Osloboditeľská-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
M. 04. februára 2020

Dobrý deň, bolo by možné umiestniť spomalovač na cestu na Osloboditeľskej ulici, cca. č. 20 a na úrovni konca Šaldovej ulice (ako je vyznačené na priloženom obrázku)? Denno-denne si to tam autá smerujúce od Cirkevej školy rozbehnú vo vysokej rýchlosti a pri vysokej frekvencii detí v okolí ZŠ K. Brúderovej je to obrovské riziko nehody (hlavne v rannych hodinach). Pozastaví ich až spomalovač na úrovni Osloboditeľskej ul. č. 14, čo už je neskoro. Prosím o akútne riešenie situácie. Ďakujem.

05. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. február 2020

Branislav Nopp

súhlas
12. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet posúdilo Oddelenie dopravného inžinierstva, uviedlo nasledovné:

Priechody pre chodcov a priechod pre cyklistov v križovatke Osloboditeľská – Jačmenná sú riadne vyznačené vodorovnou aj zvislou dopravnou značkou. Sú umiestnené v miestach s dostatočným rozhľadom tak pre chodcov, ako aj pre vodičov.

Vodiči pri vchádzaní z Rybničnej ul., Baničovej ul. a Jačmennej ul. na komunikáciu Osloboditeľská sú značkou IP 24a „Zóna s dopravným obmedzením“ upozornení na zónu, v ktorej majú zakázané prekročiť rýchlosť 30 km/h, v ktorej je zvýšený pohyb detí a kde sa dá predpokladať zvýšené riziko ich neočakávaného vstupu do vozovky. Podľa § 3 ods. 2 pís. b) účastník cestnej premávky je povinný poslúchnuť pokyn vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia. Preto považujeme za neopodstatnené navrhnúť v tomto priestore umiestnenie prefabrikovaného spomaľovacieho prahu.

Uvedený problém sme konzultovali aj s Krajským dopravným inšpektorátom, ktorý súhlasil s naším stanoviskom. Vo veci kontroly dodržiavania pravidiel cestnej premávky sme sa obrátili na Mestskú políciu Hl. m. SR Bratislavy, ktorá potvrdila, že zabezpečí samostatne ako aj v koordinácii s Policajným zborom dohľad na bezpečné prechádzanie chodcov na priechodoch pre chodcov a dodržiavanie najvyšších dovolených rýchlostí na tejto komunikácii.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. február 2020

M.

Dobre, podme cakat, kym sa tam nieco stane a potom sa budeme ohanat zaradeniami do zony IP 24a :(
Ked je to tato zona, na co potom spomalovac z opacneho smeru Osloboditelskej ? Preco je spomalovac pred cirkevnou skolou?
14. február 2020

Ronald

Hlavne, že SC-čkári, čo si skracujú cestu si to tade dávajú 50kmh, nehovoriac o tom šialencovi na žltom rozvoznom autíčku z Bakchusu. Tomu ide na spomaľovači odtrhnúť podvozok. Snáď sa nestane nič zlé, ale toto riešenie je v podstate len čakanie na nehodu.
03. jún 2020

Martin Bak

Krizovatka by sa dala vyriesit tak ze povrch vozovky vratane troch priechodov by bol dvihnuty a auta by tak museli spomalit. Na zapad od nas v zonach bezne riesenie ale tu na to asi nie su peniaze.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania