Neexistujúci chodník okolo Račianskej

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Peter Oravec 06. septembra 2013

Súčasný (aktuálny) stav: Na Račianskej ulici medzi dvoma odbočkami z nej (ktoré sa, paradoxne, tiež volajú Račianska) neexistuje chodník, a to na pomerne krátkom úseku.
Normálny (požadovaný) stav: Vytvoriť normálny chodník s pevným povrchom.
Tento podnet tu už nedávno bol:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5235/neexistujuca-cast-chodnika-okolo-racianskej
ale samospráva (žiaľ, aj správca stránky) ho pochopili ako podnet na neexistujúcu cyklotrasu. Cyklotrasa je jedna vec a chodník je druhá vec. Túto záležitosť je potrebné riešiť primárne ako chýbajúci chodník okolo frekventovanej komunikácie.
Ďakujem.

07. september 2013

Andrea

Škoda, že ste nenafotili zábery, keď je daždivo, t.j. "cestička" sa premení na blato. Ľudia preskakujú ako kozy, aby sa nezašpinili. Ale to im žiaľ nepomôže. Tam je blato všade. Niektorí si to radšej dajú priamo po koľajnici (vidím to z okna), pretože nechcú vyzerať ako čuňatá (ani ja nie). Možno chodník bude, až keď niekoho zachytí električka. Keď je blato, ja pre istotu chodím po tej koľajnici, kde električka ide v protismere.
Chodník pre CHODCOV je tam potrebný. Vo vyspelejších krajinách je to samozrejmosťou.
07. september 2013

Peter Oravec

Andrea, ja viem a verím Vám, len sa obávam, že o potrebe chodníka je okrem samosprávy potrebné presvedčiť aj správcu tejto stránky. Na ničnehovoriacu a vyhýbavú odpoveď od samosprávy na tento istý podnet reagoval správca stránky označením podnetu za "vyriešený". Čo dodať.... niekomu bordel v Bratislave asi vyhovuje.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5235/neexistujuca-cast-chodnika-okolo-racianskej
12. september 2013

Odpoveď samosprávy

Ako už niekto v diskusii k predošlému podnetu v tejto lokalite poznamenal, výstavbe chodníka bránia tie isté problémy ako výstavbe cyklochodníka.

Rovnako ako cyklistický chodník, tak aj chodník pre chodcov, viedol v minulosti cez parkovisko pred bývalým objektom AB Kozmetiky (parc. č. 17400/5 v k.ú. Bratislava – Rača), ktorý je v súkromnom vlastníctve. Pretože v dotknutom území nie sú pozemky majetkovoprávne vysporiadané, nie je možné zo strany hlavného mesta ani mestskej časti vybudovať nový chodník na cudzích pozemkoch. Z toho dôvodu odporúčame chodcom aj cyklistom využívať existujúci chodník na Račianskej ulici po pravej strane v smere od železničnej stanice Bratislava – predmestie k Peknej ceste.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
12. september 2013

Peter Oravec

Pani Pešková, tak pozemky vysporiadajte, čo Vám v tom bráni? Pohodlnosť, nezáujem? To nie je odpoveď. Kde je vôľa, tam je cesta. (chodník). Nie je umenie nájsť výhovorky, že sa niečo nedá, skúste hľadať cestu, ako to urobiť. To predáte všetky chodníky v meste a potom konštatujete, že nie je kade chodiť?
12. september 2013

Andrea

Dobrý deň pani Pešková
Teraz neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Potrebujem sa dostať z ulice Nový záhon, kde bývam, na zastávku MHD Nový záhon. Kadiaľ ma to posielate? Cez železničnú stanicu Predmestie? To nemyslíte vážne!

Pán Oravec má pravdu. Vysporiadajte to, kým sa nenájde niekto šikovnejší a rýchlejší!
16. september 2013

Peter

A ak nesuhlasi vlastnik pozemku? Potom sa mozete aj na hlavu postavit. NIekde som uz v minulosti zachytil, ze sa o to pokusali, ale vlastnik nesuhlasil. Cize , vola moze byt ale ak nie je ochota tak nic z toho
16. september 2013

Peter Oravec

Peter,
§ 108 stavebného zákona (vyvlastnenie) je riešením aj keď krajným.
11. október 2013

Janka

Pani Peskova , prosim Vas uplne Vazne s jasne , dohodnime s ana case apojdem spolu na lelektirckovu zastavku NOVY ZAHON. a chcemvidet ako sa tam dostaneme, Vamipopisujucim sposobom. a to mam est ekrizovat Raciansku rano v zapche a kluckovat pomedzi auta? :-O a potom naspat..;-O Je Vasou psou povinnostou vyriest aby sa clovek dostal na zastavku MHD chodnikom a oznacenym prechodom . Zda sa, ze Vam ide o narast dopravnych nehod.
11. júl 2014

Peter Oravec

Milé OPS,
čo je tu "v riešení"? Veď p. Pešková jasne povedala, že s tým nič nebude robiť. Tak čo je "v riešení"?
Ďakujem.
15. marec 2016

Peter Oravec

Ako je zrejmé z tohto linku
http://www.raca.sk/aktuality/na-racianskej-pribudne-nova-svetelna-krizovatka/
aktuálne prebiehajúca rekonštrukcia sa týka križovatky Račianskej ulice a cesty smerujúcej na Malé Krasňany, pričom problémové miesto (zablatený chodník medzi borovicami) je o jednu, resp. dve ulice ďalej (smerom von z mesta) pri ulici Nový záhon.
Takže stále neriešené.
09. máj 2016

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia. Samospráva ignoruje bezpečnosť chodcov. Case study: Račianska ulica.
13. jún 2016

Peter Oravec

Bez zmeny.
01. september 2017

Peter Oravec

Vyriešené. Ďakujem.
26. september 2017

Peter Oravec

Podnet je vyriešený. prosím o zmenu statusu.
14. november 2017

Peter Oravec

Podnet je vyriešený, už tretí raz prosím o zmenu statusu podnetu na "vyriešený". Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania