Prostredná-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Juran 11. mája 2022

Dobrý deň,
 parkovacia politika vo Svätom Jure je jasným príkladom Never ending story. Napriek prísľubom a deklarovanej platonickej snahe mesto do dnešného dňa občanom nepredstavilo žiaden reálny projekt parkovacej politiky vo Svätom Jure, a to už malo pripravené aj VZN. Občania majú právo na informácie, ako sa mesto vysporiadalo s týmto problémom.
 

13. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto postupne vytvára predpoklady a možnosti na zavedenie parkovacieho systému - nielen na Prostrednej ulici.
Námestie: Hlavný predpoklad, ktorý vyplynul z prerokovania návrhu parkovania s obyvateľmi Prostrednej ulice, je vybudovanie odstavnej plochy na Krajinskej ulici. Aktuálne tam prebiehajú procesy na povolenie a vybudovanie vjazdu z Krajinskej cesty. Medzičasom mesto vyhralo súd o vypratanie pozemku a teda aj odstránenie stánku vedľa zástavky.
Tých procesov, ktoré súbežne prebiehajú je dosť a verím, že cieľom bude prijatie parkovacej politiky nielen na námestí ale takmer v celom meste v roku 2023. (okrem lokality Neštich a Pri štadióne)
Na Neštichu by sme mali mať stavebné povolenie na parkovisko v priebehu mesiaca, už je objednaná aktualizácia rozpočtu parkoviska (z procesu vydania stavebného povolenia vyplynuli aj zmeny projektu) a následne spustíme verejné obstarávanie na zhotoviteľa. Verím, že tento rok v lete začneme parkovisko stavať.
Poslednou lokalitou, v ktorej budeme riešiť parkovanie bude lokalita Pri štadióne. Tú máme geodeticky zameranú, pripravujeme štúdiu ako by celá lokalita mala v budúcnosti vyzerať, aby kapacitne fungovala na počet bytov resp. obyvateľov. (nové komunikácie + nové parkovacie miesta)

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania