Kosenie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Miroslava 08. júna 2015

Kedy sa bude konečne kosiť v Necpaloch??? Alergikom sa tu už nedá dýchať a v tráve sa už strácajú nielen psy, ale aj deti...

08. jún 2015

...

Metrová a vyššia tráva, resp. burina je predsa výsledkom efektívnejšieho kosenia v tomto roku.

"Mestská obchodná spoločnosť avizovala, že kosba verejnej zelene je tento rok efektívnejšia, zabezpečuje ju totiž nová technika, ktorá je určená na kosenie veľkých rozľahlých plôch, akými sú park Skotňa, prepadliská či Mestský park na Riečnej ulici. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje".

Väčšej efektívnosti kosenia verí zrejme iba hovorca mesta, inak sa tu v podnetoch všetci sťažujú. Tráva sa kosí neuveriteľne pomaly, plochu 100 metrov štvorcových dokážu borci z TSMPD kosiť 5-timi kosačkami pol hodinu. Stačí sa pozrieť na štýl ich práce, kosenie vpred, zbytočné cúvanie, trochu kosenie, cúvanie, otočenie a tak dookola. Potom sa nemôžeme čudovať, že počas leta je trvale takmer v celej Prievidzi obrovská tráva.
08. jún 2015

Aurel

Primátorka mala potrebu vymeniť tam po voľbách riaditeľa. Dosadila si tam nejakého zaslúžilého člena svojej strany a takto to teraz vyzerá...
08. jún 2015

Pavel

Takúto vysokú trávu by mali pokosiť , pozberať a odviesť na kompost. A NIE MULČOVAŤ!!!!!!
Takýto postup mal aj byvalý poskytovateľ týchto služieb TEZAS. Trávniky a chodníky boli čisté ,nenosila sa tráva do vchodou a aj do bytov.
09. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. Kosenie verejnej zelene zabezpečuje v meste mestská spoločnosť TSMPD.

Časť Necpaly bola kosená 23. a 24 apríla, momentálne prebieha kosba na sídlisku Píly.

Žiaľ je pravdou, že tráva je vysoká a máme značný sklz v kosení. Príčinou časového sklzu bolo veľmi daždivé počasie počas mesiaca máj. Nechceli sme a ani sa nedalo kosiť počas daždivých dní, kedy bol terén verejných priestranstiev značne premočený. Ak by sme kosili počas daždivých dní, dochádzalo by k ničeniu a rozbitiu terénu. Okrem toho daždivé počasie „napomáhalo“ rastu zelene.

Preto sme museli započať realizáciu kosenia aj dodávateľsky, aby sme čím skôr zabezpečili vykosenie mesta. Za uvedené nedostatky sa všetkým obyvateľom ospravedlňujeme a chceme všetkých ubezpečiť, že robíme všetko čo je v našich silách. Napríklad zamestnanci kosia aj počas nedelí.

Pevne veríme, že už onedlho bude situácia v kosení verejnej zelene v požadovanom stave nie len v Mestskom parku či na sídlisku Píly.

Michal Ďureje
hovorca mesta
10. jún 2015

Pavel

Pán hovorca v jednom kuse sa len vyhovárate na počasie . V minulosti bolo aké počasie tiež pršiavalo jednoducho sa tráva pokosila,pozberala,a odviezla na kompost.Lenže jednoduchšie je nechať veľkú pokosenú trávu na zemi a tváriť sa že je všetko v poriadku.
13. jún 2015

Peter Peter

Tragedia, tragedia a este raz tragedia. Same vyhovaranie a skutek utek...
22. jún 2015

Odpoveď samosprávy

kosenie Necpaly , pri priaznivých klimatických podmienkach sa kosenie sídliska Necpaly začne v priebehu budúceho týždňa, t.j. 26. týždeň.

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy
26. október 2015

Odpoveď samosprávy

Radi by sme aktualizovali podnety o kosení.
Predmetné sídlisko Necpaly bolo toto leto pokosené štyrikrát.


Mesto sa v sezóne 2015 kosilo celkovo štyrikrát, pričom niektoré problémové lokality ako napríklad sídlisko Píly, sídlisko Stred, sídlisko Mládež a Dlhá ulica boli kosené dokonca päťkrát. Prímestské časti kosila spoločnosť TSMPD s.r.o. celkom trikrát. Reprezentačná zeleň bola kosená v tomto roku osemkrát.
Mestská spol. TSMPD s.r.o., ktorá zabezpečovala kosenie verejnej zelene zakúpila v tomto roku 6 kusov nových traktorových kosačiek , nakoľko stará technika už dosiahla prach svojej životnosti a mala vysoké prevádzkové náklady. V roku 2016 plánuje TSMPD s.r.o. nákup ďalšej techniky, avšak bude záležať od finančných možností spoločnosti.



Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania