Pripravuje sa zmena námestia

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Eduard 31. marca 2016

Dovoľujem si vyjadriť sklamanie a nesúhlas s vynaložením finančných prostriedkov na prestavbu námestia a zničenie fontány. Fungujúca fontána v letnom období je príjemným vylepšením životného prostredia a ovzdušia v letných horúčavách na kamennom námestí. Pridanie zelene v okolí súčasnej fontány by bolo vhodnejšie.
Doporučujem finančné prostriedky vynaložiť na zvýšenie ekologickej hodnoty iných častí napríklad vybudovaním a určením rezidentských parkovacích miest a úpravu zelene na Pezinskej a Bratislavskej ul.
Riešenie parkovania rezidentov by bolo asi už vhodné ako na námestí tak v spomenutých uliciach. Naše historické jadro vyzerá ako veľké parkovisko !
A platenie za parkovanie v historickom jadre by umožnilo zíslať finančné prostriedky ( aspoň časť ) na jeho permanentnú údržbu .

13. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Ešte minulý rok sa poslanci MsZ aj napriek nášmu pôvodnému návrhu opraviť fontánu, rozhodli fontánu už neopravovať, ale pripraviť návrh na postavenie fontány novej. Vždy sa počítalo s dvoma alternatívami a to konzervatívnym (socha, prípadne iné umelecké dielo) a moderným. Následne bolo na odbornej komisii rozhodnuté, že mesto má pripraviť moderný návrh. Ten sme zadali architektovi,ktorý po komunikácii v odborných komisiách a s Krajským pamiatkovým úradom pripravil návrh, ktorý sme predstavili verejnosti. V tomto období sa návrh prerokováva opätovne v odborných komisiách a následne bude prerokovaný s poslancami MsZ, ktorí rozhodnú o ďalšom postupe.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
14. apríl 2016

Eduard

Ďakujem za odpoveď. Žiaľ nevidel som odpoveď na podstatnú časť môjho príspevku. Nieje dôležité či sa bude fontána opravovať alebo prestavovať. Ale je dnes dôležitejšia fontána alebo situácia s parkovaním na námestí a hlavných príjazdových komunikáciách s historickými budovami ?
Takže ešte raz : "Doporučujem finančné prostriedky vynaložiť na zvýšenie ekologickej hodnoty iných častí napríklad vybudovaním a určením rezidentských parkovacích miest a úpravu zelene na Pezinskej a Bratislavskej ul. Riešenie parkovania rezidentov by bolo asi už vhodné ako na námestí tak v spomenutých uliciach. Naše historické jadro vyzerá ako veľké parkovisko ! " ........ áno a potom čerešnička na torte i fontána konzervatívna/moderná - ale hlavne udržiavaná !

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania