Zanedbanie informovania verejnosti

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Občan 12. decembra 2014

Od nedele (14.12.2014, t.j. o 2 dni) platia nové cestovné poriadky MHDčky. Na zastávkach nie je však žiadna informácia o tejto zmene a ani o nových cestovných poriadkoch, z čoho vyplýva že ludia, ktorí pravidelne nesledujú stránku sadtrnava.sk budú v nedelu/pondelok ráno čakať na zastávkach a čudovať sa, prečo ten daný spoj nejde/ide skôr/ide neskôr. Chcel som pôvodne aj sám rozvešať po zastávkach na Linčianskej nejaký informačný papier o tejto zmene (keďže SADke to nenapadlo), no bál som sa, že ma niekto môže udať za to, že lepenie plagátov na zastávky je zakázané.
Neviem, či sa tento podnet ešte stihne vyriešiť (keďže ho píšem teraz, v piatok), ale bol by som rád, keby bolo dohliadnuté aspoň na budúce zmeny CP a o ich náležitom informovaní cestujúcej verejnosti.

12. december 2014

obcan

Ale toto treba napisat do sadky a nie na mesto
12. december 2014

obcan

Ale toto treba napisat do sadky a nie na mesto
12. december 2014

maja

A prečo nie aj na mesto - sadka je dotovana mestom, treba aby aj na meste vedeli...
13. december 2014

Palcino Čavojský

Mesto má podiel v SAD, preto sa to týka aj jeho.
14. december 2014

Eduard

A najlepsiw na tom vsetkom je ze ani do konca tyzdna neboli nove cp ani na webovych strankach dopravcu a mesta. Ved asi naozaj planuju zrusit v trnave MAD alebo co.
14. december 2014

Fredy

Chybou snáď je, že výrazné oznamy nie sú cca týždeň pred zmenou umiestnené v priestore nástupu a výstupu do autobusov, resp. premietané v autobuse cez informačný systém (premietajú sa tam oznamy aj 3 mesiace neaktuálne). Lepenie oznamov na zastávkach nepovažujem za vhodné a efektívne, pretože tí, ktorí cestujú pravideľne, poznajú časy odchodov zvyčajne spamäti a vývesky nečítajú.
A ten, kto potrebuje hľadať odchod spoja na výveske, si prečíta aktuálny údaj.
Už niekoľko rokov je dátum zmeny pre vlaky a MHD rovnaký, takže dátum zmeny je dostatočne spropagovaný aj v médiach.
Pre objektívnosť pre Eduarda: Na stránke SAD Trnava boli nové cestovné poriadky už 4.12.2014 okolo obeda (pozrel som si čas stiahnutia súborov). Oznam na mestskej stránke bol o deň neskôr : http://www.trnava.sk/sk/aktualita/zmeny-cestovnych-poriadkov-mestskej-autobusovej-dopravy-platne-od-14-decembra-2014 .
Myslím, že je povinnosťou dopravcu zmeny zverejniť minimálne 10 dní vopred.
15. december 2014

Palcino Čavojský

Trnave okrem oznamovania, ako to popísal Fredy, chýba aj možnosť informovať sa o meškajúcich, alebo vynechaných spojoch. Infolinka zverejnená na zastávkach má informácie len o spojoch, ale nevedia povedať, či spoj, na ktorý čakám, mešká, alebo nepôjde vôbec, nevedia dôvod zmeny a pod.
21. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa všetkým cestujúcim. Pri najbližšej úprave cestovných poriadkov dohliadneme na to, aby SAD včas vyvesila oznamy o zmenách.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania