Námestie slobody-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
M. 24. apríla 2020

Dobrý deň, môžete dať označiť priestor na Námestí slobody- oddychová časť pri fontáne a priestor pod pomníkom ako pešiu zónu? Dnes cez obed si tam dospelý 40+ ročný muž urobil prekážkovú dráhu pre svoj horský bicykel medzi mamičkami, ktoré tam behali s malými deťmi. Ohrádzal sa tým, že to nie je pešia zóna a kľudne môžu volať políciu. Chodí si tam pravidelne. V tej rýchlosti, akú mal pri púšťaní sa dolu schodmi od Trojičného stĺpa si nechcem predstaviť, čo by bolo, keby mu nejaké dieťa vbehlo pod kolesá. Tak isto priestor pri piaristickom kostole, kde je “urobená” dráha pre skaterov, hoci profi dráhu majú postavenú pri Tescu. Vôbec neberú ohľad na chodcov. Bicykle mi v meste nevadia, naopak, som rada, že mesto žije, ľudia sa hýbu, ale toto dnes bolo fakt silné kafé.

24. apríl 2020

Vymyslené

Námestie už je označené ako pešia zóna, je v nej ale povolená aj jazda cyklistov. Snímka z google máp z roku 2019 https://bit.ly/3cP7LCR
Osoba na skateboarde je zo zákona chodec, takže sa v pešej zóne môže pohybovať.
25. apríl 2020

M.

Ďakujem za info. Nie je cyklista ako cyklista. Ako som písala, nevadia mi, pokiaľ tam jazdia ohľaduplne, čo väčšina z nich robí. Je rozdiel prejsť bicyklom cez mesto a adrenalínová jazda po schodoch medzi malými deťmi.
27. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí referát dopravy.
Kto? Referát dopravy

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
09. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dopravné značenie definuje námestie ako pešiu zónu, kde majú dodatočne povolenú vjazd aj cyklisti. Pri nevhodnom príp. nebezpečnom správaní sa cyklistov je potrebné volať Mestskú políciu.

Ing. Ján Dolhý
Referent pre dopravu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania