Justičná-parkovanie-nevyznačené miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý
meno
Anna 17. februára 2019

Dobry den,

na Justicnej ulici bohuzial chyba vyznacenie parkovacich miest. Bez nich ludia parkuju s 2-3 metrovymi dierami medzi autami, ako je vidno na prilozenych obrazkoch. V Starom meste mame tak ci tak problemy s parkovanim - polovica aut, ktore tu stoja, na to nemaju opravnenie (parkovacia karta), mestski policajti odmietaju prist, lebo "urcite len isli do obchodu a nez prideme auto bude prec". Auta bez opravnenia tu takto stoja cele dni a tyzdne, a bez vyznacenych miest este k tomu stracame aj minimalne tretinu miesta na parkovanie.

Bolo by potrebne nakreslit boxy po oboch stranach ulice a vyznacit ich x-kami, pretoze osloveni vodici bez parkovacich kariet zasadne tvrdia, ze si podla dopravnej znacky mysleli, ze na parkovacie karty su vyhradene len prve 2 miesta na ulici. Vdaka!

17. február 2019

Jerome

Áno, podobné pripady su aj v inych staromestskych uliciach, nie je obnovene vodorovne dopravne znacenie /napr.: Tolsteho, Gundulicova, Kuzmanyho.../,co je zneuzivane najma cezpolnymi.
Pani starostka by mala dat pokyn svojmu dopravnemu oddeleniu, aby urobili "audit" neobnovenych vodorovnych znaceni, kedze bol prislub, ze sa zlepsi parkovanie rezidentov!
19. február 2019

Eo

a to Vam povie policajt na 159? ze asi bude obcan v obchode tak to neprideme preverit? to by mi povedal len raz a druhy by si hladal pracu ...
05. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

opätovne sme samosprávu požidali o vyjadrenie k tomuto podnetu.

Juraj Hurný
[email protected]
12. jún 2019

Anna

Dobry den, chybajuce dopravne znacenie je aj 4 mesiace po podani podnetu neriesene - ziadam o vyjadrenie samospravy. Dakujem.
12. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parkovacie miesta pre rezidentov sú riadne označené dopravnou značkou IP17b (IP13c) (parkovacie miesta s regulovaným státím) spolu s dodatkovou tabuľou E12 s textom: „00.00h – 24.00h PRE VOZIDLÁ S PLATNOU PARKOVACOU KARTOU MÚ BA STARÉ MESTO“ (foto v prílohe).

Oddelenie komunikácie MÚ Bratislava - Staré Mesto
13. jún 2019

Anna

Tu ide o chybajuce VODOROVNE znacenie jednotlivych miest - pre zamestnancov samospravy s dvomi ludovymi a jednou tanecnou: znacenie na zemi. Znacka nie je respektovana a mestska policia odmieta riesit auta, ktore tu parkuju nelegalne. Okrem toho je problem parkovat bez vyznacenych miest, kedze vodici parkuju s 3-metrovymi odstupmi a uberaju tym minimalne tretinu potencialnych miest. Ak to stale nie je jasne, odporucam najst kolegu, ktory ovlada citanie s porozumenim.
29. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vodorovné značenie parkovacích miest pre rezidentov definuje prerušovaná biela čiara a bolo vykonané v zmysle platných predpisov. K vyznačeniu parkovacích miest bez vyznačenia boxov pristúpila mestská časť práve preto, aby zachovala čo najväčší počet parkovacích miest.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania