Železničiarska-chodník-neodhrnutý

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Peter 23. januára 2019

Počas celého obdobia hustého sneženia neboli chodníky až po želez.stanicu odhrnuté. O okolí bytového domu nehovoriac. Ak by milý pán zo stredného vchodu neodhrnul sneh zo schodov tak nemáme kade chodiť. Patrí mu veľká vďaka. Dnes sme s hrôzou videli ako malý odhŕňač veľkými dávkami neurčitého čierneho posypu (nie je to zvyškový prach uhlia?!) posýpa chodníky až na stanicu, okolie domu a Železničiarsku smerom k námestiu.(nádherne očisteného)- ako vždy. Takýto čierny posyp nemá žiadne mesto. Je to veľmi ekologické a šetrné k životnému prostrediu, ľuďom. Je to neskutočné!! Volili sme zmenu,ale všetko ide po starom.

23. január 2019

Dušan

Ja byvam v malej horke, a tiez nemame odhrnute a posypane chodniky. Sme radi, ked nam odhrnu a posypu cestu. Na ten.posyp si myslim ze pouzivaju strk so solou. Takze ziadne zbytky uhlia. Byval som aj v cinzovom dome, a tam.sme si cistili schody a chodniky sami. Takze odporucam nam8esto vypisovania a stazovania sa zoberte lopaty a metly ked snezi a b7dete mat cisto.
24. január 2019

Olli MH

Veľmi dobre si pamätám dobu, keď sa v Handlovej cesty posýpali popolom z elektrárne. Chodili sme ufúľaný, to je pravda, ale malo to aj veľké PLUS. Naše cesty nikdy neboli po zime také rozbité, ako dnes po soľných a chemických posypoch..
A ubezpečujem vás,že popolom z elektrárne či uhoľným prachom sa dnes určite neposýpa. Je to zmes chémie a posypovej soli s drveným kameňom, ktorý pochádza zrejme z Kamenca pod Vt. (ten je taký čierny)
A že máme - máte neodhrnutý chodník - chodníky a ešte pri paneláku/bytovke, kde býva niekoľko rodín ? To sa tam všetci bojíte lopaty??
Ja tiež si musím - aj keď podľa zákona nemusím, odhádzať sneh z chodníka pred bránou (a dokonca ešte aj ten,čo mi tam z cesty nahrnú) a vy - pohodlný nájomcovia si neviete ani schody pred vchodom opucovať a vyčkávate, kedy sa nájde nejaký dobrý pán zo stredného vchodu ??
Od bohatých snehových nádielok sme si za posledné roky akosi odvykli. Buďme radi, že nám ho nenaváľalo ako v niektorých lokalitách na SK.

Oháňate sa tu ekológiou a šetrnosťou k životnému prostrediu a vyčkávate, čo na to nová starostka...
Keby ste - sme si všetok sneh upratali tak ako treba a nemuselo by sa soliť-posýpať a TO by bolo ekologickejšie a šetrnejšie k ž.p. ... a starostka vám schody odhádzať nepríde...
Volili ste zmenu - tak sa zmeňte a priložte ruku k dielu.
24. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
výkon zimnej údržby na uvedenom chodníku v lokalite Ul. Železničiarska nie je možné realizovať mechanizmami z dôvodu jeho šírky a odparkovaných motorových vozidiel.
Preto sa údržba vykonáva ručne. To sa urobilo v závislosti od dostupnosti pracovnej sily posypom chodníka, čoho dôkazom je nerovnomerný posyp a jeho hrúbka. Na posyp bola štandardne použitá zmes kameniva a soli, tak ako v celom meste.

Ďakujeme obyvateľom.
Ako ste uviedli, vo Vašom bytovom dome jeden obyvateľ očistil od snehu vstup k Vašim bytom.
Budeme Vám vďační, ak ho pošlete ku nám na Mestský úrad Handlová, kde ho čaká tričko od mesta.
V prípade potreby nás kontaktujte na 0908 342 616.
Aby sa informácia o potrebe, resp. zmien výkonu zimnej údržby dostala ku kompetentným čo najrýchlejšie, prosíme kontaktujte našu Horúcu-ľadovú linku pre obyvateľov NONSTOP 0918 471 852!

S pozdravom
Kto? HATER-HANDLOVÁ spol. s r.o.

Ing. Blažej Litva, konateľ HATER-HANDLOVÁ spol. s r.o.
a Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ
24. január 2019

Olli MH

Vážená samospráva
Idete oceniť tričkom človeka, ktorý za všetkých nájomcov a za Vás odpratal sneh pred vstupom do bytového domu. OK, ocenenie mu určite patrí.
Ale nemyslíte si, že takéto tričko by si zaslúžili všetci handlovčania, ktorí majú pred svojim vchodom očistený chodník ???

"" Handlovčania ! Vy ktorí ste túto zimu odpratávali sneh z chodníkov, spojme svoje lopaty a poďme si na úrad pre tričká ! ""
24. január 2019

Obcan tohto mesta

Aj ja chcem tricko😁cistim cestu pred domom a necakam na traktor...ludia strasne ste zleniveli a nevravte,ze nemate cas...ja uz o piatej rano odhodim co stihnem a utekam do prace....spravte si sem tam brigadu a spolocnymi silami si tam odhodte sneh a upracte ten bordel pri smetiakoch
24. január 2019

Dušan

Aj ja chcem tricko!!! Aj ja pred sichtou, po sichte, a aj v priebehu dna cistim chodnik. Takze aj ja si zasluzim tricko! Ako aj vsetci ostatni handlovcania. Aspon budu mat v slovenke co sit pre handlovu. Hater sa klepne po vrecku ked uz za nich robime pracu. Lopaty hore!! Lopaty - spojte sa!!!
25. január 2019

Judit Gavlíková

A ja chcem jogingovú súpravu značky A....s, lebo: zimnú údržbu chodníkov / chodníkov, lebo máme rožný pozemok/ vykonávame roky rokúce. ALE !!! V letnom období kosíme, vyhrabávame ,udržiavame verejné priestranstvo susediace s naším pozemkom. Skoro na jar zametáme cestu, posypový materiál odkladáme, aby sme mali čím posypať chodník, kým prídeme na rad v harmonograme údržby Haterom a nelámali sa na klzkom teréne. Kosíme, zametáme, udržiavame zeleň, atd.,atd. Nemusíme, ale chceme. Nesťažujeme sa. Mohlo by nám to byť všetko ukradnuté, veď je to za naším plotom, čo nás po tom. No nedá nám to. Nech okoloidúci nechodia po smetisku, nech je svet krajší. Tak vy nadávajúci a na všetko šomrajúci - nemohli by ste troškou práce pomôcť sami sebe a ostaným Handlovčanom, aby mesto bolo krajšie, lepšie ??? Práca šľachtí. Lopate zdar!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania