Húščavova-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Eva Bachratá 15. apríla 2019

Dobrý deň, prosím Vás kedy sa začne kosiť?V iných mestských častiach už začali s kosbou.Sme celá rodina alergici a na Húščavovej,Lipského je už hustá a vysoká tráva.Ďakujem za pochopenie.

29. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Kosenie trávnatých plôch v Dúbravke bolo zahájené už minulý týždeň a bude pokračovať ešte aj v máji vzhľadom na rozlohu Dúbravky. Kosenie vždy prebieha postupne po jednotlivých častiach, tzv. obvodoch. Prehľad o kosení tradične ešte viac komplikuje skutočnosť, že niektoré zelené plochy v Dúbravke sú v správe magistrátu a niektoré v správe našej mestskej časti, pričom každý z nás má svojich dodávateľov a nie je možné sa vždy úplne koordinovať. Samozrejme, že postupne budú pokosené všetky obvody a teda aj bezprostredné okolie Vášho bydliska.
Kto? oddelenie životného prostredia

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
14. máj 2019

Jana

tráva bývala v minulých rokoch o takomto čase už 2x pokosená - s kosením v Dúbravke sa zvyčajne v tejto časti začínalo, od Harmincovej sa potom postupovalo do medzibloku (spol. FC KRA), tento rok ešte nebola kosená ani raz - trávy idú kvitnúť, alergikom bude spôsobovať problémy.
Podľa katastra patrí plocha v mestu, ale tí sa k tomu stavajú extrémne pasívne - na telef. výzvu o pokosenie danej plochy pracovníčka z magistrátu len uviedla že sa do 30 dní vyjadia či im to patrí - dovtedy budú trávy v plnom kvete.
Prosíme o riešenie patovej situácie.
14. máj 2019

Jana

upresňujem údaje - ide o parcelu č. 2724/3, aktuálne je vlastník neevidovaný, v minulosti bolo uvedené - hl.mesto SR Bratislava (nezverené mč Dúbravka) - podľa údajov z r. 2017 obdržaných z priamo magistrátu.
14. máj 2019

Jana

podľa registra E sú v uvedenej časti viaceré úseky vo vlastníctve súkromých osôb (aj mimo EU) , niektoré sú stále Hl.m.SR Ba. Alergikom tieto spory mesta a mestských častí o správu územia (a otázku kto má platiť kosenie v danej oblasti - keď pribudli náklady na zimnú službu) vôbec neprospievajú.
18. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kosenie obvodu 202 prebehlo v uplynulých týždňoch a aktuálne postupuje celou Dúbravkou.

S pozdravom

Ing. Mária Smiešková
odd. životného prostredia
18. jún 2019

Alena

Nestačí kosiť, treba pokosenú trávu aj odpratať. Keby prišla búrka alebo silný dážď, tak to zapchá kanále a bude tu zas potopa ako pred rokmi.
06. júl 2023

miso

nepokosena trava
07. júl 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
10. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za zaslanie podnetu. Nie je pravdou, že tráva v lokalite je nepokosená, nakoľko tento rok sa kosba realizovala už v 2.kolách. Aktuálne je objednané tretie kolo kosby, ktoré by malo začať
v druhej polovici mesiaca.
S pozdravom
Kto? odd.životného prostredia
Kedy? leto 2023

Ing. Smiešková Mária
17. august 2023

miso

poprosim pokosit tuto lokalitu, tak ako ine lokality , ktore sa kosia pravidelne
05. september 2023

miso

Húščavova-trávnatá plocha-nepokosená

v dubravke sa kosi len na uliciach kde byvaju poslanci?
06. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Ako vidíte vyššie v reakciách, lokalita bola kosená v polovici leta roku 2023 a bude opakovane pokosená tak ako pravidelne každý rok v niekoľkých kolách. Odklon kosby sa realizuje výnimočne a jedine z titulu kultúrnych či iných verejných podujatí v mestskej časti a obdobných priorít školských či predškolských zariadení, nie z titulu pobytu poslancov mestskej časti.

Vidíme, že vplyvom priaznivého počasia vo Vašej lokalite tráva podrástla o niečo rýchlejšie, preto zmonitorujeme lokalitu a možnosti dodávateľa a zaradíme tu kosbu do plánu prác.

S pozdravom
Kto? odd.životného prostredia
Kedy? september/október 2023

Ing. Smiešková Mária
19. september 2023

miso

Húščavova-trávnatá plocha-nepokosená

Pokosit
29. september 2023

miso

Húščavova-trávnatá plocha-nepokosená

v tejto lokalite sa kosilo v tom ruku len raz, na rozdiel od inych lolkalit v dubrake , kde maju pokosne pravidlelne. ziadam o okamzite pokosenie, ludia co su plateny z nasich dani by si mali robit svoju robotu riadne a pre vsetkych obyvatelov, nielen vo svojich privilegovanych lokalitach !!!
02. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Úvodom si dovolíme vyvrátiť Vaše tvrdenie, nakoľko v lokalite aktuálne prebieha už 4.kolo kosby! Kosbu pravidelne nielen zadávame podľa potreby (nie privilégií) ale tiež kontrolujeme priamo v teréne. Tak tomu bolo aj dnes, keď sme osobne skontrolovali Vami preferovanú lokalitu, kde práve prebieha kosba.
Tá bola objednaná už skôr, žiaľ pre kapacity dodávateľa nebol tento k dispozícii zahájiť ju skôr.

S pozdravom
Kto? odd.životného prostredia

Ing. Smiešková Mária

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.