Ekologicka autoumyvareň

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Maros Stano 27. februára 2018

Chcel by som sa spýtať, akú vodu vypúšťa do rieky Nitra novovybudovaná autoumyváreň za slnečného dňa bez obláčika z dažďovej kanalizácie. Ďakujem.

28. február 2018

Odpoveď samosprávy

Podľa našich informácií predmetná autoumyváreň má vlastnú čističku odpadových vôd.

Natália Svítková
referent pre podnety obyvateľov
28. február 2018

Odkazprestarostu.sk

Podnet sme preposlali Okresnému úradu životného prostredia, vodná správa.

Matej Matejov
admin OPS Prievidza
28. február 2018

Maros Stano

Nakoľko som nenašiel v odpovedi pani referentky odpoveď na moju otázku, ďakujem portálu odkazprestarostu.sk za posunutie mojej otázky kompetentným. S pozdravom Stano
01. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Tunajší úrad vykoná v autoumývarni miestne šetrenie. K predmetnému podnetu sa vyjadríme na základe objektívne zistených skutočností.

Ing. Darina Mjartanová
vedúca odboru starostlivosti o životné prostredie
Okresný úrad Prievidza
04. marec 2018

Maros Stano

Za týždeň je vykosené okolie kanála, viacej áut, viac peny, viac "ekologickej" vody v rieke Nitra. Držím palce Odboru starostlivosti o životné prostredie.
https://www.youtube.com/watch?v=L-RfDdUlSNY&feature=youtu.be
15. marec 2018

Lišiačik

Presli 2 tyzdne a stale nic? To je vazne potrebne pouzit Greenpeace a dostat PD do TV podobne ako v Novakoch?
20. marec 2018

Štefan

Pani Ing. Darina Mjartanová nenapísla kedy plánujú vykonať v autoumyvárni šetrenie. Možno čakajú keď sa oteplí. Alebo iba zúfalo čakajú kým tento podnet zapadne prachom?
20. marec 2018

Maros Stano

Asi sa niečo deje, autoumyváreň je zatvorená, zatiaľ, mali otvoriť 16.03.2018 podľa papiera na umyvarni, nestalo sa, čakajú asi kým prehrmi
https://www.tsk.sk/aktualne-spravy/tlacove-spravy/2018/nenahraditelny-vyznam-vody-si-vo-stvrtok-pripomenu-aj-obyvatelia-trencianskeho-kraja.html?page_id=478268
22. marec 2018

Maros Stano

"Deň vody" po Slovensky. Autoumývareň je funkčná. Tu je vyjadrenie prečo majú ČOV.

V prvom rade chcem za náš pracovný tím vyjadriť ospravedlnenie za vzniknutú situáciu.
Na našu obhajobu by som Vám rada podala vysvetlenie:Počas vybavovania povolení k výstavbe autoumyvárne nám bohužiaľ vodohospodársky podnik nedovolil napojenie na verejnú kanalizáciu.Dôvod - nepostačujúca kapacita verejnej čističky. Ako alternatívu sme museli riešiť vlastnú čističku odpadových vôd.
Do technológie na čistenie vody sme investovali cca 20 000 €. Je to naša prvá prevádzka, ktorá funguje spolu s čističkou odpadových vôd.Po spustení jej prevádzky sa postupne vynoril problém s vytváraním peny. Na čistenie našej odpadovej vody sa u nás obdobne ako vo veľkokapacitných čističkách používajú aj neutralizátory, ktoré spôsobovali penivosť.
Ihneď sme o tom informovali dodávateľa čistiacej technológie a snažili sme sa spolu problém vyriešiť. Jeho návrhy sme aj zrealizovali preto dúfame, že sa podobný problém už viac nebude opakovať.Nami vypúšťanú vodu budeme v pravidelných intervaloch kontrolovať a posielať na chemický rozbor. Veľmi nám na tom záleží aby sme vzniknutý problém odstránili a aby sa v budúcnosti viac neopakoval!Preto sme si pri výbere čistiacich prostriedkov vybrali dodávateľa, ktorý deklaruje 97%tnú rozložiteľnosť čistiacich prostriedkov.
V prípade akýchkoľvek ďalších postrehov budeme radi ak nám dáte vedieť.
S pozdravom
Frisiková
Čistuô

P.S: T.č. môžeme čakať, že takýchto ČOV bude len narastať. Prajem pekný "Svetový Deň vody" v TSK. A vraj je to strategická surovina.
23. apríl 2018

Maros Stano

Chcel by som sa spýtať, či náhodou pani Ing. Mjartanová nezabudla na horeuvedený prísľub:
" K predmetnému podnetu sa vyjadríme na základe objektívne zistených skutočností"
S pozdravom.
Ps. Je na vyjadrenie zákonom stanovená lehota?
03. máj 2018

Štefan

Chcel by som týmto požiadať administrátora portálu aby upozornil samosprávu, že pani Ing. Darina Mjartanová 1.4.2018 prisľúbila, že sa k podnetu vyjadria na základe výsledkov šetrenia. Už máme máj a tak predpokladám že vzhľadom na závažnosť podnetu už miestne šetrenie prebehlo. Ale vyjadrenie k nemu nemáme k dispozícii. Ďakujem.
04. máj 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

samospráva už bola požiadaná o reakciu a to dňa 25.4.2018.

Juraj Hurný
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania