Sama Tomášika-neporiadok zo stavby

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Milan Kocurisin 23. apríla 2021

Dobry den, ohlasujem dlhotrvajuci permanentny neporiadok zo strany developerov na ulici Sama Tomasika. Skladky odpadoveho stavebneho materialu, zaspinene kanaly, popraskane chodniky od nakladnych vozidiel.
Ziadam o promptne riesenie situacie, kedze deti maju pristup do odpadoveho stavebneho materialu, ktory je neoploteny a hrozi zranenie.
Takisto nepokosene nezastavane pozemky. A to trva roky.

Mrzi ma, ze mesto Stupava cim dalej, tym horsie znasa obrovsky developersky rozvoj a tymto sa stava neatraktivnym pre zivot, kedze sa nerozrasta infrastruktura a projekty pre ludi, ale iba vystavba domov a bytov.

24. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som kompetentných o vyjadrenie. Po obdržaní ďalších informácií Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
28. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som vyjadrenie od kompetentného pracovníka:
"Vzhľadom na to, že pozemok na ktorom je umiestnený stavebný odpad nie je vo vlastníctve mesta, budeme žiadať majiteľa pozemku o odstránenie odpadu."

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
02. máj 2021

Lukas

iba k tej letmej myslienke ako sa nerozrastaju projekty pre ludi. za poskedne 3-4 roky pribudlo nasledovne: spojili sa parky a pribudli premostenia, rozdirila sa skolska jedalen, dopravne ihrisko, rozsirenie kapacity ZS, kniznica, rozpracovali sa - zeleznicna stanica, ekocentrum v parku, dalsia nadstavba ZS, projekt atletickej drahy, projekt skolky na Zvoncekovej, architektonicka sutaz na nove namestie s ZUS na baronovom, oprava jazierka v parku, mastky dom, rozpracovala sa ladova plocha s SZLH, oprava Sturovej, ide sa vymienat verejne osvetlenie, riesi sa problem s zmenou umiestnenia zberneho dvora,dalej sa riesi Lidl s vacsou predajnou plochou a mohol by som este pokracovat. Myslim, ze za taky kratky cas dost na take male mesto.
04. máj 2021

Milan Kocurisin

Dobry den Lukas,
ocenujem, ze ste si nasiel cas na Vas komentar.
Nerad pisem akekolvek komentare na internete, ale na to odpoviem, podme na to:
spojili sa parky a pribudli premostenia
-> jedno potencialne pekne miesto v meste, ale dlhodobo neudrziavane -> preto tam nechodim

rozsirila sa skolska jedalen
-> neviem posudit, moje dieta chodi do skolky

dopravne ihrisko
-> kde sa nachadza?to by som rad vedel

rozsirenie kapacity ZS
-> neviem posudit, moje dieta chodi do skolky

kniznica
-> pekne urobene -> asi pred 4 rokmi?

rozpracovali sa - zeleznicna stanica, ekocentrum v parku, dalsia nadstavba ZS, projekt atletickej drahy, projekt skolky na Zvoncekovej, architektonicka sutaz na nove namestie s ZUS na baronovom, oprava jazierka v parku, mastky dom, rozpracovala sa ladova plocha s SZLH, oprava Sturovej, ide sa vymienat verejne osvetlenie, riesi sa problem s zmenou umiestnenia zberneho dvora,dalej sa riesi Lidl s vacsou predajnou plochou a mohol by som este pokracovat.

-> toto vsetko je rozpracovane, cize nie je, ak tomu spravne rozumiem? -> ale budem sa tesit, ked sa to niekedy raz zrealizuje

Co viem posudit a vnimam:
-> rozbite cesty a chodniky -> viem, napisete, ze niektore nie su v majetku mesta -> koho je to chyba? -> taketo cesty a chodniky som asi nikde nevidel a to mam nieco odcestovane

-> Posta -> radsej tam nechodim, cakam v rade az na ulici

-> Billa -> jeden vacsi obchod v meste?? -> toto je nonsens -> mozno sa dozijem dostavby Lidl

-> Infrastruktura -> to nebudem rozpisovat, to vidime vsetci -> zapchy, ziadne cyklisticke chodniky, bilboardovy smog, neupravene travnate plochy, atd...

-> Zabava -> jediny bazen/fitness/wellnes bol v sportparku -> v 2019 ho zatvorili -> teraz som tam volal -> vraj sa tam idu stavat bytovky -> vynikajuco,cize co tu funguje pre ludi?

Pekny den.
04. máj 2021

Lukas

chapem, no berme realitu aka je, pri danom rozpecte mebude revolucia ale evolucia, cesty by zhltli cely rozpocet pritom tu mame baby boom. pokial nebude vyssi vyber dani a vyssie podielove dane a viac prihlasenych, investicny dlh sa nikdy nedobehne skokovo ale pomalicky zadavanim priorit a mikromanazmentom veci. K poste a bille sa neviem vyjadtit je to sukromny biznis a nie nas ludi v meste, nevolim sefa billi ani posty. Treba mat na zreteli kolko prostriedkov zhltne skola a skolky v tejto faze na kapitalovych vydavkoch a aka hrozna sekera ostala za skladku odpadov kvoli zlej rekultivacii, mimochodom tam sa da ocakavat vyvodenie trestno pravnej zodpovednosti. Nekritizujem ale zamyslam sa ako navarit z minima maximum pri jest ujucom ludskom kapitale v danom momente na urade.
04. máj 2021

Milan Kocurisin

Tak nech je realitou aspon udrziavanie cistoty v meste, ked sa uz ziadna revolucia nechysta.

Ziadam mesto o termin, dokedy bude rozhadzany stavebny material na Sama Tomasika odstraneny, aby sme nemali problem vsetci, aj mesto, kedze sa odpad nachadza na chodnikoch.

Informujte ma ASAP o termine.

Dakujem.
04. máj 2021

Daniela Baxová

Dobry den,

pri stavbe domov bol poskodeny chodnik na viacerych miestach, dufam, ze bude dany do povodneho stavu. Takze nielen stavebny odpad ale aj oprava chodnika.
04. máj 2021

Robert Hlasny

p.Lukas, to co uvadzate je ciastocne zmatocne. nadstavba modulovej skoly bola pripravena za predchadzajuceho vedenia, no sucasne vedenie jej realizaciu vtedy stoplo. projekt MS Zvoncekova bol rozpracovany a pripraveny predchadzajucim vedenim s vacsou obsadenostou ako bude sucasna realizacia. projekt ladovej plochy bol pripravovany byvalym vedenim ( za sucasneho sa naklady mesta zdvihli o 200 tis. ). BTW nedavno realizovany projekt rozsirenia CMZ bol sucasnym vedenim navyseny bez efektu z 50 na 120 tis. projekt ekocentra ( pripraveny byvalym vedenim ) bol sucasnym navyseny o zatial nezistenu ciastku ( plot zo susednym pozemkom ). skladka ? mesto ide podpisat zmluvu o rekulivizacii skladky s cevaservisom a naklady mesta budu v jej udrzovami dalsich 30 rokov. asfalt na sturovej ? noemis je zaviazany vybudovat cestu, cize investicia mesta do pokladky asfaltu su teraz premrhane peniaze. trojerova kuria ? 5 mil ? v najblizsich 10 rokoch na to mesto nebude mat prostriedky, ale uz zaplatilo cez 120 tis za projekty. mesto si od statu zobralo cez 300 tis pandemicky uver ktory ale bude splacat az dalsie volebne obdobie. staci sa ma to pozriet z ineho uhlu pohladu a spocitat si neefektivne vynalozene prostriedky mestom a som velmi zvedavy ci na konci volebneho obdoboa zverenia o kolko zadlzili mesto a obcanov ktorym budu musiet dvihat dane. kazdy sa ma prikryvat perinou na ktoru ma a nie robit potemkinovsku dedinu
05. máj 2021

Lukas

reagoval som len na Pana, ze sa tu nic nerobi, spojil som projekty predosleho aj tohto vedenia a Vy iba potvrdzujete, ze dany rozvoj je realita, lebo potrebuje krytie uvermi. Ostatne dalsia debata ke len o tom, kto ma aky nazor na priority v tej-ktorej oblasti, co sa voli pri volbach v podobe konkretnych zastupitelov.
05. máj 2021

Daniela Baxová

mám len otázku - v akom riešení je podnet - neporiadok zo stavby a zničený chodník, ostatné si nechajte na predvolebnú kampaň
05. máj 2021

Robert Hlasny

mesto na taketo podnety zial "kasle", resp.vyzve na odstranenie, ale dalej neriesi. staci aby to nahlasil vyssej instancii ktora by nasledne poverila mesto likvidaciou na trovy majitela pozemku a hned by si to priestupcovia rozmysleli https://zivot.pluska.sk/dobre-rady/odpoveda-advokat-skladka-sukromnom-pozemku
05. máj 2021

Milan Kocurisin

Pan Kubicka,
pisete:
"Vzhľadom na to, že pozemok na ktorom je umiestnený stavebný odpad nie je vo vlastníctve mesta, budeme žiadať majiteľa pozemku o odstránenie odpadu."

-> poziadali ste uz majitela pozemku o odstranenie odpadu? Aky je termin?
Ziadam jednoduchu odpoved Ano/Nie a termin.

Dakujem za promptnu odpoved.
12. máj 2021

Daniela Baxová

Dobry den, v akom stadiu riesenia je podnet podany pred troma tyzdnami?
19. máj 2021

Daniela Baxová

Dobry den, v akom stadiu riesenia je podnet, treba sa obratit na policiu? Zo staveniska je detske ihrisko, deti hadzu po sebe stavebny odpad, roznasaju ho po ceste a chodniku. Byvanie sa stava neznesitelnym. Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania