Nevhodné parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ vo Svidníku

Neriešený
meno
Michal 13. apríla 2013

Dobrý deň,

chcel by som upozorniť na dlhodobé nevhodné parkovanie áut na ulici Karpatskej. Vodiči si na tomto mieste zvykli riešiť problém s nedostatkom parkovacích miest parkovaním mimo vozovky - na trávniku. Vodiči pohybom áut po týchto miestach rozrývajú trávnik a v daždivých dňoch roznášajú do okolia blato. Problematické parkovanie na uvedenom mieste ostáva bez povšimnutia samosprávy už niekoľko rokov.

14. apríl 2013

Peter

Všetci vychvaľujú prácu Mestskej polície, ale ich pôsobenie v našom meste je viac ako diskutabilné...keď šetríme, tak odchod na bycikle v lete a nie zbytočne benzín páliť.
14. apríl 2013

neznamy

zial takato situacia vo vacsine mestach. a kompetentny ? zial vacsina pripadov bez povsimnutia.
14. apríl 2013

Alena

Ved preto maju take pupky pred sebou, ti nasi policajti.
Keby im aj tie bicykle kupili, viem si predstavit za aku cenu.
16. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podľa vyjadrenia Odboru výstavby, dopravy, ŽP a RR MsÚ Svidník je v danej lokalite plánovaná výstavba bytového domu B6, vrátane parkovísk pre existujúci bytový dom B4 a tiež pre plánovaný bytový dom B6. Po ich výstavbe sa zlepší stav parkovania v danej lokalite. Vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže sa má prerokovať na zasadnutí mestského zastupiteľstva v stredu, 24. apríla 2013.
18. apríl 2013

Laco

To čo sa plánuje je pekné, ale momentálne sa porušuje VZN. Majitelia áut, ktoré parkujú na trávnatej ploche neplatia pokutu z dôvodu, lebo sa tam plánuje postaviť panelák? Takto samospráva rieši podnety občanov???
18. apríl 2013

Peter

No ak zaparkujem na trávniku s inou značkou ako SK, tak hneď dajú pokutu. Ak som s nimi druhý krát diskutoval, že prečo teraz nedajú pokutu, tak preto, lebo sa plánuje zrušiť trávnik a urobiť parkovisko. Ide o iné miesto ako tú spomínané.
18. apríl 2013

Mario

Riesite hluposti, kolky z vas tam byvate ze vam to tak prekaza?!
19. apríl 2013

Marian

Pre Maria: nechcem sa vyjadrovať expresívne, lebo admin by asi vymazal môj príspevok. Chcem však povedať jedno. Nie všetci ľudia myslia iba na seba tak ako ty. Niektorí to myslia úprimne a chcú riešiť problémy v meste. Keby sme uvažovali tak ako ty, tak dnes žijeme v jaskyni a lovíme zvieratá s kameňom v ruke. A daj si pozor na gramatiku, lebo svedčí to o Tvojej úrovni.
02. máj 2013

Stefan

Je to omyl - problem s parkovanim na Karpatskej ulici ako taky v podstate neexistuje.
Podla mojho nazoru je v sucastnosti opodstatnenost vystavby dalsieho parkoviska v tejto lokalite prinajmensom diskutabilna a to konkretne v kontexte uz existujuceho cca ani nie 100m vzdialeneho prakoviska pri supermarkete Dukla (odkial je zosnimana aj fotka v clanku "Nevhodne parkovanie"), ktore nie je na ucely parkovania obyvatelov Karpatskej ul. vyuzivane vobec alebo len v miere minimalnej. Predmetne parkovisko je vpodstate stale prazdne a teda plne k dispozicii parkovaniachtivym. Riesenim by bolo pokutovat akekolvek parkovanie na travnatrej ploche s tym, ze moznost bezplatneho parkovania je ani nie o 100 m dalej.
Realne vzate je problemom skor v ludoch a teda vo fakte, ze poniektori maju snahu parkovat co najblizsie k bloku, ak to prezeniem tak idealne priamo v obyvacke svojho bytu (ak by sa to dalo).
Okrem toho vystavba dalsieho parkoviska by znamenala vyrazny zasah do jestvujucich zelenych ploch, ktoré v poslednej dobe v nasom meste akosi prilis casto padaju za obet radoby deklarovanej "nevyhnutnosti" vystavby novych parkovacich miest. Ja (a mozno nie len ja|) ako danovy poplatnik by som od mesta skor ocakaval iniciativu pri vysadbe stromov, skraslovania a zveladovania existujucich zelenycjh ploch, ktore by mali slúžit ako oddychová zóna pre obyvateľov prilahlych bytovych domov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.