Aktualizovať podnet
Klzisko

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Klzisko

Zodpovednosť za riešenie: Letanovce

Vyriešený
meno
Maťka 04. januára 2017

Zdravim, prazdniny sa pomaly končia, no do dnešného dňa ste neboli schopní "spojazdniť" klzisko. To, že v okolitých obciach majú klziská dávno v prevádzke, vam je určite známe a vyhovárať sa na to, že ste nemali sneh ako podklad je zbytočné, keďže inde to zvladli aj bez neho. Mám pocit, že prevádzkovanie klziska je pre vás rok čo rok väčšou príťažou... Poprosím o vyjadrenie sa k danej situácii.... Ďakujem

12. január 2017

Odpoveď samosprávy

Vážený občan/občanka,
Ďakujeme za Váš podnet.
Ako ste si určite všimli – čomu sa aj my veľmi tešíme, problém s neexistenciou prírodnej ľadovej plochy v miestnom športovom areáli sa podarilo obci medzičasom vyriešiť (na tomto probléme sa intenzívne pracovalo ešte pred podaním Vášho podnetu a v čase jeho zverejnenia na tomto portáli sa už ľadová plocha začala pripravovať polievaním a vytváraním ľadového základu), a teda všetci tí, ktorí chcú aj takouto formou využívať voľný čas, sú na ľadovom klzisku vítaní a je im k dispozícii.
Aj keď je pravdou, že chýbajúci sneh je jedným z dôvodov, prečo sa ľadová plocha začala robiť neskôr (je to jeden z odborných argumentov, o ktorom hovoria samotní ľadári a ak hovoríme o okolitých obciach, je potrebné sa pozrieť , či v danej obci robia ľad na nejakom spevnenom podklade, alebo nie – takýto spevnený podklad rieši problém s chýbajúcim snehom, samozrejme ak neberieme do úvahy hlavný faktor potrebný na prípravu ľadu, ktorým je pretrvávajúce viacdenné mrazivé počasie), hlavným dôvodom boli chýbajúci ľudia ochotní podieľať sa na príprave a údržbe ľadovej plochy počas zimy . Najmä vďaka ústretovosti a ochote p.Cyrila Bartoša, ktorý si to zobral pod patronát, sa aj tento problém podarilo vyriešiť.
Zásadne nesúhlasíme s tvrdením, že prevádzkovanie klziska je pre obec Letanovce príťažou, nakoľko v dvoch predchádzajúcich zimných sezónach bola ľadová plocha nielen pripravená veľmi skoro vzhľadom na vtedajšie počasie, ale ako príklad uvádzame aj čiastočnú opravu existujúceho osvetlenia výmenou nefungujúcich svetiel a zvýšením počtu tých fungujúcich. Zároveň veríme, že zoznam naplánovaných aktivít pre najbližšie dva roky v priestoroch celého športového areálu (vrátane jeho hokejovej časti) za účelom jeho skultúrnenia a modernizácie Vás presvedčí o opaku a teda, že obec Letanovce má veľký záujem na vytváraní vhodných podmienok pre rôzne voľnočasové resp. športové aktivity.
Teraz už nám len zostáva veriť, že priaznivé zimné počasie umožní čo najdlhšiu existenciu ľadovej plochy.

S pozdravom,


Mgr. Nikola Zvalená, prednostka obecného úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania