Nepovolený odpad

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Viktoria OARBA 01. apríla 2014

Dobrý deň,
rada by som Vás upozornila na voľne pohodený odpad v lese na prechode na Plánky pri Lamači. Je to nepríjemný pohľad ľudí, ktorí by si radi pozreli prírodu a nie odpad voľne pohodený po viacerých miestach v lese.
Ďakujem

Poznámka:

Ulica Donská je len orientačná, keďže lokalita Plánky sa v databáze ulíc MČ Záhorská Bystrica nenachádza. (admin)

01. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Podľa priloženej fotografie ani podľa zobrazenia na mape nie je možné presne lokalizovať, kde sa predmetný odpad nachádza. Na mape je lokalita vyznačená niekde v priestoroch Patrónky a tá nepatrí pod správu MČ Lamač. Pokiaľ sa jedná o lokalitu Plánky tak tá patrí pod správu MČ Záhorská Bystrica.

Rád by som Vás požiadal o bližšie lokalizovanie predmetného odpadu.


Ing. Marek Poláš, Samostatný odborný referent ŽP, MÚ MČ Bratislava - Lamač
13. apríl 2014

Hayduke

http://www.trashout.me/illegal-dump/5036091786657792

Je to za domom s číslom percely 3169/13 a číslom listu vlastníctva 5019, skládka sa tiahne až na percelu s číslom 3169/27 a číslom listu vlastníctva 3866
14. apríl 2014

Ing. Marek Poláš

Ďakujem pekne za upresnenie lokality. Predmetné pozemky, podľa GPS informácie zo stránky TRASHOUT, nepatria pod správu MČ Lamač. V tomto prípade sa jedná o kataster Záhorská Bystrica - lokalita Plánky.
14. apríl 2014

Hayduke

Ja už som tú skládku (aj ďalšiu, ktorá je asi 10 metrov hneď poniže v lese) minulý rok osobne ukazoval pánovi z oddelenia životného prostredia MČ Záhorská Bystrica. Povedal, že niečo z toho určite odnesú...

Mohol by túto tému admin prehodiť z "MÚ Lamač" do "MÚ Záhorská Bystrica".
20. apríl 2014

Hayduke

Update: Skládku cca 15. apríla "zamaskovali" hrubou vrstvou bioodpadu (najmä listov a malých konárov), takže ju takmer nevidno...
30. máj 2014

Peter Kralovič

Fotené v apríli. Teraz je na tom masa bioodpadu. Nevyzerá to tam ako v civilizovanom svete.
24. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
hoci sa jedná o rekreačnú oblasť MČ Bratislava - Záhorská Bystrica napriek tomu na vlastné náklady predmetnú lokalitu pravidelne čisti. Dali sme vyrobiť na vlastné náklady aj usmerňujúce tabuľky.

sekretariát MČ Bratislava - Záhorská Bystrica
24. november 2014

Hayduke

Skládka nebola uprataná, bola iba zahádzaná vrstvou hliny, tak že ju z cesty veľmi nevidno, ale vidno ju z dolnej strany úplne rovnako. Skládka je uprataná vtedy, keď tam nie je, nie vtedy, keď ju nevidno. Tam treba objednať veľkokapacitné kontajnery a vyhodiť to, a nie to zasypať hlinou. Čo sa týka tej druhej skládky, ktorá je ešte väčšia (je asi 10 metrov za touto spomínanou – nie smerom popri ceste do lesa, ale smerom dole do lesa za tým domom), tak tá tam je dlhé roky, nebola čistená nikdy. Ľudia z Plánok si premieňajú svoje záhrady na vily, ale smetiak si zaplatiť, to už je veľa. Vyhadzujú si to rovno za dom ako na Luniku 9.
17. január 2015

Peter

Fotené 16.1.2015, na jednej fotke video skládku z pohľadu lesnej cesty. Na tejto fotke smeti nevidno, lebo bola zahádzaná hlinou a bioodpadom. Keď človek prejde 5 m do lesa cez tento bioodpad, naskytne sa mu pohľad na to, čo bolo zakryté (druhá fotka).
23. marec 2016

Pete

pohľad z lesa
01. október 2016

Pete

Neporiadok na Plánkach (Záhorská Bystrica)

Plánky sú kompletne pod prestavbou, polka pôvodných chatiek tam už nie a na ich mieste rastú veľké rodinné domy. Plánky sú chatová osada, sú tieto stavby vôbec povolené? Chodia tam vo veľkom stavebné stroje, cyklisti a turisti nemajú kúska kľudu. Navyše, na Plánkach pri lese rastú dve mohutné skládky, ktoré tam vyrábajú obyvatelia práve týchto nových domov; ide o skládky ktoré, sú za domom s číslom percely 3169/13 a s číslom listu vlastníctva 5019, tiahnu sa až na percelu s číslom 3169/27 a číslom listu vlastníctva 3866, pričom tretia skládka, aj keď ešte nie je zďaleka taká veľká ako tieto dve, pomaly rastie v hornej časti Plánok, od závory na betónke doľava dole po lesnom chodníku (GPS: 48.202609°, 17.055412°). Pýtam sa, či poslanci Záhorskej Bystrice majú vôbec Plánky pod kontrolou.
07. november 2017

Pete

Spopod nánosu hliny, ktorou bola skládka zasypaná (takzvane „uprataná“) stále vidno vyliezajúce smeti; je jasné, že zametanie pod koberec špinu neodstráni. Prikladám aj fotku druhej časti skládky, ktorá je o pár metrov nižšie cez les smerom k lúke bývalého JRD; diviaky ktoré cez ňu v noci behajú, postupne roznášajú smeti po okolí.
10. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. február 2020

Blazena Kusa

Dobrý deň,

smeti sme vyzbierali ešte pred dvomi rokmi - OZ Plánky.
19. február 2020

Blazena Kusa

Jednalo sa minimálne o 40 ročný odpad.
24. september 2022

Hayduke

Je chvályhodné, koľko ste upratali, ale pri všetkej úcte, skládka uprataná ešte nie je. Skládka je uprataná vtedy, keď tam nie je. Podnet nemal byť uzavretý ako vyriešený.
24. september 2022

Blazena Kusa

Všetko nám vytiahnuť nešlo. Staré koberce zarastené v zemi atď. To by musel prísť báger.
22. september 2023

Hayduke

Tento rok sa tam tiež upratovalo, nezbierali sa vrecia na dve nákladné autá! Podnet vyriešený! ďakujeme
22. september 2023

Blazena Kusa

Ano nazbierali sme 2 auta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.