Chýbajúci prechod pre chodcov a chodník

Zodpovednosť za riešenie: Magistrát mesta Košice

V riešení
meno
Kristián Košút 09. novembra 2017

Chýba prechod pre chodcov na Ukrajinskej ulici a následný chodník pre obyvateľov z Banisegu na zastávku MHD a do mestskej časti ako takej. Nespevnený chodník na Ukrajinskej ulici od napojenia Ku Banisegu na Ukrajinskú po odbočku na Keldišovú je v nevyhovujúcom stave. Prechod cez cestu a následný pohyb po krajnici je životunebezpečný kvôli hustej premávke .

15. november 2017

Odpoveď samosprávy

Vlastníkom a správcom štátnej cesty II/552 - Ukrajinská ulica je mesto Košice. Po dohode s referátom dopravy Magistrátu mesta Košice, mestská časť Krásna spracuje štúdiu Ukrajinskej ulice do marca 2018 a následne projekt chýbajúcich chodníkov, dažďovej kanalizácie. Vzhľadom na finančnú náročnosť celej stavby bude táto rozdelená na samostatné etapy. Financovaná bude z rozpočtu mesta Košice.

JUDr. Marek Kažimír, starosta
22. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dňa 25.10.2017 sa zamestnanci referátu dopravy, MMK zúčastnili pracovného stretnutia na Miestnom úrade MČ Košice – Krásna vo veci riešenia dopravnej situácie na Ukrajinská ulici v MČ Košice - Krásna. Na pracovnom stretnutí sa dohodlo nasledovné. Miestny úrad MČ Košice - Krásna dá vypracovať štúdiu Ukrajinskej ulice vrátane vybudovania chodníkov a dažďovej kanalizácie. Po spracovaní štúdie Mesto Košice zaradí projekt na realizáciu stavebných prác vzhľadom na rozsah do návrhu programového rozpočtu na nasledujúce roky.

Súčasťou štúdie bude aj vybudovanie spomínaných chodníkov pre chodcov, prechodov pre chodcov ako aj opatrenia na spomalenie premávky.


Magistrát mesta Košice - Referát dopravy
16. apríl 2018

Kristián Košút

Termin - marec 2018 uz uplynul a nikde som nenasiel informaciu o tom, ze bola vypracovana studia na riesenie Ukrajinskej ulice. Navyse sa obavam, ze projekt sa zacne realizovat na opacnom konci mestskej casti a kym sa dostane k IBV pri Jazere, tak uplynu roky ak tam vobec dorazi. A povedzme si pravdu, asi je mensi problem to, ze su niekde mlaky ako to, ze cela stvrt rodinnych domov nema prechod cez cestu a chodnik, aby sa obcania mohli dostat na zastavku MHD, alebo do mesta, mestskej casti.
17. október 2018

Emilia Záremčanová

Chýbajúci prechod pre chodcov a chodník

Chýba prechod pre chodcov na Ukrajinskej ulici a následný chodník pre obyvateľov z Banisegu, Valalic., Bernatov., Ku Štrkovisku, Rybárskej a Nábrežnej na zastávku MHD "Pri Hornáde" a do mestskej časti ako takej. Nespevnený chodník na Ukrajinskej ulici od napojenia Ku Banisegu na Ukrajinskú po odbočku na Keldišovú je v nevyhovujúcom stave. Prechod cez cestu a následný pohyb po krajnici je životunebezpečný kvôli hustej premávke. Daný podnet už zasielal Kristián Košút 8.11.2017, kde odpoveď samosprávy bola: "Miestny úrad MČ Košice - Krásna dá vypracovať štúdiu Ukrajinskej ulice vrátane vybudovania chodníkov a súčasťou štúdie bude aj vybudovanie spomínaných chodníkov pre chodcov, prechodov pre chodcov ako aj opatrenia na spomalenie premávky." Existuje štúdia? A hlavne kedy sa bude realizovať?
27. október 2018

Peter Moravský

Chýbajúci prechod pre chodcov a chodník

Dobrý deň p. JUDr. Kažimír,
bude sa v dohľadnej dobe riešiť spojenie MČ Krásna s novo budovanou štvrťou rodinných domov pri Štrkovisku?
Aby sa obyvatelia dotknutých ulíc vedeli peši dostať bezpečne do parkov a lokalít v MČ Krásna prípadne na zastávky MHD Golianova a Pri Hornáde?
Je spracovaná projektová dokumentácia prípadne štúdia / projekt na referáte dopravy Magistrátu mesta Košice?
Vie MČ Krásna nejakým spôsobom do tohto problému vstúpiť?
Ráta sa v rozpočte mesta s takouto stavbou alebo sa to bude riešiť cez projekty EU

Ďakujem

s pozdravom Moravský

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.