Potreba rekonštrukcie chodníkov v širšom centre mesta

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Martin 25. októbra 2017

Chcem sa opýtať či mesto neuvažuje o rekonštrukcii chodníkov v širšom centre mesta. Foto je spred vchodu na Českej 2 ale problémových úsekov je viac. Napr. Mlynská ulica či ulica od železničnej stanice k hotelu Metropol. Pre ľudí na invalidnom vozíku sa prechádzka na týchto miestach mení na boj o život. Mám pocit že vedenie mesta čaká kým sa na týchto miestach nestane nejaký vážny úraz alebo kým ho niekto nezažaluje za ublíženie na zdraví.

25. október 2017

Odpoveď samosprávy

V rámci finančných možností a požiadaviek mestských výborov mesto realizuje či už lokálne opravy alebo rekonštrukcie chodníkov. Nie je v našich možnostiach mať všetky cestné komunikácie a chodníky v bezchybnom stave. Z hľadiska lokalít, ktoré ste popísali, tak v roku 2016 sa rekonštruoval chodník na Ul. Odborárov /t. j. od žel. stanice k Metropolu/, druhá strana chodníka bude rekonštruovaná v roku 2018, vrátane cestnej komunikácie a parkovania. Ďalšie požiadavky podnetu budeme evidovať a priebežne podľa možností rozpočtu mesta v ďalších rokoch pristúpime k ich realizácii.

Ing. Peter Susa, vedúci odd. výstavby a dopravy MsÚ
26. október 2017

Martin Sykora

Mato Mlynar asi ta moc nepotesila odpoved:(
26. október 2017

Martin

Jasné že ma nepotešila. Ja nežiadam aby boli všetky chodníky v 100%-nom stave, ale vedenie mesta by pri plánovaní rekonštrukcií chodníkov mohlo aspoň osloviť zopár ľudí na vozíku a opýtať sa ich, ktoré chodníky považujú za najhoršie a ktoré potrebujú čím skôr opravu.
28. október 2017

lubomir

to iste b.nemcovej.uz viac ako mesiac rokopane akoze sfrezovana ulica.ze sa malo zacat tento tyzden.ale.....NIC.. ani noha po pracovnikoch oni ich volaju CATA asi rychla rota..asi im treba posielat faktury za opravu tlmicov atd.potom sa spametaju.treba pravnika a dat zalobu o preplateni opravy z dovodu poskodenia.asi tak.
09. október 2019

Martin

Česká-chodník-rozkopaný

Zaujímalo by ma, či mesto plánuje opravu tohto chodníka pred vchodom na Českej ulici č. 2. Alebo čakáme, kým si tam niekto ublíži na zdraví? To isté Mlynská ulica, na ktorú upozorňujem už roky ale nikto s tým nič nerobí. Doprial by som niektorým poslancom testovaciu jazdu na invalidnom vozíku po našom meste. Myslím že hneď by sa veci dali do pohybu.
10. október 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Spišská Nová Ves vykonáva každý rok rekonštrukciu chodníkov v rámci finančných možností rozpočtu mesta. Havarijné stavy sa snažíme riešiť prednostne, ostatné rekonštrukcie podľa rozhodnutia Komisie výstavby a dopravy pri MsZ v Sp. Novej Vsi, taktiež aj z požiadaviek jednotlivých mestských výborov. V prípade požiadaviek občanov odporúčame obrátiť sa na príslušný mestský výbor, aby sa požiadavka preniesla do úloh výboru.

Ing. Milan Mucha
Oddelenie výstavby a dopravy, ŠFRB
Mestský úrad Spišská Nová Ves
Štefánikovo námestie 1
052 75 Spišská Nová Ves
---------------------------------------------------
tel.: 053/4152332
mobil: 0917 127 750
email.: [email protected]
17. august 2021

Martin

Dobrý deň. V prvom rade chcem pochváliť úpravu obrubníka pred vchodom Moravská 5-6 tak, aby ani človek na invalidnom vozíku nemal problém tadiaľ prejsť. Zároveň sa chcem opýtať, či sa predsa len neplánuje oprava chodníka pred vchodom Česká 2. Nemyslím si, že je tam až tak veľa roboty a ,,straší" to tam podľa mojich informácií už najmenej tridsať rokov. Za aktuálne informácie vopred ďakujem.
23. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
za rok 2020 a aktuálne prebiehajúci rok bude zrealizovaných najviac opráv chodníkov za posledných 10 rokov. Tak ako minulý rok, aj v tomto roku sa opravujú chodníky, spleť chodníkov má však tak veľký záber km, že nie je reálne možné opraviť chodníky v jednom, dvoch ani troch rokoch. Snažíme sa preto každý rok v každom časti mesta a podľa požiadaviek mestských výborov vyhovieť požiadavkám na opravy chodníkov. Vo Vašom prípade tak bol opravený hneď ako prvý chodník na Slovenskej ulici, aktuálne sa opravuje na Konrádovej a Školskej ulici. Vami zhotovené fotografie sú z vnútrobloku bytového domu, kde z opačnej strany bolo opravený spomínaný chodník. Spomeniem taktiež ulice Hutnícka, Za Hornádom, Štúrovo nábrežie, J. Matúšku, kde všade budú opravené chodníky a samozrejme s bezbariérovými prechodmi. Pre Koceľovu a Svätoplukovu ulici sa pripravuje projektová dokumentácia kompletnej rekonštrukcie ulíc, nakoľko v daných uliciach nie je problémom len rozbitý chodník ale aj komunikácia a parkovacie miesta. Pri rekonštrukcii Duklianskej ulice, ktorá je v správe Košického samosprávneho kraja, sme ako mesto zachraňovali situáciu a z našich finančných prostriedkov sme zrealizovali slepecké dlažby. Nie je preto namieste kritizovať mesto, pretože v problematike opráv chodníkov na konci roka vyčerpáme všetky finančné prostriedky, ktoré nám schváli mestské zastupiteľstvo. V nastolenom tempe a rozsahu opráv chodníkov budeme pokračovať aj budúci rok.

S pozdravom

Ing. Milan Mucha
vedúci oddelenia výstavby a dopravy, ŠFRB
Mestský úrad Spišská Nová Ves
Štefánikovo námestie 1
052 75 Spišská Nová Ves
---------------------------------------------------
tel.: 053/4152332
mobil: 0917 127 750
email.: [email protected]
30. november 2021

Martin

Problém (aj keď podľa mojich vedomostí po viac ako 30 rokoch) vyriešený. Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania