Farského - vyschnutá tráva po kosení

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Hana 27. júna 2019

Dobrý deň , vysoká tráva sa konečne po veľmi dlhej dobe pokosila v sobotu 21.6. no dnes je streda 26.6. a obrovská kopa z pokosenej trávy nám blokuje chodník pri detskom ihrisku a stáva sa z nej pomaly smetisko , kde ľudia hádžu aj odpadky. Prosím vás , čím skôr vsetku pokosenu trávu spratat a nečakať kým do toho naprší a začne to tu plesniviet priamo na chodníku. Keď sa raz niečo začne, malo by sa to dotiahnuť aj do konca. Taketo kosenie nepamätám odkedy tu zijem ! Človek si tu zacina pripadať ako v kocurkove. Niečo sa začne , no nedokončí , kopce pokosenej trávy nie sú iba na Farského, ale aj v blízkom okoli. Vyzerá to tu na hanbu sveta !!

27. jún 2019

Hana

Dnes 27.6. táto suchá neodpratana tráva horela, zasahovali tu hasiči..vďaka nezodpovednym ľuďom , ktori nevedia situaciu zobrať správne do rúk sa tu dejú veci, ktoré sa vôbec diať nemuseli. Aktuálne to vyzerá katastrofálne a som zvedavá koľko ďalších dní to tu teraz bude ešte takto vyzerať ...a ktorá ďalšia kopa neodpratanej trávy v týchto veľkých horách bude horieť ! Skutočne na zaplakanie...možno by pomohla televízia , aby sa konečne v Petržalke pohli ľady správnym smerom...
28. jún 2019

Michal

Ja som už dávnejšie informoval Denník N, rovnako aktuálne informujem UVO(pre podozrenie z pochybenia a netransparentnosti pri verejnom obstarávaní). Zrejme bude naozaj potrebné pristúpiť ku tlaku súkromného média pre dobro verejnosti - keď ho už takto háji náš pán starosta. Video zo zásahu našťastie mám - manželka bola s deťmi poblíž, detto ostatné podnety. Uvidíme ako budú prebiehať jednotlivé fakturácie za /ne/realizované práce, sankcie z oneskorenia, dokladovanie výpisov z GPS zariadení, ako by Hrčka povedal za "mierny diskomfort", asi tým myslel prípadné požiare za nerešpektovanie VZN č. 5/2018 hl. mesta SR Bratislava kedy je správca zelene, tj. Petržalka, zabezpečiť odvoz: "pokosenú trávu ako aj iné zhrabky z verejnej zelene, konáre kríkov a stromov po reze, drevnú hmotu po výrube je správca zelene povinný odstrániť v mestskej pamiatkovej rezervácií a mestskej pamiatkovej zóne v parkoch a v parkovo upravovaných plochách mesta do 48 hodín, z ostatných plôch verejnej zelene do 3 dní po vykonaní prác". - teda okrem nedodržiavania termínov zo Zmlúv - 14 pracovných dní od objednávky. Napríklad Dvory IV sa podľa odpovede samosprávy začali kosiť (2. kosba) 24.5.2019. Celý jún nepršalo (pracovné dni). Dnes je dvadsiaty pracovný deň mesiaca jún (kedy nepršalo) a stále nie je dokosená daná lokalita, rovnako ani spratané kopy ktoré si priam koledujú o požiar - jasné nestihnutie termínu, "verím" že m.č.Petržalka bude konečne dôsledná a bude hájiť záujmy Petržalčanov a nie firmy ktoré "ešte nepoznajú jednotlivé lokality" - ako sme to na všetkých odpovediach čítali. Škoda že tieto lokality (oblasti) m.č.Petržalka neozrejmila v Zmluvách jednotlivým firmám. Napr firma Modifin Facility s.r.o. má 4 Zmluvy (Z20196943_Z, Z20196948_Z, Z20196945_Z, Z20199923_Z) ktoré hovoria o kosení "oblasť 10" - 192.000m2, "oblasť 6" - 139.000m2, "oblasť 9" - 182.000m2, "oblasť 7" - 125.000m2. Nikde v zmluve nie je odvolávka na prílohu ktorá by to ozrejmila, rovnako to nebolo ani počas verejného obstarávania.
28. jún 2019

František

Michal dobrý deň

Denník N je na všetko odborník a problém "vyrieši"
29. jún 2019

Jerome

František, Váš komentár je hodný diskusie Nového času
29. jún 2019

Jerome

situácia s /ne/ kosením je vážna v celej Bratislave...nielen vysoká tráva ,avšak aj metrové bodliaky...skládky pokosenej buriny/trávy sú niekoľko dní na kopách...to, že začala tlieť, horieť, je trestuhodné!
02. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
za vzniknutú situáciu sa ospravedlňujeme. Vzniknutú situáciu intenzívne riešime tak, aby čo najskôr došlo k náprave a bola zabezpečená pravidelná kosba zelene vrátane odvozu kôp trávy.

Ďakujeme za pochopenie.


MÚ BA - Petržalka
24. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Predmetné znečistenie, ktoré zostalo na verejnom priestranstve po údržbe zelene bolo zo strany
MP VPS odstránené.
Kto? MP VPS Ba-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania