Nezmyselná značka

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 05. novembra 2015

Na ceste vedľa podjazdu je umiestnená nezmyselná dopravná značka C1 - prikázaný smer jazdy priamo, hoci je zrejmé, že iným smerom jazda nie je možná a mala byť použitá značka IP 3b - jednosmerná premávka. Táto značka sa pritom nachádza iba o niekoľko metrov ďalej.

1. Kedy bude značka C1 nahradená značkou IP 3b ?
2. Bude následne značka IP 3b zo stĺpika o niekoľko metrov ďalej odstránená, resp. presunutá namiesto značky C1 ?

06. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko k podnetu zabezpečí referentka pre dopravu. Pripomíname, že akúkoľvek dispozíciu dopravného značenia a jeho zmien môžeme robiť iba so súhlasom Okresného dopravného inšpektorátu.

Michal Ďureje
hovorca mesta
08. november 2015

Mato

Na fotke je vidno ze sa da ist rovno a doprava ale podla znacky len rovno cize nevidim nezmysel znacky
09. november 2015

Anonymný užívateľ

Státie vozidiel

Načo je ceste vedľa podjazdu umiestnená značka zákaz státia, keď na uvedenom mieste dlhodobo stoja vozidlá pizzerie Pepperoni ?

Začne MsP v rámci hliadkovej činnosti kontrolovať státie vozidiel na uvedenom mieste ? V odpovedi neuvádzajte, že majú občania volať mestskú políciu, tá nemá problém denne kontrolovať vozidlá stojace na parkovisku na Dlhej ulici, takže môžu preveriť aj státie vozidiel na tomto zákaze státia.
11. november 2015

Viktor

Anonymný užívateľ, len z mojej zvedavosti som sa bol na mieste pozrieť na "nezmyselnosť" dopravných značiek teda hlavne C1-prikázaný smer. Asi by si sa mal tam ísť pozrieť ešte raz a potom požiadaj admina, aby tento tvoj príspevok vymazal. Nechce sa mi vypisovať prečo, ale pozri si všetky dopravné značky a možno pochopíš.
12. november 2015

Anonymný užívateľ

Aktualizácia určená všetkým dopravným expertom:

Cesta na fotke je JEDNOSMERNÁ od miesta označenom zelenou šípkou, na tomto mieste preto MUSÍ byť umiestnená dopravná značka IP 3b - Jednosmerná premávka spolu s dopravnou značkou A14 - Chodci. Chodci sa na uvedenej ceste nezjavujú až na mieste označenom značkou, ale pohybujú sa po celej ceste. Okrem toho, značka označujúca pohyb chodcov umiestnená na stĺpiku nad značkou "prikázaný smer jazdy priamo" je neplatná, grafické vyhotovenie nezodpovedá vyhláške ! Na jednosmerných komunikáciách sa samozrejme neoznačuje prikázaný smer jazdy.

Značka C1 - prikázaný smer jazdy priamo na uvedenom mieste nemá čo robiť. Na jej mieste má byť umiestnená iba značka B 27a - zákaz odbočovania vpravo. Vodiči prichádzajúci sprava majú značkou prikázaný smer jazdy vpravo (smerom k farskému kostolu).
12. november 2015

...

"Odborníkom" sa minuli argumenty ? V aktualizácii podnetu je jasne vidieť, kto tomu skutočne rozumie a kto iba tára.
13. november 2015

Ján

no situacia s tou jednosmerkou je ina

http://oi64.tinypic.com/117zt40.jpg
15. november 2015

Tibor Harag

A to, že je tam umiestnena značka Zakaz vjazdu okrem dopravnej obsluhy a zaroven je nad hasiciarnou spoplatnene parkovisko, to uz rozum dáva? Chcel by som aj tak vediet, kto sem dal tento prispevok, prečo je tento príspevok anonymný??????
Pizzeria Pepperoni
16. november 2015

Viktor

anonym, ako odborník na dopravu si vymyslel úplne novú dopravnú situáciu. Keby bola jednosmerka označená dole, potom by vyššie už pravdepodobne mala byť dopravná značka zákaz odbočenia, ale v súčasnosti to tak nieje, tak je to označené správne. Nemal byť tvoj príspevok namiesto nezmyslená dopravná značka označený ako návrh na zmenu dopravného značenia s tým, že navrhuješ, aby bola hneď dole umiestnená jednosmerka s upozornením pozor chodci. Aj keď ja si myslím že na tom kúsku od bývalej požiarnej zbrojnice dole by mal byť zákaz chodcom a myli by chodiť tou druhou cestou okolo toho občerstvenia, ale to asi tiež nebolo reálne, aj tak by chodili krížom.
16. november 2015

Anonymný užívateľ

Značku C 4a - Prikázaný smer jazdy vpravo a vľavo na uvedenom mieste nie je možné použiť (značka sa umiestňuje PRED, nie za križovatkou) a jej osadenie nemá žiadny význam, keďže z vjazdu na ulici M. Slovenskej je možné pokračovať vpravo aj vľavo. Vzadu pri bývalom kebabe je chodník, autá tadiaľ nejazdia.

Autor podnetu popísal skutočnú dopravnú situáciu, nie výplody človeka, ktorý schválil umiestnenie nesprávnych a neplatných dopravných značiek. Na fotke je jasne vidieť, že ak bude na začiatku cesty značka Jednosmerná premávka, na mieste pôvodnej značky Prikázaný smer jazdy priamo MUSÍ byť značka Zákaz odbočovania vpravo.

Uznávam, pôvodne bol podnet myslený menej komplexne, avšak na základe príspevkov v diskusii vznikol návrh, ktorý by riešil nezmyselnosť viacerých dopravných značiek. Je ale zarážajúce, že niečo takéto schválil dlhoročný okresný dopravný inžinier, ktorý by mal problematiku dokonale ovládať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania