Káblové vedenie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Miro 20. augusta 2015

Na stránke prievidza.sk bol pred niekoľkými dňami uverejnený článok, podľa ktorého je zámerom mesta aj obmedzenie káblových vedení na území mesta.

Z akého dôvodu bolo iba pred niekoľkými mesiacmi vybudované nové káblové vedenie na stožiaroch verejného osvetlenia na ulici Na Karasiny ?

Kto schválil jeho vybudovanie a kto je vlastníkom uvedeného vedenia ?
Bude toto vedenie v dohľadnej dobe odstránené ?

24. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
V úvode nášho vyjadrenia by som chcel upozorniť na fakt, že obmedzenie káblových vedení neznamená automatické zrušenie všetkých existujúcich vedení, resp. úplný zákaz realizácie nových vedení.

Prievidzská mestská spoločnosť Technické služby mesta Prievidza s.r.o. (ďalej len „TSMPD s.r.o.“) iniciovala začiatkom tohto roka rokovania s poskytovateľmi telekomunikačných služieb, ktorých účelom bolo dosiahnutie dohody o demontovaní nefunkčných káblových vedení a obmedzení káblových vedení na území mesta Prievidza.

K ďalším otázkam sa vyjadríme prostredníctvom mestskej spol TSMPD a oddelenia stavebného poriadku.

Michal Ďureje
hovorca mesta
07. september 2015

Odpoveď samosprávy

Káblové vedenie súvisí s prekládkou časti optiky z ulice Clementisa, kde bola rekonštrukcia verejného osvetlenia z eurofondov. Je nutné poznamenať, že v blízkej dobe hlavne na sídlisku Kopanice dôjde k výraznej redukcii vzdušných vedení. Bohužiaľ však uvedený kábel musí ostať na tomto mieste, jedná sa o hlavnú trasu prevádzkovateľa telekomunikačných služieb. Jeho demontáž by znamenala byť bez internetu, televízie a telefónu pre stovky domácností a niekoľko firiem.

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania