Oprava mosta cez rieku Handlovka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Miroslav Zahora 15. októbra 2015

Neuvažuje mesto Prievidza o presunuti konečnej autobusovej zastávky od bývalého družstva pri tlačiareň Patria po dobu opravy mosta cez Handlovku?V štvrti Piesky býva dosť starších ľudí ktorým vznikol problém dostať sa autobusom k doktorovi alebo len niekam do mesta a prichádzajúcim zimným obdobím sa to bude zhoršovať, ďakujem

15. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí referent dopravy MsÚ.


Michal Ďureje
hovorca mesta
22. október 2015

Miroslav Zahora

Kolko potrebuje mesto na riešenie jednej zastávky? Prečo sa mesto riešením pre obyvateľov časti Piesky nezaoberalo prd zadaním zákazky na rozobratie mosta?
27. október 2015

Odpoveď samosprávy

Na Ulici Nábr. sv. Cyrila sú dve zastávky MHD, ak Vám nevyhovuje zastávka MHD pri lávke, ktorá sa práve prerába, potom máte alternatívu využiť zastávku MHD pri spol. Signum alebo Ceste pod Skalou. Linky MHD stoja na oboch zastávkach MHD tejto ulice. Cestujúci z tlačiarne Patria môžu v súčasnosti využiť iné spoje napr. č. 2

Snažili sme sa zabezpečiť dočasné zrealizovanie zastávky MHD pri tlačiarni na Vápanickej Ulici, ale tento krok nie je technicky ani systémovo možné zrealizovať.

Pre túto výraznú zmenu, by sme museli upraviť časový harmonogram minimálne jednej autobusovej linke, čím by sa zmenil grafikon v neprospech cestujúcich ktorí by nevyužili zastávku na Vápenickej.
Ak by platil princíp, že premiestnime zastávku MHD pri tlačiareň Patria, potom by sme mali umiestniť zastávky MHD pri každú spoločnosť, ktorá zamestnáva ľudí, čo ale nie je systémové riešenie veci.

Budovanie mosta je dočasným krokom ktorý potrvá 6 až 7 týždňov. Na takúto krátku dobu by ani nebolo správne prerábať grafikon MHD.


Lucia Dujničová - referent pre dopravu MsÚ
+
Michal Ďureje - hovorca mesta
03. január 2020

Daniel

Lavka cez Handlovku je uz postavena, podnet mozno uzavriet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania