Petardy

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Uzavretý
meno
Pavel Mikovič 29. decembra 2017

ako každý rok i tento sa rozhorčujem (a zbytočne) na tom ako sa sviatky Vianoc oslavuju delobuchmi svetlicami či petardami.Tu sa normálnemu občanovi zastavuje rozum.Ak je to pri príchode Nového roka čert to ber,ale odkedy je pyrotechnika v predaji odvtedy je po uliciach,,vojna".To už fakt nemá kto v tomto meste pomôct?Len mi neodkážte,že ako občan to mám nahlásit a nedajbože nahánat vandalov.

29. december 2017

Lucia

Dobrý deň, pridávam sa k pánovi, na Štedrý deň v okolí vežičky smerom k Hutire bola kanonáda ohňostrojov - raz z jednej strany raz z druhej strany, pritom je to "tichá noc". Bolo to horšie ako na Silvestra.
30. december 2017

stefan [email protected]

zakaz predaja pyrotechniky a je pokoj.....vsak to predavaju aj maloletym a ty to robia ,,,...
10. február 2018

Ľudmila

...nezvalujte všetko na deti, a kto ich vychováva? Som za zákaz používania pyrotechniky okrem oficialne povolených akcií. človek aby sa bál vyjsť z domu, že mu niečo priletí na hlavu a nie len večer ale po celé sviatočné dni.
20. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
i napriek tomu, že samosprávy miest a obcí sa snažia situáciu s petardami, resp. inou pyrotechnikou riešiť aj na miestnej úrovni schválením všeobecne záväzných nariadení, tieto sú problematické na výkon kontroly a vyššiu legislatívu.
Prax ukazuje, že je to na zodpovednosti jednotlivcov. Ako ste správne uviedli, takejto situácii by zrejme pomohlo obmedzenie dostupnosti pyrotechniky.
S pozdravom


Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.