je narušená, nechápem???? A to je aktuálne asi o 30 stupňov väčšie teplo ako býva v decembri, januári a podobne. Niekde sa stala chyba a možno by bolo na čase sa ospravedlniť a začať makať trošku aj na Bágri. Napr. oprava vozoviek, rampy, vyčistenie okolia jazera, kľudne stačí poprosiť záhradkárov a sa pridajú myslím že sa to dá zvládnuť!!
08. september 2019

Viktor Jánoš

O čo vám ide pán Peci? Pýtali ste sa na legálnosť výstavby schodiska a dostali ste aj celkom slušnú odpoveď. Takže myslím, že tento podnet je vyriešený. Konečne je tem slušný a kultúrny prístup od železničnej stanice ku jazeru. Ja ďakujem samospráve za vybudovanie schodiska.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania