Aktualizovať podnet
Žiadosť o umiestnenie stacionárneho radaru merania rýchlosti

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Žiadosť o umiestnenie stacionárneho radaru merania rýchlosti

Zodpovednosť za riešenie: Myjava

V riešení
meno
Lubor 14. septembra 2016

Týmto podávam podnet o podanie žiadosti MsÚ Myjava na MVSR BA o umiestnenie stacionárneho radaru merania prekročenia povolenej rýchlosti v obci a to konkrétne na Viestovej ul. tzv. obchvat mesta Myjava.
Dôvod podnetu spočíva v tom, že v priebehu celého dňa a hlavne v dobe nočnej dochádza zo strany prevažnej väčšiny vodičov motorových vozidiel a motocyklistov v oboch smeroch k nadmernému prekročovaniu max. povolenej rýchlosti 50km h-1.
V dobe nočného kľudu z uvedeného dôvodu dochádza k zvýšenej hladine hluku, čo nie je v súladu s maximálnou povolenou veličinou hluku vo vonkajšom priestore obytného územia.

14. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Tento podnet z Viestovej ulice už evidujeme a bol prerokovávaný na porade. Mesto Myjava sa plánuje zapojiť do projektu zvýšenia bezpečnosti cestnej premávky, ktorý rieši okrem iného aj umiestnenie stacionárnych radarov. Ak by sa to podarilo, jeden by mohol byť umiestnený práve vo Vami spomínanej lokalite. Koľko priechodov a radarov bude nakoniec v Myjave podporených, Vám v tejto chvíli povedať neviem, no keď to bude aktuálne, určite o tom budeme informovať.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
19. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Aktualizujem informáciu. Oddelenie výstavby a živ. prostredia zaslalo žiadosť o umiestnenie stacionárneho merača rýchlosti na Viestovej ul. a Jablonskej ul. ešte v pondelok 12. septembra 2016.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
07. október 2016

Peter Nosek

Dobry den a keby sa tam dali semafori ?
27. marec 2017

Marian

Tak by playstation "formule" dostali mastné pokuty a možno i papiere do čistiarne.
21. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Ospravedlňujem sa za neskoršiu reakciu, ale zatiaľ nám osadenie stacionárneho radaru v tejto lokalite nebolo povolené.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
07. máj 2017

Lubor

p.Hrin a mohli by ste všetkých, ktorých tento podnet zaujíma bližšie informovať aký je konkrétny dôvod a kto stojí za rozhodnutím o nepovolení umiestnenia stacionárneho radaru v tejto lokalite?
09. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Bolo to riešené priamo s Ministerstvom vnútra SR a Prezídiom PZ SR - Odbor dopravnej polície. Na nich sa obrátilo Oddelenia výstavby a živ. prostredia, keď sme začali preverovať a riešiť osadenie stacionárneho radaru. Od nich bola aj informácia, že pripravujú projekt na zvýšenie bezpečnosti na cestách, v ktorom bola zahrnutá aj lokalita myjavského obchvatu. Potom im však zrušili verejné obstarávanie, projekt sa nezačal realizovať a polícia odporučila samospráve požiadať o zvýšenú činnosť hliadok na obchvate. Čo sa aj stalo a žiadosť bola zaslaná.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
26. jún 2019

Lubor

Evidentne sa tento problém a riešenie situácie zahodil tak povediac do koša. Premávka v danom úseku Viestovej ul. neustala resp. sa zvýšila a v dobe nočnej je to priam neznesitelné. Čo sa týka hlučnosti je to ukážkový stav ako sa porušuje povolená rýchlosť v obci a to bez rozdielu či sa jedná o osobné alebo tažkotonážne mot. vozidlá, vrátane motoriek. "Občas" cez deň prítomné policajné hliadky situáciu neriešia a v dobe nočnej sa tam vôbec nevyskytujú, takže takáto prevencia sa míňa účinku
Apelujem na vedenie mesta aby s touto dlhodobe pretrvávajúcou situáciou niečo podnikli.
10. september 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

komentár bol zmazaný, prosíme užívateľov o dodržiavanie pravidiel slušnej diskusie.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. január 2023

Kamil Bartovič

Pekný deň, prosím o informáciu v akom stave je v súčasnosti požiadavka na umiestnenie stacionárneho radaru merania prekročenia povolenej rýchlosti v obci konkrétne na Viestovej ul. tzv. obchvat mesta Myjavy. V mediach je zverejnená informácia, že mestá a obce budú môcť po návrhu novely o obecnej polícii merať prekročenie rýchlosti s tým, že požiadavky na umiestnenie radarov budú konzultované s Policajným zborom. V praxi by to znamenalo, že si mestá a obce po dohode s políciou budú môcť na frekventované úseky nainštalovať vlastné stacionárne radary, merať rýchlosť vodičov a dokonca ich aj riešiť pomocou objektívnej zodpovednosti s tým, že bude možné poslať pokutu priamo domov. Požiadavka na umiestnenie radaru na Viestovej ul. je plne opodstatnená, keďže prekračovanie rýchlosti je tam na dennom poriadku bez rozdielu, či sa jedná o osobnú alebo nákladnú dopravu následkom čoho dochádza k zvýšenej hladine hluku, čo nie je v súlade s maximálnou povolenou veličinou hluku vo vonkajšom priestore blízkeho obytného územia.
13. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.