Chodník pri Toryse v časti "stanica Prešov mesto"-Levočská ul.

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Marián 21. septembra 2015

Trvale znečisťovanie chodníka a rieky Torysa, hlavne pri lavičkách a v ich okolí. Neporiadok a špina na železničnej stanici. Odpadky v podobe prázdnych umelohmotných a sklenených fliaš, obalov od potravín, starého šatstva, cigaretových ohorkov a pod. v celom úseku až k mostu na Levočskej ul. Kumulácia (pravdepodobne) neprispôsobivých osôb a bezdomovcov, niekedy aj mladistvých, hlavne vo večerných a nočných hodinách. Konzumácia alkoholických nápojov na verejnosti. Chýbajú smetné koše, monitorovanie tohto priestoru mestskou políciou a aspoň občasná snaha o odstránenie znečistenia. V meste, ktoré sa chváli iniciatívou "Poznaj svojho policajta" je viac než zrejmé, že policajt, ktorému úsek patrí, ho pravdepodobne ani nevidel, inak by takýto stav nemohol ostať dlhodobo nepovšimnutý!

22. september 2015

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
02. november 2015

Odpoveď samosprávy

Vaša požiadavka bola preverená v teréne, bola opodstatnená. Chodník je od 40. týždňa tohto roka pravidelne čistený pracovníkmi menších obecných služieb mesta Prešov. Priestory stanice a chodníky v blízkosti rieky Torysa sú pravidelne monitorované hliadkami Mestskej polície v Prešove.
Mesto Prešov hľadá v súčasnosti najlepšie riešenie pevného osadenia smetných košov v blízkosti rieky Torysa, ktoré sú v súčasnosti opakovane zhadzované práve neprispôsobivými osobami do rieky Torysa.

Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania