Ružinovská-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Barbora 07. januára 2019

Prístup k zimnému štadiónu V. Dzurillu nie je uspôsobený chodcom. Zo zastávky MHD, resp. zo Štrkovca, Trávnikov atď. sa nedá PEŠI bezpečne dostať na zimný štadión.
Chýba chodník, resp, naznačený priechod, ktorý by spájal vchod štadiónu s chodníkom/cyklochodníkom pri Ružinovskej ceste.
Počas denného svetla je to ešte ako tak fajn, no večer, resp. v zime za tmy je to hazard pre chodcov (napr. verejné korčuľovanie a parkovisko plné prichádzajúcich a odchádzajúcich áut).

10. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetné parkovisko a pozemky pred Zimným štadiónom sú v správe Univerzitnej nemocnice Bratislava, tá v roku 2018 vypracovala Dopravnú koncepciu UNB nemocnica Ružinov z 08/2018, ktorá rieši aj úpravu a prebudovanie predmetného parkoviska vrátane vybudovania bezpečného prechodu pre peších od Ružinovskej ulice k Zimnému štadiónu. Termín realizácie nám nie je zatiaľ známy,nakoľko investorom je Univerzitná nemocnica Bratislava.


Útvar pre styk s verejnosťou
Miestny úrad Ružinov
10. január 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Univerzitná nemocnica Bratislava
11. január 2019

Barbora

Predpokladám, že Nemocnica nebude riešiť úpravu a prebudovanie predmetného parkoviska, keď sa rokuje o výmene tohto pozemku za iný. A obeťou týchto dlhotrvajúcich rokovaní budeme zase iba my obyčajní ľudia, ktorí by sa bezpečne chceli s deťmi dostať na zimný štadión.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania