Parkujúce autá blokujú OLO

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Peter P. 28. decembra 2017

Často krát sa stáva, že vozidlá OLO sa nedostanú ku kontajnerom z dôvodu parkujúcich áut v oblúkoch. Kontajnery tak častokrát ostavajú plné celý deň.
Riešenie sa zda byť pomerne jednoduché a lacné. Stačí predlziť žltu čiaru az do oblukov. Alebo osadiť značku zakazujúcu parkovať v oblúkoch ako aj v strede parkoviska.

28. december 2017

D.Daniela

To iste aj na Wolkrovej!!! 5 - 9
29. december 2017

cestár

Vážení Peter P. a D. Daniela, na čo žltá čiara (V12b), ktorú by aj tak po pol roku nebolo vidno a určite by ju neobnovovali. Zákon č. 8/2009 o cestnej premávke a vyhláška č. 9/2009, ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke vo svojich jednotlivých paragrafoch ustanovujú zastavenie a státie motorových vozidiel ako i dodržanie rozhľadových pomerov. Pán primátor síce vybavil mestkú políciu až 2 kolebežkami, ale dá sa to obehať aj kolobežkam, aby vykonávala kontrolnu činnosť a dávala podnety na odťah. Odťahovka, ktorú má máť správca komunikácií je v súkronmých rukách a rieši len to, čo má najbližšie pre nízke náklady a tučné zisky, lebo toto je pre nich neefektívne. Taktiež úplne zlyháva funkcia správcu komunikácií, ktorý také vozidlá bez problémov mal dať odtiahnúť, čo mu určuje Cestný zákon. Keby to skontrolovali len 2x za deň a odtiahli, verím, že po týždni by tam už vodidla nestávali.
01. január 2018

Anonymný užívateľ

Klasický príklad impotentného zákona 49/2014 Z.z. ÚZ zákona o cestnej premávke. A nečinnosť mestskej polície na druhú!
01. január 2018

Peter P.

Dakujem za komentare. Avsak ocakavam od kompetentnych pracovnikov sposob ako sa to da riesit. Konstatovanie, ze nieco nefunguje tak, ako by malo je sice fajn ale nie je dostatocne, lebo problem to nevyriesi.
04. január 2018

Odpoveď samosprávy

Zákon č. 8/2009 o cestnej premávke zakazuje odstavovanie vozidiel v oblúkoch. Vyznačovanie a následná obnova vodorovného dopravného značenia je duplicita zákona a vynakladanie financií na niečo, čo zákon zakazuje.
Mestská časť BA-Petržalka nemôže po celej Petržalke (pretože obdobné problémy sú pri množstve kontajnerových stojísť) suplovať a doplácať na nečinnosť poriadkových zložiek.

V uvedených prípadoch je potrebné neustále privolávanie poriadkových zložiek, kým sa vlastníci vozidiel nenaučia, že sa v oblúkoch stáť nesmie.


mestská časť BA-Petržalka
04. január 2018

Peter P.

Jedna vec je kolko je mestskych policajtov v Petrzalke. Este som nikdy nevidel, ze by dali niekomu papucu, kto stoji v oblukoch. To by museli kazde rano vyrazit do ulic a rozdat desiatky papuc po celej Petrzalke. Druha vec je, ze v niektorych je parkovanie akceptovatelne a v niektorych nie. Pri nedostatku parkovacich miest si to obcan nie vzdy uvedomuje.
Myslim, ze prevencia by bola ovela lepsia a ucinnejsia. Napr. dat do dotknutych oblukov betonove parkovacie zabrany. Su to sice nejake naklady ale problem by sa definitivne vyriesil. Riesenie uvedene samospravou nie je ziadne riesenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania