Pravidelné rušenie nočného kľudu spoločnosťou RAVEN

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Uzavretý
meno
Michal G 20. augusta 2018
https://www.youtube.com/embed/1qYOMqodOQg

Denne firma RAVEN nerešpektuje Priestupkový zákon§ 47 ods. 1 písm. b)
zákona č. 372/1990 Zb. Nočný kľud sa stanovuje od 22,00 hod. do 6,00 hod - aj napriek dvom výzvam na vedenie spoločnosti s prisľúbením nápravy sa toto nariadenie nerešpektuje, nemôžeme spávať, firma má spustenú výrobu aj v nočných hodinách. V priloženom videu si môžete pozrieť/vypočuť, ako výrazný hluk zasahuje do našich domácností. "Nočný kľud nesmie byť rušený používaním akéhokoľvek zdroja hluku prekračujúcom najvyššie prípustné hodnoty pre denný a nočný čas, určené
osobitným predpisom.Právnické osoby, fyzické osoby a občania sú povinní
zabezpečiť, aby sa pri prevádzke zariadení alebo ich používaní zamedzil
vznik a šírenie hluku".Vladimira Melegova (GR) tvrdi ze stroj ktory je zodpovedny za hluk nemaju kde dat

18. august 2018

Michal G

Prosím pomôžte nám, sme zúfalí, susedom sa budia detičky, chlapi čo pracujú mix denné nočné sa nevyspia ani cez deň (každý deň od 5:30 až do noci nákladná preprava, nakladky vykládky - co je samozrejme ok do 22:00) ani v noci, už nevieme čo máme robiť, nemôžeme spávať, podstatným spôsobom nám to znižuje kvalitu života.
20. august 2018

AdPo

Podľa územného plánu Bratislavy je spoločnosť RAVEN na území, ktoré má byť venované športu a telovýchove. Kde urobili súdruhovia chybu?

zaujímalo by ma, ako sa k celej veci vyjadrí pán predseda predstavenstva pán Ing. Ľubomír Harvánek, trvale bytom Šoltésovej 1657/159 Považská Bystrica....prečo si nerobia neplechu u seba v PB?
20. august 2018

Michal G

AdPo vďaka za Váš komentár. Veľmi zaujímavá informácia! Cez víkend (so-ne) bol pokoj, máme tu však pondelok, večerná hodina, a mašinéria ide naplno... Niečo určite nie je v poriadku.
22. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Vzhľadom na to, že riešenie tohto podnetu vyžaduje komunikáciu s orgánmi spomínanej súkromnej spoločnostiy, prosíme o pochopenie a trpezlivosť.


Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory

22. august 2018

Michal G

Dobrý deň Pán Mgr. Igor Kňazovický

Ďakujem a budem čakať na Vašu odpoveď. Rovnako by som chcel uviesť že cez Facebook sa mi podarilo nakontaktovať na pána starostu Ing. Jána Mrvu, ktorý taktiež prisľúbil, že sa na podnet pozrie.

Ešte raz Vám ďakujeme za záujem riešiť tento nepríjemný problém, mašinéria pokračuje, dôkazy môžem produkovať denne cez video ...
05. september 2018

Michal G

Dobrý deň. Rád by so sa informoval či nemáme nejaký update. Hluk je neuveriteľný. Jak cez deň, tak v noci, nerozumiem, ako je možné, že firma nemá za povinnosť zvukovo izolovať pracovisko od obytného priestoru.

Navrhujem nariadiť vybudovať protihlukovú stenu. Každé ráno od 5:30 - 8:00 tu cúvajú armády kamiónov, každý večer sa šrotí železo. Sme totálne zúfalí... prosím Vás, pomôžte nám, pokiaľ nebude neskoro, lebo tu niekomu prepne a môže sa veľmi ľahko stať niečo zlé...
11. september 2018

Michal G

Posledné dni je to úplné peklo, nepomáha už ani zatvorené okno... tie pazvuky su stále horšie a horšie...
Pán Mgr. Igor Kňazovický, rieši sa prosím niečo?

Vďaka za odpoveď.
25. september 2018

Michal G

Dobry deň, opätovne apelujem na riešenie podnetu, Firma Raven nemala byť podľa územného plánu nikdy tam, kde sa nachádza - tým, že je úplne nalepená na bytový dom pri starom letisku 2 sa porušuje niekoľko ustanovení, ignoruje sa územný plán, ignorujú sa predpisy stavebného zákona a firma Raven Vedome porušuje platné predpisy a zákony, co v emailovej komunikacii nepriamo potvrdila aj Generalna riaditelka divizie Mgr. Lenka Vajčnerová. Bolo mi jednoducho oznámené že oni maju zakazky ktore musia plnit a ked nie tak budu mat pokuty, ze ci im tie pokuty potom budeme platit my ako bytovy dom (????).

V najnovšom vydaní Vajnorskych novin starosta prislubil konanie a zaslal list na vedenie firmy. Nič sa nedeje, žiadna zmena, firma Raven si z nás ako aj z Vás robí dobrý deň a robia si čo chcú.

Prosím Vás, zastupiteľov mestkej časti Vajnory, dokážte svojim občanom, že vo Vajnoroch sa ctí zákon, a je neprípustné, aby si podnikateľ robil čo chce, ako sa mu zachce. Tento štvrtok máme bytovú schôdzu (27.9) na ktorú Vás pozývam. Budem na nej otvárať tento podnet a ak to bude potrebné, zvážime právne konanie v tejto veci, rovnako ako medializáciu tohto podnetu.

Ďakujem a želám Vám pekný zvyšok dňa.

S pozdravom
M.G.
25. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Michal G.,
ďakujeme za podnet týkajúci sa hluku z prevádzky spoločnosti RAVEN. Na základe podnetu sme zorganizovali dňa 21.09.2018 stretnutie starostu mestskej časti a riaditeľky divízie spoločnosti Raven a.s., Vladimírou Melegovou. Spoločnosť si problém s hlučnosťou prevádzky si uvedomuje a snaží sa situáciu vyriešiť v krátkodobom ale aj strednodobom horizonte. Zo stretnutia vyplynulo že koncom septembra sa uskutoční rokovanie spoločnosti, na ktorom sa budú zaoberať možnosťou postavenia mobilnej protihlukovej steny, ktorú používajú stavebné firmy v Českej republike. Zároveň vyvíjajú aktivity na realitnom trhu, aby získali pozemok vhodnejší pre takúto výrobu, avšak v širšom okolí sa im zatiaľ nepodarilo získať vhodnú nehnuteľnosť. Spoločnosť má záujem o susednú nehnuteľnosť uvoľnenú po odchode spoločnosti Bau3mex, kde by potom vedeli presunúť práve prístroj na ohýbaniu ktorý spôsobuje zvýšenú hlučnosť. Momentálne sa snažia výrobu obmedziť, tak aby výrobky väčších priemerov vyrábali v dennom čase alebo na inom mieste, pričom však nemôžu výraznejšie obmedziť výrobu, pretože spoločnosť má zazmluvnené dodávky výrobkov pre výstavbu D4 a R7.



Mgr. Ján Komara
Útvar starostu
MiÚ Vajnory


25. september 2018

Michal G

Ďakujem za odpoveď - budem ju komunikovať na bytovej schôdzi
06. november 2018

Michal G

Dobrý deň.

Máme tu November a tak by som sa rád informoval ako pokračuje riešenie podnetu.

Fakty:
Hluk pokračuje - party ide v plnom prúde viď podobný scenár nastáva niekoľko krát do týždňa.

Mobilna protihluková stena nestojí, viete poskytnúť informáciu o tom kedy a či vôbec bude stáť?

Priznávam, niektoré dni je situácia podstatne lepšia, no do práce sa chodí každý deň rovnako máme na odpočinok nárok každý deň. Niektoré noci sa skutočne stále vyrábajú výrobky väčších priemerov čo sposobuje ohromný rachot - až vibrácie vo vnútri bytov.

Prosím o opätovné riešenie podnetu.
Ďakujem.
15. november 2018

Michal G

Prosim vas je opat polnoc a hluk musi byt pocut az do race... budete tento podnet riesit alebo to mame posunut dalej? Kedy uz konecne firma Raven urobi realne konkretny krok k zlepseniu situacie? To mame skutocne kazdy vecer oznamovat na policii aby sa nieco zacalo riesit? Dakujem...
26. november 2018

Michal G

Dobry den. S tymto podnetom sa dlhodobo nic nedeje. Uz dva mesiace samosprava nekomunikuje. Riesi sa teda nieco?

Dakujem
30. november 2018

Michal G

23:54- masiny idu naplno....trpezlivost klesa.... kazde rano od 6:00 tu cuvaju kamiony. Prosim vas kedy mame spat? Naco je nariadeny nocny pokoj ked sa nedodrziava, nikto ho nedodrzuje, nikto ho neriesi. Podla tejto logiky si mozem v obyvacke zriadit cirkular a vyrabat 24/7 a prit terorizovat okolie? Len preto ze mam zakazku ktoru musim naplnit?

Prosim Vas konajte tak, aby bol dodrzany nocny pokoj, nic viac neziadame.

Dakujem
02. december 2018

Michal G

Prosím Vás, viete mi vysvetliť, ako nás môže v NEDEĽU ráno zobudiť vysokozdvižný vozík z areálu firmy RAVEN? To už fakt nemáte pána boha pri sebe !!!!???? KONAJTE SAMOSPRÁVA! Normálne konajte v rámci platných predpisov, nerozumiem prečo sa NIČ nedeje, firma Raven Vám narozpráva rozprávočky a tam to končí? Rovnako Generalna riaditelka divizie Mgr. Lenka Vajčnerová taktiež prestala komunikovať. Ak sa problém nebude ďalej riešiť budeme ho medializovať .. už nás tieto doťahovačky cez samosprávu nebavia - očividne to nemá efekt.
11. december 2018

Michal G

Halooooooo samosprava! Preco strkate hlavu do piesku? Problem pretrvava a vy to viete.... treba k tomu natocit reportaz v komercnej TV aby sa daco pohlo?
15. január 2019

Michal G

Stále aktuálne, stále bez zmeny . Vymožiteľnosť práva na slovensku v praxi. Strkáte hlavu do piesku a dúfate že nás to prestane baviť... skutočne úbohé. Robíte si čo chcete, no ved uvidíme :)
22. január 2019

Michal G

https://youtu.be/l-WwBJ3OZxA a pokračujeme - chlieb náš každodenný

v stredu 23.1.2019 o 13.30 h sa na miestnom úrade v hornej zasadačke na 1. posch. uskutoční stretnutie s pani riaditeľkou Ravenu. Napriek tomu že som bol pozvaný (v pondelok, stretnutie je v stredu) nemôžem sa zastaviť skrz pracovnú cestu. I tak dúfam že samospráva už konečne zatlačí na firmu RAVEN a prinútia ju konať.
25. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Michal G.,
V stredu 23.1.2019 sa uskutočnilo avizované stretnutie zástupcov miestneho radu a vedenia firmy Raven. Stretnutie sa konalo z dôvodu pretrvávajúceho podnetu na hluk pri prevádzke firmy Raven, zo strany obyvateľov priľahlej bytovky. Riešenia podnetu, ktoré vzišli z predchádzajúceho stretnutia oboch strán už nie sú aktuálne z objektívnych príčin, (objekt spoločnosti BAU3MEX vydražila iná firma a mobilná protihluková stena je podľa informácii málo účinná. Vedenie spoločnosti navrhlo iné riešenia. Prvým je presunúť hlučnú prevádzku za novovybudovanú budovu a tým odtieniť priamy hluk. Druhým dlhodobým riešením je presťahovanie hlučnej prevádzky do priestorov mimo Vajnôr. Priestory, ktoré by im vyhovovali, v okruhu do 30 km zatiaľ hľadajú. Tieto riešenia však nie sú jednoduché ani rýchle. O výsledku vás budeme informovať.
Lokalita, v ktorej sa nachádza firma Raven aj dotknutý obytný dom, je priemyselnou zónou, kde sa sústreďuje výroba. Tak je to definované aj v územnom pláne. Vyššia hlučnosť je toho dôsledkom.


Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory

27. marec 2019

Michal G

Dobrý deň.

5:30 nie je 6:00, a preto by som opätovne požiadal samosprávu o riešenie podnetu, nakoľko páni z Ravenu opätovne opakovane porušujú nočný pokoj.

Ďakujem.
09. apríl 2019

Michal G

5:40 nie je 6:00, opäť vedome porušujete zákon. Samospráva - budete konať, alebo opätovne budete len konštatovať že je všetko v poriadku? Odkedy je Pán Mrva preč ide to do stratena ..
21. apríl 2019

Michal G

Dobrý deň.

19.4 - Veľký piatok - štátny sviatok, kresťanský sviatok, deň PRACOVNÉHO POKOJA. Kompletne celý den od 6 rána do neskorého večera masívny hluk z areálu.

21.4 - Zmŕtvychvstanie Pána, Nedeľa, kresťanský sviatok. 6:00 - zobudenie vysokozdvižným vozíkom.

Milý Raven, milá samospráva. Ďakujem Vám. Ďakujem že sme to dotiahli tak ďaleko že ani cez najväčšie sviatky ktoré na slovensku máme nemôže mať človek pokoj a ticho. Želám Vám všetko najlepše a príjemné prežitie veľkonočných sviatkoch.Pamätajte, Božie mlyny melú pomaly, ale isto.

Pekný deň.

M.G.
21. apríl 2019

Michal G

Právne predpisy a technické normy súvisiace s ochranou zdravia pred nepriaznivými účinkami fyzikálnych faktorov – hluku, infrazvuku a vibrácií v životnom prostredí sú uvedené vo viacerých zákonoch a nariadeniach. Sú to, napríklad, nariadenia vlády SR č. 40/2002, č. 115/2006, č. 416/2005, č. 629/2005, č. 329/2006 a iné, ako aj vyhlášky ministerstva zdravotníctva č. 549/2007 a č. 237/2009 a iné nariadenia.

Vo všeobecnosti platí zákaz vykonávať práce, ktoré obťažujú hlukom, v nedeľu a počas sviatkov. V mestských častiach samospráva rozhoduje o období, keď možno hlučné práce vykonávať. Ochrana obyvateľstva pred hlukom je taktiež aj v kompetencii úradu verejného zdravotníctva.
26. apríl 2019

Lubo Dano

Mily pane ste trosku mimo. Ta firma je tam dlhsie ako bytovka. Bytovka tam ani nemala stat ved je to priemyselna zona.Za 1. Kto povolil stavbu bytovky v priemyselnej zone. Za 2. Kto uz sa len moze nastahovat do bytovky v takejto zone. Ked ste tam isli byvat tak ste si asi museli zistovat ake su tam podmienky na byvanie, teraz je uz neskoro plakat. Ja by som tam urcite nebyval ani za 1€ na mesiac. Mozno vas presvedcila cena bytu, ktora bola nizsia ako inde v BA ,ale v tej cene bol zapocitany aj ten hluk.
18. jún 2019

Michal G

Lubo diki toto fakt pomoze, hlavne to ze niekto povolil bytovku v priemyselnej zone je nieco za co mozem ja alebo moja rodina ze ano :) anyway, podnet uz riesi uz uvzsr s tym ze bytovka NIE JE a NEMOZE byt v priemyselnej zone, ta sa zacina par metrov za bytovkov co potvrdil aj inspektor.

K veci, milá samospráva, nový primátor. Ignorujete tento podnet, o nedlho to bude rok (po roku vam upeciem tortu a osobne ju prinesiem na úrad nech si pochutíte). Jediné čo sa udialo boli rádoby stretnutia na ktorých ste sa potľapkali po pleciach a dohodli sa že sa vlastne nič nedeje :) Toto šak občanom nepomáha a toto leto, každý deň od 5:00 ráno vstávame do zvuku ťažkých strojov.

Ak nemáte záujem podnet riešiť, priznajte to verejne. Skôr či neskôr sa príde na to prečo nechávate Raven na pokoji a upratujete problémy pod koberec :)
27. december 2019

Michal G

Problem je stále aktuálny a stále sa to zhoršuje. Vie niekto situáciu reálne riešiť? Podnet je dlhodobo ignorovany!
27. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Michal,
podnet opätovne preposielam samospráve. Ak však nebudú reagovať, podnet uzavriem. Obávam sa, že tento podnet ďaleko presahuje možnosti portálu a problém treba riešiť cez iné kanály. Buď priamo s mestským zastupiteľstvom alebo vyskúšať aspoň petíciou.

Ďakujem za pochopenie

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
27. december 2019

Michal G

Dobrý deň, Jana.

Ďakujem Vám. Zostane podnet prosím stále prístupný aj po zatvorení? Ak áno nevidím v tom problém aj tak tu vediem skôr monológ. Je to však dôležitá časť dokumentácie celého procesu, ktorú by som rád archivoval pre budúcnosť.

Ešte raz Vám ďakujem a teším sa na odpoveď.

S pozdravom
M.G.
28. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Michal,
rozumiem, samozrejme, aj po zmene statusu budete môcť podnet naďalej komentovať.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
25. máj 2020

Michal G

Dobrý deň.

Problém je STÁLE aktuálny. Samospráva mala s firmou RAVEN ďalšie stretnutie ktoré je zatial stale bez výsledku.

Žiadam o opätovné urgovania samosprávy nakoľko na email reagujú len tak ze správu "preposlu starostovi". Trvá to už 2 roky a stále nebolo nič vyriešené. Ak sa teda nič nedeje prečo sa to nezmetie zo stola? Firma Raven nás chce len birokraticky vyčerpať, z nejakého dôvodu sa samospráva rozhodla opäť naskočiť na túto hru aj napriek tomu že sa historicky dokázalo že firma RAVEN len nasľubuje riešenie ktoré vyhovujú len nim, a nakoniec aj tie nevykonajú.

Dokedy bude toto v poriadku?

Vďaka.
26. máj 2020

Michal G

Opätovne jeden vysokozdvižný vozík terorizuje cele sidlisko pri starom letisku 2. Cela samospráva si nevie dat rady s jedným vozíkom :) Pán si potrebuje preniest cez areal 3xohnutý roxor tak pobudí stovku ľudí. Poprípade sa len tak vozí pod oknami ved je to zábava... keby si tie šroty dali aspon opraviť a nehucalo to tak intenzivne ze sa z toho trasie postel ale ved naco, vsetko je v poriadku. Tak vam ďakujem za ďalšie krásne ráno.
29. máj 2020

Michal G

Opäť sa dostávame do štádia, kedy firma RAVEN denne zvyšuje úroveň hluku. Tento týždeň
každý jeden deň zobudenie na to že sa pán vozí na vozíku pod oknami...pan starosta... Odkedy bude nás spankovy cyklus v našich rukách? Máme nehnuteľnosť v osobnom vlastníctve.
Občiansky zákonník v ust. § 127 takto: ,,Vlastník veci sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv.“ ani po dvoch rokoch nemôžeme rozhodnúť kedy budeme späť, predo že všetko svojou činnosťou riadi firma RAVEN.
06. jún 2020

Michal G

Sobota rano 6.6.2020 - dvaja pani sa pretekaju na vysokozdviznych vozikoch pod oknami, len tak, ved areal je velky tak si treba zobrat najhlucnejsiu mrochtu a pobudit okolie :)

Ďakujeme RAVEN
22. júl 2021

Michal G

Podned zadany 20. augusta 2018
Do dnes nerieseny.

Tlieskam samosprave, ste super! Ani nema zmysel vymyslat novy text, staci skopirovat ten spred roka.

Opäť sa dostávame do štádia, kedy firma RAVEN denne zvyšuje úroveň hluku. Tento týždeň
každý jeden deň zobudenie na to že sa pán vozí na vozíku pod oknami...pan starosta... Odkedy bude nás spankovy cyklus v našich rukách? Máme nehnuteľnosť v osobnom vlastníctve.

Občiansky zákonník v ust. § 127 takto: ,,Vlastník veci sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv.“ ani po dvoch rokoch nemôžeme rozhodnúť kedy budeme späť, predo že všetko svojou činnosťou riadi firma RAVEN.

Ak toto nahodou cita vazeny pan Prednosta - NEVOLAJTE MI. Takato komunikacia nema zmysel, mate na mna emailovy kontakt - z toho existuje aj zaznam nie ako z telefonatu. I tak vam neviem poskytnut viac vstupov na riesenie problemu. Mate ich desiatky. To ze sa to nikam nepohlo je vysledok vasej pasivity, nie mojej aktivity.

Opatovne ziadame mestku cast Vajnory o riesenie problemu.
25. júl 2021

Michal G

Nedela 7:30 rano - BUDICEK RAVEN vozik prechadza... absolutny masaker...
03. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Grác,

postúpili sme podnet na Regionálny úrad verejného zdravotníctva a vyzvali, aby bolo zrealizované meranie hluku pre získanie relevantných informácií o skutkovom stave pre ďalšie konanie.

Prosím Vás zároveň o informáciu, v ktorých časoch z Vašej skúsenosti dochádza k porušovaniu nočného kľudu a opakovane pôjdeme aj z pozície miestneho úradu preveriť skutkový stav. Môžete mi informáciu vložiť do komentáru, alebo priamo na mail [email protected].

Uvádzam zároveň skutočnosť, že bytovka kde máte aj Váš byt sa nachádza dlhodobo v tesnej blízkosti priemyselnej zóny a bola pôvodne aj ubytovňou pre pracovníkov uvedených prevádzok a následne reklasifikovaná na byty. V priemyselnej zóne je výrobná činnosť povolená s výnimkou hodín nočného kľudu a spoločnosť nemá povolenie z úradu MČ Vajnory na nočnú prevádzku. Z toho dôvodu aj priestupok bude posudzovaný ako rušenie nočného kľudu, ktorý je v čase medzi 22:00 - 06:00 hodinou rannou a maximálna úroveň kluku je 45 decibelov.

S pozdravom

Michal Vlček
starosta
05. september 2021

Michal G

Nedela 7:30 Raven ide ako pila, RAVEN ma vynimku pracovat aj v case pracovneho pokoja? - dakujeme pan starosta. Apropo... vasa odpoved jednoznacne hovori jedno. Anilen ste si nedali pracu s tym aby ste si presli celym podnetom a snazili sa mu porozumiet.

Zaznamy z nocnej prevadzky existuju, su sucastou podnetu, to by ste to ale museli riesit trocha skor a realne ho aj citat ze ano.

Opat presiel dalsi mesiac, opat ziadna aktivita od vas, ako obcan som skutocne vyrazne sklamany z toho, ako vam tu funguje samosprava. Stale len kopec reci, urobime, spravime neviem co... ale ako sa vravi, skutek utek pan starosta. Len tak dalej.
06. september 2021

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Grác,

pre korektnosť, ráno 7,30 nie je nočný kľud, ten je v časoch od 22,00 - 06,00.

Každopádne dovoľte mi informovať Vás, že dňa 20.08. na základe našej výzvy sme dostali od mestskej polície list, kde nás informujú, že boli zo strany mestskej polície zrealizované opakované kontroly cez pracovné dni ako aj cez víkendy a nebolo zistené porušovanie nočného kľudu. Rovnako nás informujú, že neevidujú žiadne sťažnosti zo strany obyvateľov na rušenie nočného kľudu. Nech sa páči prikladám v prílohe aj sken listu pre úplnosť.

Preto Vás chcem poprosiť, keď v budúcnosti budete mať dojem, že dochádza k rušeniu nočného kľudu, aby ste okrem komentovania príspevku na tomto fóre, kontaktovali predovšetkým aj mestskú políciu (159), ktorá vie vec s príslušnou kompetentnosťou preveriť a priamo na mieste aj riešiť a protokolovať.

Zároveň zrelizuje meranie hľučnosti aj regionálny úrad verejného zdravotníctva, kam som smeroval podnet a máme zo strany RÚVZ potvrdené konanie vo veci.

Vážený pán Grác, ubezpečujem Vás že s podnetom sa s náležitou pozornosťou zaoberám. Zároveň musím však zopakovať, že ide o územie s funkciou územného plánu “priemyselná výroba”, ktorá pre podobné prevádzky je obvyklou.

S pozdravom

Michal Vlček
starosta
13. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Grác,

na základe rokovania so spoločnosťou RAVEN nás jej vedenie listom informovalo, že zrealizujú opatrenia na zníženie hluku vychádzajúceho z ich prevádzky. Konkrétne sa jedná o zabezpečenie protihlukového opláštenia výrobnej haly a zároveň inštalácia novej strihacej linky, ktorá je výrazne tichšia ako predchádzajúca.

Verím, že uvedené opatrenia pomôžu znížiť hlučnosť v okolí a zvýši kvalitu bývania dotknutých obyvateľov.

Michal Vlček
starosta
16. október 2021

Michal G

Pan starosta veľmi vám gratulujem k získaniu ďalších dvoch zdrapov papiera, ktoré znesú hocičo. Niečo podobné sa už dialo 2 roky dozadu kedy firma na sľubovala aj modré z neba a do dnes je zo sľúbov, ktoré boli na rovnakom dokumente, zrealizované nič.

Poďme si teda dat reality check. Čiže nová ohybacka vravíte hej? https://youtu.be/Jl8qlMIFRGE sobota ráno pan starosta, trasie sa nam z tých vibrácií doma nábytok. Mame novorodenca, ak ho tie zvieratá nebudia 5x denne tak áno raz. Poďte si to vyskúšať. Som zvedavý ci vás potom uspokojí nejaký ďalší papier kde firma stále tvrdí že nič neporušuje ale niečo spraví. A následne príde realita kedy novú skvelú gucci ohybacku počuť až do Rače.

Ešte raz gratulujem.

M.G.
17. október 2021

Michal G

Pan starosta je nedeľa. Firma raven ide v plnej prevádzke kamióny vozíky ohybacka... Od rána do teraz, stále.

Prečo môže firma raven produkovať hluk aj v nedeľu? Povolili ste im výnimku?
Nielen že si robia srandu z nás, oni si natieraju na chleba aj vás. Ale ved jasne určite sa to nedeje ved vám z ravenu napísali ze už budú dobrý tak je to predsa vybavené že áno. Boli ste tu niekedy zistiť osobne aká je situácia?

Masaker pan starosta, masaker...
25. november 2021

Michal G

Prešiel ďalší mesiac. Zmena žiadna. Ako bonus tu mame každý deň teraz novinku - nočné vozíky. Odporúčam prísť zažiť kedy sa pracovník vozí hore dolu a aj po 22hej terorizuje hlukom celu bytovku.

Pán starosta, opäť ste sa nechali opiť rožkom a firma RAVEN sa nám aj vám smeje do tváre. Ďakujeme.
26. november 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
17. december 2021

Michal G

Prešiel ďalší mesiac.
ZMENA ŽIADNA. Pán starosta, život sa nežije na papieriku kde vám RAVEN napíše dáke kydy rovnako ako pred dvoma rokmi kedy sa nezmenilo taktiež NIČ.

Nekonáte, dvaja starostovia nevedia vyriešiť pomerne triviálny problém a tak občania VAŠEJ samosprávy musia trpieť hlukový a vibračný teror zo strany firmy RAVEN. Opakujem ešte raz, vy ste v tejto veci zatial nespravili aboslútne NIČ. Poslali ste papierik na RAVEN kde vám konateľ odpísal že to bude riešiť. Toto sa stalo už pred dvoma rokmi a NIC SA NEZMENILO. Pri vašej Pasivite sa rovnako nič nezmení.

Vážený pán starosta. Ak nechcete slúžiť ľudom, otvorte si firmu a nehrnte sa do regionálnej politiky. Skutočne si uvedomnte, odkedy sa podnet tahá, do dnešného dňa je každá odpoveď z vašej strany UPLNE OD VECI a nevenuje sa anilen meritu veci.

Hlukový teror očakávam aj cez sviatky. Dúfam že Prvý sviatok vianočný, rovnako ako aj zvyšok sviatkov prebehne tak, že nám tu jeden dement na vozíku bude behať hore dolu po RAVENE. Už sa nevieme dočkať. Je to fakt super.
18. december 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
27. december 2021

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Grác,

spoločnosť Raven zrealizovala inštaláciu novej strihovej linky a rovnako opláštenie budovy pre zníženiu zvukových emisií. Rovnako vedenie firmy vydalo nariadenie o zákaze používania vysokozdvižných vozíkov v čase medzi 06,00 - 22,00 (čas nočného kľudu). Písomné potvrdenie vedenia spoločnosti prikladám v prílohe k nahliadnutiu.

V čase nočného kľudu boli zrealizované opakované kontroly aj mestskou políciou a rovnako som sa bol o stave presvedčiť obhliadkou aj ja osobne.

Vážený pán Grác, Vašim podnetom sme sa s dostatočnou pozornosťou a precíznosťou zaoberali a bolo preukázateľne zrealizovaných mnoho opatrení pre elimináciu negatívnych vplyvov z priľahlej priemyselnej výroby pre bývanie dotknutých občanov.
Dovolím si však opätovne upozorniť na skutočnosť, ktorú Vy však vo svojich podnetoch neustále opomínate. Bývate v lokalite v tesnou blízkosti priemyselnej zóny kde aj funkcia územného plánu je “priemyselná výroba”. Prevádzky tam boli aj v čase kedy ste si tam bývanie zaobstarali a teda Vám tento stav musel byť vopred známy. Pokiaľ však hľadáte tichú a kľudnú lokalitu pre bývanie, obávam sa že v priemyselnej zóne ju nájdete len ťažko.

V tomto štádiu pokladám podnet za vyriešený.

S pozdravom

Michal Vlček
starosta
16. marec 2022

Michal G

Vazeny pan starosta.

To ze vy pokladate podnet za vyriesený jednoznacne komunikuje obcanom fakt, ako riadite obec. Od kresla. Do dnesneho dna nerozumiete problemu, a kedze mu ani rozumiet nechcete a narovinu ste jednat nechceli, tak mu nikdy rozumiet nebudete.

Opat som kontaktoval UVZSR v tejto veci a budu to nadalej riesit.

Vy ste poriesili nic. Absolutne nic. V praxi ste dochadzali svoju neschopnost postavit sa problemu celom a jednat v zaujme obyvatelov vajnor. Verim ze toto bude vase posledne volebne obdobie a ako starosta vo Vajnoroch skoncite.

Dovolte mi priamo reagovat aj na "Vážený pán Grác, Vašim podnetom sme sa s dostatočnou pozornosťou a precíznosťou zaoberali a bolo preukázateľne zrealizovaných mnoho opatrení pre elimináciu negatívnych vplyvov z priľahlej priemyselnej výroby pre bývanie dotknutých občanov.
"
Ako bolo preukazatelne zrealizovanie opatreni? Boli ste tu? NIC sa nespravilo NIC sa nezmenilo ani jedna vec ktora sa tyka podniku tj ohybacka ale hlavne hlucne vysokozdvizne voziky. Ziadna zmena, stale sa pan vozi na rozbitom voziku bez vyfuku. Stale nam z toho duni cely barak trasu sa podlahy steny.

Zelam vam vela osobnych uspechov, idealne mimo verejnu spravu, nech si robite za svoje, nie za nase :)

Pekny den.
22. marec 2022

Michal G

Pridavam fotografie dopraskaneho storopu. Ten strop nie je spraveny ani pol roka...
Opatovne som kontaktoval urad verejneho zdravotnictva.
11. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, Michal Grác,

komentáre, ktoré porušovali pravidlá portálu boli zmazané. V prípade opakovaného porušenia bude diskusia pod podnetom uzatvorená a po opakovanom porušení zo strany konkrétneho užívateľa budeme nútení pristúpiť k deaktivácii užívateľského konta.

https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania