Znievska - kamióny zásobujúce obchod parkujú na prechode


Uzavretý
meno
hedviga 03. júna 2019

Pred krátkym časom boli pri Bille na Jantárovej ul. vyznačené priechody pre chodcov (zvislé aj vodorovné dopravné značenie). Na oboch priechodoch naraz niekoľkokrát za deň parkujú kamióny zásobujúce obchod. Tým znemožňujú chodcom plnohodnotne využívať priechody a ohrozujú ich bezpečnosť - ako vidieť na fotografii, chodci musia chodiť po ceste.
Niekomu zrejme prekážali obnovené priechody a tak jeden z nich po pár dňoch zatrel čiernou farbou.
Netuším, kto určil toto dopravné značenie (čo považujem za pozitívne), ale mal by aj kontrolovať jeho dodržiavanie ako aj jeho stav.

Poznámka pre správcu stránky - ponúkané možnosti definovania problému často nevystihujú daný problém a tu konkrétne chýba pri určení typu - iné ako chýbajúce a zle viditeľné...

03. jún 2019

Odkaz pre starostu

Za portál - kategórie podnetov sa postavili na základe podnetov, ktoré na portál niekoľko rokov pribúdali a pracovalo sa s tými najčastejšie sa opakujúcimi problémami. Ale sú postavené tak, aby sa vždy dali zadefinovať aj nové situácie a problémy.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
03. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, o doriešení Vás budeme informovať.

MÚ BA - Petržalka
13. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedené dopravné značenie je vo vlastníctve spoločnosti BILLA.
Komunikácia je účelová – zásobovacia, nie je v správe mestskej časti.
Nemáme vedomosť o obnove dopravného značenia.
Všeobecne platí, že výkon dohľadu nad dodržiavaním pravidiel cestnej premávky je plne v kompetencii poriadkových zložiek mestskej polície a policajného zboru SR.


MÚ BA - Petržalka
18. jún 2019

Odpoveď samosprávy


Príslušníci Exp. MsP BA V popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na priechode pre chodcov na Znievskj ulici v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude ihneď vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
18. jún 2019

hedviga

Ja si myslím, že účelom "hry" nie je stáť za oknom, čakať na priestupok a potom to hlásiť. Mali by byť už z princípu vytvorené také pravidlá, ktoré dodržiavajú všetci. Dispozičné riešenie predajne je jednoducho také, že zásobovacie kamióny stoja vždy na mieste, ktoré je - paradoxne - označené samotnou prevádzkou ako prechod. A tak vodiči zásobovacích kamionov - lebo dnes sa okrem pečiva všetko dodáva kamionmi - musia - chtiac nechtiac- porušovať predpisy, chodci sa musia prepletať pomedzi autá odchádzajúce z parkoviska. Po postavení lekárne pred hlavným vchodom bol tento problém najmä v zimných mesiacoch ešte väčší. Všetko je spôsobené nedodržaním pôvodnej koncepcie z čias výstavby, keď zásobovanie prebiehalo menšími autami objazdom poza obchod.
Aj keď denne 5x privoláme hliadku, pri existujúcom systéme to nič nevyrieši.
28. júl 2019

Viera

Úplne s Vami súhlasím, situácia je presne taká, ako ju opisujete. Je smutné, ak sa miestna časť Petržalka tvári, že toto nie je ich problém..
16. apríl 2023

Viera

Vzhľadom na to, že sa nič neriešilo a ani nevyriešilo, zaujímalo by ma, ako bude situácia riešená s dobudovaním električky, keď tieto kamióny prichádzajú k Billa z Panónskej cesty tak, že zastavia komplet celú premávku a nacúvajú POMALY na zásobovaciu rampu. To aj električky budú pekne stáť a čakať pokiaľ celý manéver prebehne ?
03. marec 2024

Viera

Podnet nebol vyriešený, prosím preposlať opakovane na MČ Petržalka.
07. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníci OV MsP BA V sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili aj túto situáciu a v prípade porušenia platných právnych predpisov zabezpečili zákonný stav.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
07. marec 2024

C K

Administrátor, podnet treba prideliť MČ, Polícia nič s dostavbou električky nemá.
11. marec 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet nerieši dostavbu električky, ale protizákonné parkovanie na prechode. Podnet bol v minulosti chybne prijatý, podnety, ktoré riešia zmenu legislatívy, alebo sú v riešení záchranných zložiek (v tomto prípade Polície) žiaľ nespadajú medzi podnety, ktoré vie portál riešiť. Jediná možnosť je totiž volať príslušníkov polície v čase páchaného priestupku, opakovane dostávame info, že na základe našich podnetov polícia konať nevie.

Z tohto dôvodu podnet uzatvárame.

Administrátor Bratislava-Petržalka
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. marec 2024

C K

Administrátor, k: "jediná možnosť je totiž volať príslušníkov polície v čase páchaného priestupku"

Nie je to pravda, ani to nie je zmysluplné, v tomto prípade sa zjavne jedná o zásobovacie vozidlo priamo pre Billa predajňu, nie je vôbec potrebné snažiť sa na niekoho volať Políciu, úplne stačí, aby bol celý tento problém preposlaný predajni Billa na vyjadrenie. V inej MČ v inom podnete sa tak stalo, nebol s tým problém.

Ďalej otázka na MČ znela, ako sa to plánuje stavebne riešiť po dostavbe električky, majú k dispozícii projekt organizácie dopravy, môžu to ozrejmiť. V prípade, že na toto nie je pamätané, je tento podnet možné vziať ako inšpiráciu napr. na osadenie značenia zákaz vjazdu vozidiel nad dĺžku, ktorá takto zasahuje do priechodu, vrátane zásobovania.

V rozumnej spoločnosti je mnozštvo spôsobov, ako takúto situáciu riešiť bez šablónových odpovedí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania