Holíčska - riziko pošmyknutia na nových schodoch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Ľubomír Šatara 04. marca 2020

Pred niekoľkými týždňami boli vymenené schody na terasu pri Holíčskej 1, za čo sme úprimne vďační. Problém je však v tom, že podesta je vyhotovená z hladkého plechu a počas dažďa aj napriek perforovaniu plechu je táto plocha mokrá a teda veľmi nebezpečná a hrozí pošmyknutie. Myslím si, že zvolený materiál je na tento účel nevhodný. Riešenie vidím v použití vzorovaného protišmykového plechu napr. privarením na jestvujúci.

11. február 2021

Ľubomír

Dobrý deň. Nadväzujem na môj predchádzajúci podnet ohľadne nového schodiska na terasu pri vchode Holíčska 1, kde som upozorňoval na nevhodný povrch podesty. Výsledok Vášho posúdenia nepriniesol pozitívnu zmenu a stav bol uzavretý ako vyhovujúci. Prax opätovne ukázala, že hladký plech podesty je hlavne teraz v zimnom období veľmi klzký a tým zdraviu a životu nebezpečný. Niekto z obyvateľov domu tam dokonca zavesil výstražnú tabuľku. Žiadam o prehodnotenie môjho pôvodného podnetu a o zabezpečenie protišmykovej úpravy povrchu uvedenej podesty. Vopred Vám ďakujem za kladné vybavenie.
12. február 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
19. august 2021

Martin Uváček

Podnet bez zmeny.
07. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v úvode tohto roka sa na schody položil tzv. ťahokov - výplet, ktorý zabraňuje pokĺznutiu. Nášľapná hrana je vyvýšená, aby brzdila nohu, ktorá stúpi na schod.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania