Hip hop festival

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Katarína 02. júla 2018

Opat MU Ruzinov exceloval, ked povolil akciu pre pubertakov na Zlatych a nam v Prievoze rezonuju okna a samozrejme nas cakaju dve svieze noci. Nabuduci rok este pred festivalom ziadame MU Ruzinov zavolat pekne na dni konania festivalu zamestnancov Regionalneho uradu zdravotnictva na premeranie hluku v obytnej zone o polnoci. Lebo toto ma daleko od 45dB. Dusko Peki siel na vikend relaxovat na Donovaly?

02. júl 2018

Peter

Hip Hop Zije 2018 rusi nocny klud v Ruzinove (Trnavka)

Festival Hip Hop Zije 2018 (29.6.2018) na Zlatych Pieskoch rusil nocny klud v Ruzinove este aj velmi dlho po 22.00. Vobec sa neda spat. To uz ludia ani nemozu mat narok na prosty nocny klud po tazko odrobenom tyzdni? Co toto ma byt? Nech ti hiphoperi idu do kelu, niekam daleko na pole... A nech nam daju pokoj. My chceme kludne spat.
02. júl 2018

Peter Slušný

Hluk

Meral a kontroluje niekto úroveň rušenia nočného kľudu z hudobných festivalov ako je napríklad teraz "Hip hop žije" zo Zlatých pieskov v Bratislave ? To stále budú takéto "kultúrne akcie" terorizovat obyvateľov viacerých mestkých častí ?
05. júl 2018

Nacbo Tysi Pacient

Len pre vasu informaciu kvoli akciam ako je HipHop alebo UpRising na Zlatych
NONSTOP TESCO Zlate piesky zatvara o 22h prave kvoli tomu
ze skody ktore tam napachaju ucastnici su take ze sa im oplati to zavret.
a to nehovorim o tych problemoch pri pokladniach dali tam SBSkarov
lebo co robia podgurazeny alebo zhuleny jedinci je obcas velmi nepriejemne.
10. júl 2018

Common Ennemy

Zaujímavé, že ja na Štrkovci som problém absolútne nemal. 4 akcie do roka na zlatých pieskoch sú myslím v norme. Bývate v meste a občasný hluk tam proste je. Ako to rieši mnohonásobne väčší festival Sziget v Budapest?
Inak električka hučí teda o dosť viac...
10. júl 2018

Common Ennemy

Pacient: Ale polovička z nich by ani skurených nenapísala podguráženÍ a zhulenÍ. Pije sa na každej väčšej akcií, v takom starom meste viacmenej 365 dní v roku a áno pri 30k ľudí sa nájdu aj 5e8ili.
Peter: Mňa keď po nočnej zobudí kultúrna akcia pre dôchodcov v Parku Hlinkovom tak, sa mám tiež sťažovať? Je to takisto len pár krát v roku, nevidím dôvod to tolerovať, to isté ako tolerujem 2x v roku maratón, alebo triatlon cez Ružinovskú, alebo nezmyselné hromadné korčuľovanie po ceste.
Na akcií som nebol a ten konkrétny víkend som bol doma a ani som nezachytil nejakú akciu, ak má človek pustenú TV, hudbu. Pri zaspavaní nejaký hluk v pozadí možno áno (aj keď ja som ani ten nejako nevnímal), ale zase zaspať sa pri tom dá...
V meste je jednoducho hluk, dúfam, že obyvatelia Nového Ružinova tu budú rpavidelne prispievať, že im vadí diaľnica a železnica, Steinu, že ich otravujú študáci z Bernoláku, urban residence a Pri Mýte hádam už spisujú petíciu, aby náhodou niekedy Bratislava neobnovila trať a zastávku na filiálke, Seberíniho proti zvoneniu nezmyselných zvonov na kostole, Nida na hluk a zlú dopravnú situáciu počas koncertov a zápasov na štadióne futbalovom.
Príde mi to ako keď sa ľudia na dedine sťažujú na štekajúcich psov, smrad z polia, alebo susedove sliepky...
10. júl 2018

Katarína

Ad Endstand: Pocut to teda bolo v celom Prievoze. A nie, nie je to normalne. Ide hlavne o nizkofrekvencne tony z basov. My to doverne pozname zo Slovnaftu, ale toto bol masaker. Ide o 2 vikendy (hovorim iba o lete), id est 6 dni a 4 noci. To mi pride pomerne dost, predstavuje to totiz stvrtinu letnych vikendov. Ak ste to nevnimali, zavidime Vam. Ja Vam mozem zasa napisat, ze som byvala pri elektrickach a nechapem ako si mozete stazovat. Je to najlepsi sposob prepravy v BA a zrejme nejazdia nonstop tuctuc aj o pol tretej rano. Mestsky hluk vnimame a chapeme. Byvame na Mierovej, a tak si teda okno v noci vobec nemozme otvorit, lebo je to tu ako na hlavnej stanici aj vdaka Gagarinovej. Cize, prosim, mierne s tymi predsudkami, na co sme zvyknuti a na co nie. Dialnicu a Slovnaft mame na programe denne.
10. júl 2018

Common Ennemy

Mne električky nevadia, hučia, ale tie zvuky filtrujem. Teraz si ani nie som istý, či som niekedy pri zavretom okne registroval pristávajúci vrtuľník pri nemocnici. To mi chcete povedať, že ste hudbu počuli cez zavtvorené okná, tak že ste nemohli zaspať? (Byvame na Mierovej, a tak si teda okno v noci vobec nemozme otvorit, lebo je to tu ako na hlavnej stanici ), ak som to ja na ružinovskej nevnímal pri otvorenom okne?
Či je elina najlepšia doprava neviem v Dúbravke som za taký čas aj na bajku o aute ani nehovorím, ale to je iná téma. 2 víkendy (ak vezmem, že v BA je teplo od júna do septembra) mi naozaj nepríde nič hrozné. Festivaly sa nekonajú iba v BA (najbližšia pohoda, alebo Sziget a to ak dobre viem, nie je víkendovka, ale dlhší festival, v Poprade bol ak si dobre pamätám festival, čo organizovalo nejaké rádio pomaly v centre mesta a na námestí ste rozpoznali text, nie len basy - je pravda, že neviem, či je to každý rok), podľa mňa to k väčším mestám jednoducho patrí. Kapely ako Depeche Mode, alebo reggea headlinerii na Uprisingu do BA na samostatný koncert jednoducho neprídu a k letu patria žiaľbohu/naštastie aj takéto akcie.
10. júl 2018

Katarína

Samozrejme, ze cez zatovrene okna. Ako inak:) ide o nizkofrekvencne tony. Dokonca aj cez stuple, co som mala v usiach. Ak sa nemylim, tak Depeche tu zrovna boli minuly rok a tiez to tu riadne hucalo:) podla mna tieto festivaly do mesta nepatria, sorac, vec nazoru. Dve noci som nespala a istotne nie som sama. Hadat sa s Vami nejdem, nema to tu vyznam. Ono, keby bolo pocut celu hudbu, mozno je to dokonca lepsie. Ale tie basy a rezonacie, to bol masaker. Nasi znami v Biskupiciach hovorili to iste. Nepatrite Vy nahodou medzi organizatorov, ze sa tu tak vehementne zastavate "kultury" v meste?
10. júl 2018

Common Ennemy

Toto vám naozaj neverím, že cez zatvorené okno a štuple do uši počujete zvuky tak, že neviete zaspať. Sorač :D fakt nie. So štupľami na ušiach zaspím aj na stavbe.
Tak mal byť štadión na inom mieste, ale to zase plačú nostalgici, že štadión patrí na Tehelné pole. Nedá sa vyhovieť každému. Ja som ani ten Depeche nevedel, že je, na druhej strane je pravda, že v byte ide nonstop telka, alebo je pustená hudba.
Nepatrím medzi organizátorov, na akcie typu hiphop žije nechodím a v meste by mi enchýbala, ale rešpektujem, že sú tu aj takí ľudia, ktorí tam prídu s radosťou.(na Uprisingu sa zase každoročne neplánovane objavím :) )
Kde by sa teda takéto akcie mali teda konať? Na poli za mestom? Tam bude v rovnakej vzdialenosti ako sú Zlaté Piesky od Ružinova dajaká dedinka, kde sa budú babky sťažovať...
10. júl 2018

Katarína

Preto neveríte, lebo zjavne Vam sluch nesluzi. Tu je skoda sa hadat s ludmi, co nepocuju hluk. Samozrejme, ze nizkofrekvencne tony pocujete cez stuple, ak ste zdravy. Ja som bola na audiograme minuly rok, skuste si zbehnut, mozno budete prekvapeny, ze Vas sluch je zhumplovany akciami, ktore tu obhajujete. Ano, presne tam, niekde do pola nech idu pubertaci naskakovat na hiphop. Nie do mesta. Este podotykam, ze byvame vo vchode, kde je restauracna prevadzka a som zvyknuta na iste hladiny basov. Ale preco sa tu budeme hadat, ked Vam nic nevadi a vsetko je prima, preco tu vlastne pisete? Toto je azda pre podnety obcanov, ktorym hluk vadi (a pocuju ho).
11. júl 2018

Common Ennemy

Lebo tu každoročne kričí pár ľudí, pri slovom, DVOCH akciách ROČNE. Hovorím polia na Slovensku sú v okolí dedín, to je taká istá vzdialenosť ako medzi ZP a Ružinovom. Tak pri tých dvoch akciách v roku si zapnite TV a zaspite pri telke, ak máte problémy so spánkom. Zavrime krčmy v starom meste o desiatej, diskotéky o polnoci, zrušme všetky akcie, zakážme stavať výškové budovy, zahusťovať mesto a BA bude zaprdená diera v strede Európy o ktorú nik ani nezakopne. Ja is naopak myslím, že k životu v meste to patrí! A píšem to tu, aby bolo jasné magoriátu, že existuje aj druha skupina ľudí, ktorá síce na HipHope nebola, ale tušiť akcie z princípu nechce.
11. júl 2018

Common Ennemy

A ešte:

Vidíme sa tu o mesiac a pol pri Uprisingu :)
11. júl 2018

Katarína

No spat k veci, cize hiphop festival, ktory tu rusi 3 dni slusnych ludi robi z BA centrum kulturneho zitia v Strednej Europe, ano? Vy si potom skocte po Uprisingu k usnemu:)
11. júl 2018

Katarína

A nezachytili ste pointu. Nejde o to, ci mna to rusi. Ide o to, ci su prekrocene limity hluku.
11. júl 2018

Common Ennemy

Ja sa nehádam, že prekročili 45/50dB, ale to môžete rovno zastaviť život v meste. Ranné kostolné zvony to tiež prekračujú, neviete stavať, rekonštruovať, púšťať hudbu, požívať električky. Aj v noci bučiace decko mojich susedov vydáva väčší hluk, mám sa ísť sťažovať, nech s ním vypadnú za mesto do role? Lebo teraz v lete, keď majú otvorené okno a aj ja, tak mám pocit, že reve v mojom byte.
11. júl 2018

Katarína

Myslim, ze uz ked nechcete pisat k veci, tak treba ukoncit prispievanie.
11. júl 2018

Common Ennemy

Sa pýtam či mám na susedove decko volať políciu? Každý niečo dolerujeme, súhlasím, krčmy na sídliskách by nemali mať terasy a ľudí, čo zjapu pri krčme majú riešiť cajti, stavať sa taktiež nemá v noci, súhlasím, ale nesúhlasím, že je problém pre Bratislavu výnimočný hluk v trvaní dvoch víkendov.
09. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

opätovne sa vraciame k starším, neriešeným podnetom. Nakoľko je tento podnet neaktuálny, považujeme ho za uzavretý.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania