Na doline-Zeleň a životné prostredie-chýbajúce vrecúška pre psov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený

Treba na tuto ulicu dat kôš so sáčkami na psie vykali.
Nieje normalne aby tade prešlo denne toľko psov a žiaden kôš tam nebol. Psi vykonávajú potrebu pod oknami a majitelia sa vyhovaraju,že to nemajú do čoho pozbierať. Vystúpite s auta a stupite do toho a to iste na chodniku.

Treba dať kôš aspoň na začiatok( hned kde sa pretinaju cesty Na doline, Nad jazierkom, Nemecka dolina) a koniec ulice ( kde sa pretinaju cesty Na doline, Nad Valkom) a najlepsie by bolo oznacit ulicu zakazom venčenia psov a nekompromisne to kontrolovať a dávať pokuty!

01. október 2019

Branislav Nopp

Je to skôr o ľahostajnosti a lenivosti dotyčných majiteľov. Ja po svojom psovi nesiem balíček až dovtedy kým neprídem k najbližšiemu košu.
13. október 2019

Aňa

Skoro po dvoch tyzdnoch ziadna reakcia?

To naozaj veci ktore treba riesit sa igboruju?
Ludia sa divia,ze kazdy utoci na psickarov ale aby obom taborom sa ulahcil zivot to nie...
Sama mam psa a chodim ho vencit mimo dvor ale vzdy si to pozbieram....dnes opät medzi autom a branou na chodniku výkaly....zda sa byt niekomu toto fajn lebo mne uz nie! Nerozumiem preco psickari chodia so psami pred domami po chodniku ked sa da prejst kludne po ceste a na druhej strane ich mozu nechat aj vykonať potrebu!!! Nie radsej rovno pred branov niekomu!
24. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pani Aňa,

reagujeme na Váš podnet: „Na doline a životné prostredie-chýbajúce vrecúška pre psov“, ktorým poukazujete na chýbajúci kôš na psie exkrementy v lokalite ul. Na doline.
Mestská časť Bratislava-Vajnory má na svojom území osadených celkovo 32 ks košov na psie exkrementy. Na ul. Na doline je jeden dokonca osadený v úseku za ul. Nad Válkom.
Taktiež sme požiadali spoločnosť, ktorá zabezpečuje pre mestskú časť zber a likvidáciu obsahu košov o doplňovanie sáčkov a to minimálne 50 ks na jeden kôš za týždeň.
Napriek uvedenému mestská časť plánuje osadiť ešte jeden kôš určený na psie exkrementy v úseku medzi ul. Kratiny a Pod Válkom.
V zmysle § 7 VZN č. 5/2015 o podmienkach evidovania a držania psov na území Mestskej časti Bratislava-Vajnory držiteľ psa alebo ten, kto psa vedie, je povinný mať pri sebe vhodnú pomôcku na odstraňovanie psích exkrementov, tieto bezodkladne odstrániť a uložiť na určené miesto.
Určeným miestom je nádoba na komunálny odpad, nádoba na odpad z verejných priestranstiev, prípadne špeciálna nádoba určená na psie exkrementy. Za porušovanie predmetného VZN hrozí uloženie sankcie.
Úsilie mestskej časti o dodržiavanie čistoty a poriadku na území Vajnôr je evidentné.
Bohužiaľ nevieme ovplyvniť myslenie všetkých ľudí, ale dúfame, že po osadení uvedeného koša sa situácia v tejto lokalite zlepší.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie s občanmi
Mestská časť Bratislava – Vajnory
24. október 2019

Aňa

Dobry den. Ano kazdy je povinny si po psoch pozbierat a je na nom akym sposobom... ale ludia sa vyhovaraju a naozaj denne mat pred branou kopky po psoch nieje ok. Treba teda zabezpecit aby sa to kontrolovalo a ludia boli aj pokutovany ak svoju povinnost nesplnia. Ale ked my obyvatelia ulice na to niektoreho psickara upozornime aby si to pozbieral vysmeju nas.
02. marec 2020

Aňa

Dobry den. Po necelych 5 mesiacoch sme sa dockali aspon jedneho kosa na pie vykaly a to v strede ulice. Dufam,ze teraz budu ludia nekomprosmisne pokutovany ked si po svojom psovi nepozbieraju kedze sa nemaju uz na co vyhovorit. Dakujeme za slpneny slub pan starosta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania