Ulica Spartakovská-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Nedostatočná kapacita pre bio odpad, viackrát preplnený. Bolo by vhodné nechať dve nádoby.

15. február 2021

Štefan

Takto to vyzerá aj na Družbe/Clementisa. Tie nádoby sú kapacitne nedostatočné. Zjavne sa nevysýpajú denne a pokiaľ to ma byť v takomto režime, treba usmerniť obyvateľov - či to majú kopiť vedľa malých nádob alebo hádzať naďalej do zmiešaného odpadu (to je ale separovanie, čo?). Pravdepodobne nikto to neprinesie naspäť do bytu a nebude pozerať z okna, či už je voľno.
15. február 2021

Michal

Rozumiem, že je to len v rozbehu a zjavne to funguje, takže treba navýšiť kapacitu.
15. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor komunálnych a cintorínskych služieb

Mesto Trnava
10. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Mesto v spolupráci so zberovou spoločnosťou monitoruje stanovištia a podľa potreby dopĺňame nádoby. Nakoľko služba zberu kuchynského odpadu je len na začiatku riešime situáciu podľa dostupných možností. To znamená zvýšili sme frekvenciu na 3 x T, postupne dopĺňame nádoby a plánujeme stále skvalitňovať túto službu, aby sme predišli k nežiaducemu faktu ako sú potkany a nahromadený odpad na stojiskách. Systém zberu kuchynského odpadu prostredníctvom 120 l nádob je prispôsobený technologickému postupu pri čistení nádob v spracovateľskom zariadení, kde je obmedzenie pre veľkosť zbernej nádoby a max. hmotnosť odpadu v zbernej nádobe. Pri bytovom dome Spartakovská 9 a Spartakovská 1 bola zadaná požiadavka na pridanie ďalších nádob.

Odbor komunálnych a cintorínskych služieb
24. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na Spartakovskej 9 bola pridaná nádoba na kuchynský odpad.

Odbor komunálnych a cintorínskych služieb
24. marec 2021

Michal

Ďakujem, je to omnoho lepšie, znížil sa neporiadok v okolí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania