Chýbajúce parkovacie miesta a zničnená vozovka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Lolzer 26. novembra 2018

Dlhá 46 má až 55 bytov a podľa fotiek tak 15 parkovacích miest. Bolo ich viac ale za minulý rok ich 6 ubudlo. Dve kvôli podzemným kontajnerom, tri kvôli záchranným zložkám pred činžákom a jedno v zákrute. Momentálne nemáme každý deň kde zaparkovať. Taktiež tu máme rozbitú vozovku, ktorá sa dobrých 20 rokov neopravovala. Boli by sme veľmi vďační keby sa vybuduje minimálne 6 nových parkovacích miest, nakoľko predchádzajúci počet parkovacích miest dostačoval.

30. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
V prípade výberu lokalít na výstavbu parkovacích miest je potrebné riešiť vhodnosť konkrétnej lokality s poslancami za príslušný volebný obvod. Poslanci by mali určiť, ktorá lokalita podľa potrieb bude určená na zastavanie parkovacími plochami.
Je preto potrebné komunikovať s poslancami za Váš volebný obvod, vo Vašom prípade volebný obvod č.1.

Stanovisko k vízii a ďalším plánom vo výstavbe parkovacích plôch zabezpečíme prostredníctvom odboru výstavby MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta


03. december 2018

gv

Lolzer,
nie je jasné, ako ste vypočítali parkovacie miesta pre daný bytový dom. Na parkovisku medzi bytovými domami na ul. Dlhej 44, 46 a 48 parkujú vozidlá bez toho, aby ktorýkoľvek bytový dom mal vyhradené svoje parkoviská.

Podzemné stojiská na komunálny odpad sa budujú na celom sídlisku Dlhá ulica. Nikde však nie sú tak negatívne komentované, ako práve odborníkmi z bytového domu na ul. Dlhej 46. Na ul. Škarvana bolo kvôli podzemný stojiskám zrušených viacej parkovacích miest ako na ul. Dlhej.

To, čo uvádzate, že kvôli záchranným zložkám sa pred činžiakom zrušili 3 parkovacie miesta je zavádzajúce.
Na ul. Dlhej 46 pred bytovým domom NIKDY NEBOLI VYTVORENÉ PARKOVACIE MIESTA, TAKTIEŽ NIKDY NEBOLO POVOLENÉ PARKOVANIE VOZIDIEL (tak, ako aj na ul.Škarvana 2, 4 , a na ul. Dlhej 44, 48, teda pred všetkými výškovými bytovými domami).
04.09.2015 bola odstránená dopravná značky B1, bez predchádzajúceho súhlasu Okresného dopravného inšpektorátu Prievidza. Neskôr, aj vodorovná dopravná značka V12b odstránením asfaltového povrchu.
Dôvod, prečo boli odstránené dopravné značky LEN PRED BYTOVÝM DOMOM NA UL. DLHÁ 46 sa nikdy nedozvieme. Cestný správny orgán o tom zaryto mlčí. Po tomto vodiči bez problémov vchádzali pred vchod do bytového domu, stáli s naštartovaným motorom, parkovali , chodci a obyvatelia domu sa museli vozidlám uhýbať ... a to všetko s požehnaním cestného správneho orgánu mesta Prievidza, čo bolo v rozpore so zákonom. Príslušníci MsP Prievidza občas vyberali tzv. parkovné. Tento stav intenzívne trval cez 2 roky.

Na poslednej priloženej fotke je vozidlo odstavené na vodorovnej dopravnej značke V13 (v zákrute) tesne za zvislou dopravnou značkou IP15b. Vodič takto parkuje v súlade s dopravným značením (zvislé dopravné značky sú nadradené vodorovným), napriek tomu, že s ½ vozidla stojí na V13. Žiadne parkovacie miesto teda zrušené nebolo.

Boli by sme veľmi vďační, keby každá rodina parkovala jedno vozidlo. Za každé ďalšie by platila mestu poplatok za záber verejného priestranstva. Hneď by bol dostatok parkovacích miest.

Naďalej nabádajte dezinformáciami obyvateľov domu. Parkovisko pred bytovým domom aj tak nebude.
03. december 2018

Lolzer

Zdravím,
tých 6 miest som si nevymyslel, ešte donedávna som na tých miestach zaparkovať mohol. Tiež som zástancom toho, aby pred činžiakom pri vchode nevzniklo parkovisko na úkor tých žltých čiar, ale je potrebné vybudovať nové parkovisko niekde inde blízko domu č. 46.
Paneláky č. 44 a 48 totiž majú svoje miesta predsa popri hlavnej ceste + ešte stoja aj vo vnútrobloku, akurát, že my, ľudia z Dlhej 46, naozaj nemáme kde zaparkovať. A nestalo sa mi to iba raz či dvakrát. Deje sa to už takmer každý deň. Nové parkovacie miesta môžu vzniknúť jedine namiesto trávy pri terajšom parkovisku a to rozšírením parkoviska smerom od cesty do do trávnika tak, aby vznikla ďalšia rada parkovacích miest.
Neviem o aké dezinformácie sa tu jedná, nakoľko ja osobne nič podobné nešírim, ale chcem vyriešiť tento problém, inak nevidím zmysel platenia si ročnej parkovacej karty, keď ju aj tak vôbec nevyužijem.
07. december 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto Prievidza eviduje požiadavky na budovanie a rekonštrukcie spevnených plôch pri bytových domoch na celom území mesta. V jednotlivých mestských častiach sa vyberajú žiadosti na realizáciu spevnených plôch so zohľadnením majetko - právnych vzťahov a umiestnenia inžinierskych sietí.
Chceme Vás informovať, že v budovaní spevnených plôch v jednotlivých častiach mesta Prievidza, budeme pokračovať aj v roku 2019.
Výber konkrétnej lokality pre budovanie spevnených plôch parkovacích stojísk v danom roku prebieha na základe rozhodnutia príslušného Výboru volebného obvodu a reálne pridelených finančných prostriedkov z rozpočtu mesta Prievidza. Žiadosť o rekonštrukciu a rozšírenie jestvujúcich spevnených plôch pre parkovanie, ako aj opravu miestnej komunikácie, odporučíme príslušnému Výboru volebného obvodu zaradiť do zoznamu pre nasledujúce obdobie.
Mesto Prievidza vykonáva priebežnú údržbu a opravu miestnych komunikácii a spevnených plôch menšieho rozsahu v spolupráci s Technickými službami mesta Prievidza.




Martin Hammer
referent oddelenia výstavby
Mesto Prievidza


Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania