Belinského-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Michaela Slobodova 13. júna 2019

Prosim Vas, je cas ponechat diverzifikaciu travnatych ploch do lesov a okamzite pokosit travu v Petrzalke. V oblasti Belinskeho je za domami trava miestami meter vysoka. Ziju tu ludia, deti...alergici a aktualne tu zapasime i s komarmi. Vsetky sukromne travnate plochy su krasne pokosene...vid Renault, ale tie, patriace mestu vyzeraju ako dzungla.
Dakujem

13. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kosba v mestskej časti Bratislava-Petržalka sa zabezpečuje momentálne prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka a dodávateľským spôsobom, novými firmami vybranými verejným obstarávaním, ktoré ešte nepoznajú dobre jednotlivé lokality.
Situáciu s kosením trávnikov tiež skomplikovalo daždivé počasie v májových týždňoch, čo spôsobilo zdržanie pri samotnom kosení a následnom odstraňovaní zistených nedostatkov pri kosení. Momentálne sa v Petržalke pokračuje v kosení trávnikov.
Veríme, že sa v súčasnosti situácia okolo kosby trávnikov zlepší k spokojnosti obyvateľov.

Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie a za trpezlivosť.


MÚ BA - Petržalka
13. jún 2019

Michaela Slobodova

Dakujem velmi pekne za promptnu, nie vsak uspokojivu odpoved. Neviem, ci tuto bustru mailu pouziva mesto povinne, ale toto iste pisete uz 2 roky, platime Vam dane a troska nas potom zaujima, ako sa s nimi naraba. Je nemyslitelne, aby bola vyhovorkou nova skupina muzov, ktori sa nevedia zorientovat. Ak nie su zrakovo handicapovani, tak vidia, co nepokosili. Tiez asi stoji za zvazenie, aby si mesto vykonanu pracu kontrolovalo. Lebo pokosit rovnu plochu a tu sikmu nechat mesiac bez povsimnutia je bohapuste lajdactvo. Aj my, obyvatelia Petrzalky verime, ze sa toto k nasej spokojnosti zmeni. Dakujem
13. jún 2019

Jana P

Vazeny miestny urad, v priebehu 2 tyzdnov som tu citala asi 20 Vasich rovnakych odpovedi na temu kosenie. Vsetkym slubujete ze sa pokosi...avsak ani pri jednom z podnetov som zatial necitala: je to pokosene. Fakt je tazke uverit, ze zhodou neviem akych nahod sa na ani jednu z z tychto 20 ploch za dva tyzdne nedostala ani jedna kosiaca cata.
13. jún 2019

Jakub

to odpoveda automat a my to zappatime
13. jún 2019

Michal

Prosím apelujte na starostu a žiadajme spolu zverejnenie objednávok. V inakšom prípade sa zverejnia antedatované objedmávky. Podľa odpovede samosprávy sa vo Dvoroch IV začalo s kosbou 24.5.2019. Podľa zmluvy o dielo je zhotoviteľ povinný ukončiť kosbu celej predmetnej plochy/výmery do 14 pracovných dní. Práce môžu byť prerušené len v prípade nepriaznivých podmienok (najmä dážď) - za ktorý sa tu už vyše 2 týždne modlíme vrátane subdodávateľa. V prípade nesplnenia termínu (odvijajúceho sa od "OMYLOM" EZVEREJNENEJ OBJEDNÁVKY) sa subdodávateľ zaviazal uhradením plnej výšky sumy objednávky ktorá je štvrinou ceny ZoD. (vzhĺadom na 4 plánkvané kosby)
13. jún 2019

Michal

termín zahájenia kosby akože číslo dva... na ktorú nie je zverejnená objednávka
13. jún 2019

Michal

Dávam do pozornosti:"podľa aktuálnych informácií od dodávateľa ktorý zabezpečuje predmetné práce..." p. Starosta... podľa Zmluvy o dielo vy vystavíte objednávku s riadným termínom plnenia. Nepýtate sa dodávareľa kedy začal. Keď už sa snažíte hájiť záujmy firmy tak to robte múdrejšie a menej prezieravejšie. Ale to by musela byť táto objednávka na "druhú" kosbu verejne dostupná.
13. jún 2019

Michaela Slobodova

Naozaj zasnem. Dnes doobeda prisli s autom za dom Balinskeho 10-16, pokosili 2m2 len na detskom ihrisku. Cestou sa brodili cez 30-50cm travu, tu si ale nevsimli. Skoncili do 5 min. Ja som sice skoro slepa( a to uplne vazne), ale nevsimnut si travu naokolo moze naozaj len osoba s bielou palickou. Ak je toto ta novovysutazena firma, prosim,zruste s nou zmluvu. Toto nie je 1x, co je takto odflaknute kosenie. A hlavne, uz prestanme zasnut nad tym, ze na jar prsi. Pocasiu sa mate adekvatne prisposobit, nie sa na neho vyhovarat.
13. jún 2019

Michal

v prvom rade zverejnite objednávky aby si tí čo to platia, tj my obyvatelia, mohli odkontrolovať plnenie jednotlyvých objednávok. výpis zo shmú zaplatím aj z vlastného pre dobro veci aby tieto "riadnym" spôsobom vysúťažené firmy zaplatili pokuty za nečinnosť. a to že jedna firma si nenažrane zoberie na plecia viac lokalít tj. viac zmlúv má brať s ohľadom na svoje kapacity. nie že im rozposúvate termíny. chcem tu počuť symfóniu traktorov.
13. jún 2019

Michal

Prikladám 4 screenshoty zo stránky petrzalka cast objednávky... su tam zverejnene len objednávku na prvú kosbu ktoru neevidujem... datum vytvorenia objednavky 4.4.2019 ... plnenie 18.4.2019 zverejnena az 23.4.2019
13. jún 2019

Michal

Očakávam pán starosta že v najbližších dňoch zverejníte ďalšie 4 objednávky na firmu Modifin Facility kde budú termíny zahájenia prác 24.5.2019 prípadne skoršie, keďže ste napísal že kosba bola v tomto dni zahájená. tá ma byť zahájená podľa ZoD v zmysle termínu z objednávky.
14. jún 2019

František

Dobrý deň
Vždy sa dôvod - výhovorka nájde ako vyjkľučkovať s problému kosenia trávy papier znesie všetko. Pozrite bilbordy spred volieb úsmevy na tvárach a hlavne sľuby. Najslabšie zastupiteľstvo v Petržalke.
17. jún 2019

mirka

ja som uz pisala na mu tiez, pred tyzdnom. prisla mi presne tato ista odpoved, cize to len kopiruju a posielaju kazdemu kto im napise. My byvame na Holicskej a je to katastrofa - osiny a trava vysoka uz aj 1,5 metra a podla toho co som videla na stranke VPS petrzalka nebudeme mat pokosene zrejme ani do konca. Na Tupolevovej som bola vcera - bolo sice "pokosene" ale trava a osiny ususene porozhadzovane po celom travniku. To je akoze riesenie?
15. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, kosby v minulom roku už prebehli, podnet je neaktuálny.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania