Stažnosť na neoznačenú gastro prevádzku s rozvozom jedla

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Obyvateľ Dúbravky 02. marca 2018

Neoznačená gastro prevádzka s rozvozom jedla prevádzkuje zásobovanie tovarom jedla a zeleniny cez chodník a trávu . Bez hanby zablokujú celý chodník a jazdia po tráve. Zamestnanci tejto firmy parkujú na tejto úzkej ceste bez vyznačených parkovacích boxov na ceste pred kontajnermi na separovaný odpad každý deň a blokujú odvoz odpadu a komplikujú domácim obyvateľom vjazd do garáží alebo na súkromné pozemky. Pritom majú vlastné parkovisko vzadu. Odpad so svojej podnikateľskej činnosti vyhadzujú do týchto kontajnerov a sú schopný ich naplniť za jeden deň bedničkami a iným odpadom na ovocie a zeleninu a potom celý týždeň ostatný obyvatelia nemajú kam vyhadzovať odpad. Vyjadrujem podozrenie či si oni platia za ten odpad vôbec keď nemajú svoje kontajnery.

Ďakujeme za odpoveď

06. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetná prevádzka je riadne označená. Jedná sa o reštauráciu Zlatá lipa na Švantnerovej ul. 2, zásobovanie je po chodníku zo strany ul. J Hronca.
Čo sa týka nádob určených na zber triedených zložiek KO – papier a plasty, tieto druhy odpadov nie sú zahrnuté do poplatku za komunálne odpady. Organizácia zodpovedná za zber a likvidáciu týchto triedených zložiek odpadov, je povinná zabezpečiť dostatočný počet nádob na zber, v tomto prípade sa jedná o spoločnosť OLO a.s. Mestské časti nezabezpečujú nádoby na triedené zložky komunálnych odpadov pre prevádzky a pre bytové domy. Nakoľko jestvujúce nádoby na papier, plasty prípadne sklo očividne nepostačujú, požiadali sme prevádzkovateľa reštaurácie o zabezpečenie potrebných nádob na triedené zložky odpadov.
Tak isto sme požiadali prevádzkovateľa o parkovanie zamestnancov mimo predmetnej komunikácie.
V prípade problémov so zaparkovanými autami, ktoré bránia vjazdu na priľahlú nehnuteľnosť, resp. výjazdu, kontaktujte mestskú políciu. V zmysle § 25, zákona č. 8/2009 o cestnej premávke, vodič nesmie zastaviť a stáť na miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest.




Zároveň

Ing. arch. Pavel Gašparovič
Vedúci oddelenia územného rozvoja a životného prostredia
06. marec 2018

Obyvateľ Dúbravky

Ďakujem za odpoveď a dúfam, že ste si pozreli všetky fotky a verím v zlepšenie situácie.
08. marec 2018

Obyvateľ Dúbravky

Myslím, že im to je jedno

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania