Záplava

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený

Prosim starostu, aby dal prepojit nefunkcny kanal s kanalizaciou na ulici Suty 45, pretoze po stavebnych pracach na hl ceste nam sem nateka odtial voda, nema kde odtiect a cestu si nasla k nasemu domu. Pri dazdoch nas vyplavuje a sposobuje skody na dome. Dajte nam prosim vediet sposob a termin napravy. Vopred dakujeme. Ing.K.Horniak

25. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Vzhľadom na to, že riešenie tohto podnetu vyžaduje komunikáciu aj s inými organizáciami, prosíme o pochopenie a trpezlivosť.


Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory


01. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Snažím sa odpovedať na Váš podnet trošku obsažnejšie, kvôli ujasneniu si súvislostí.

Súčasný stav
1,gravitačná dažďová kanalizácia zriadená v trase Práčanská (zberač VK, DN1400),do tohto zberača sú zaústené zberače VK2 (DN600) a VK3 (DN300) od Uhlísk, plus krátky úsek DN200 zberača vedený v trase Pri mlyne.
2,odtok z územia medzi Roľníckou a Práčanskou mimo sieť zberačov je gravitačný povrchový
3,vo vzťahu k ul.Šúty platí, že križovatka Čierny chodnik / Šúty je deliacim bodom, odkiaľ voda tečie buď smerom k Uhliskám,alebo smerom k Pri mlyne
4,v časti Šútov smerom k okraju zástavby sú tri kanálové vpuste (rovnako ako v časti Šútov smerom k Čiernemu chodníku), zhruba pred domami č. 49, č.45, č.39, ktoré slúžia ako trativod - teda nie sú napojené na existujúce zberače.

Z uvedeného vyplýva, že veľká časť územia je odkázaná na povrchový odtok. Trativody na ul.Šúty zohrávajú významnú pozitívnu úlohu pri malých, resp. priemerných zrážkach. Nepostačujú však pri prívalových dažďoch, keď krátkodobý prítok vody prekročí ich retenčnú a vsakovaciu kapacitu.
Po bezprostredne vykonanej obhliadke konštatujem, že vpuste sú udržiavané a vyčistené, takže kapacita trativodu nie je znižovaná nánosmi. Pravidelné čistenie a údržba týchto zariadení je v stálej pozornosti MČ Vajnory.
Definitívnym riešením bude vybudovanie zberačov v trasách ulíc Pri mlyne a Šúty, ako predpokladá technická štúdia "Odvádzanie dažďových vôd v MČ Vajnory"



Ing.arch. Bugala
referát vlastných investícií a prípravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.