Dlhodobo odstavene os. mot. vozidlo PD 321 CP

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peter 19. januára 2015

Na parkovisku pred obytnym blokom Teodora Tekela 8 stoji dlhodobo odstavene vozidlo PD 321 CP, ma neplatnu EK aj TK. Na vozidle už bola pred par mesiacmi výzva majitelovi od mestskej policie o odstraneni vraku, avsak vozidlo tam stale stoji bez pohnutia. Majitel vozidla mal podla tejto vyzvy 30 dni na odstranenie vozidla z miesta, čo vsak ignoroval, pričom tam bolo upozornenie o tom, že vozidlo bude odtiahnute mestom Trnava . Kolko ma mesto lehotu na odstranenie takehoto vraku? Je vobec takato lehota, alebo taketo auta budu stale zaberat parkovacie miesta na parkoviskach niekolko rokov bez pohnutia?

19. január 2015

Meno

Neverim, ze keby sa mestski fizli raz za mesiac presli po kazdom sidlisku pesi, bolo by treba takychto podnetov, lenze oni pracuju iba na zavolanie ;) Vlastne este ako mytnici.
Strasne je stale malo parkovacich, ale vycistit vraky, namalovat ciary, to nehrozi.
19. január 2015

Občan Trnavy

Na zapisovanie alebo fotenie zle parkujúcich a dlhodobo odstavených vozidiel by stačilo osloviť dobrovoľníkov z radov dôchodcov. Určite by sa ich zopár našlo. Aspoň by mali pocit, že sú užitoční. A možno by túto prácu radi robili aj zdarma, len aby si naplnili svoj pocit užitočnosti. A možno aj bez nároku na služobné autá, telefóny, uniformy, ako aj ďalšiu povinnú výbavu obecného uniformovaného opisovateľa evidenčných čísel.
20. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vozidlo i napriek výzve MsP majiteľ z verejného priestranstva neodstránil. Ďalší proces prebieha v súlade s ust. príslušného zákona (spis v danej veci sme odoslali na príslušný odbor dopravy a pozemných komunikácií Okresnému úradu v Trnave na ďalšie konanie). Ten podľa vlastných evidencií vyzve majiteľa na tzv. obnovu konania platnosti prísluš. povinností (STK, a pod.) s udelením pokuty v konaní.
MsP ma právomoc vozidlo odtiahnuť len v prípadoch, keď vozidlo v danom termíne nebolo odstránené, nemá ŠPZ a majiteľa vozidla sa nepodarilo identifikovať na základe zákona o odpadoch.

Mestská polícia v Trnave
20. január 2015

Peter

Dakujem za odpoved zo strany MsP. Z Vasej odpovede som porozumel asi tomu, že ak majitel vozidla bude ignorovat výzvu o odstraneni vraku nadalej, tak k odtiahnutiu vozidla zo strany mesta nepride nikdy. Prečo potom na výzve, ktorú lepia prislusnici MsP na vozidlo je upozornenie, že vozidlo bude odstranene zo strany mesta, ked k tomu v reale nikdy nepride? ( prečo tam nie je upozornenie, že iba spis odstupite na prisl. Okr. úrad ).
Vo Vasej odpovedi Ste este uviedli, že MsP ma pravo odtiahnut vozidlo len v pripade ...,že vozidlo nebolo odstranene v danom termine, .... Tymto terminom je myslena 30 dnova lehota od nalepenia vyzvy prislusnikmi MsP na vozidlo? Ak ano, tato lehota už davno uplynula, tak preco MsP nevyužije svoje opravnenie a neda vozidlo odtiahnut a nasledne nevymaha naklady od majitela vozidla? Alebo musia byt splnene vsetky 3 podmienky o tom že vozidlo nema SPZ a majitela vozidla sa nepodarilo identifikovat? co si myslim že u vozidla sa podari majitela identifikovat vzdy, aj ked nie je na vozidle SPZ, ale podla VIN. Poprosim este odpoved na tieto otazky a hlavne na tu , co sa stane ak majitel bude nadalej ignorovat aj vyzvu z Okr. uradu aby si obnovil EK a TK, alebo aby odstranil vrak. Pride niekedy v skutocnosti k odstraneniu vraku zo strany mesta, alebo mame byt uspokojeny s tym , že majitel bol upozorneny a napriek tomu sa situacia nezmenila? Dakujem za odpoved
22. január 2015

Peto

Určite je to vrak? Co ak je len majiteľ dlhodobo v zahraničí? Kam majú takýto ľudia dávať auta ak ho nenechať na parkovisku ? Doba je ťažká, za prácou teba chodiť von . Tým samozrejme neobhajujem tento prípad, len sa pýtam otázky.
22. január 2015

Peter

A co ine ako vrak by to mohlo byt? Ma to vyse roka neplatne EK a TK, nejazdi to, ma to vyfucane kolesa ...
22. január 2015

Honzik

Ved to, ze nie je vrak ako "vrak" v inej teme niekto pisal, a co ked je majitel mrtvy, odcestovany, nema tu rodinu a pod. Vsetky tieto zivotne situacie sa nasledne riesia a ked aj takto, nejako sa to auto "odpratat" musi. Zaujalo ma, ze tusim KDH v parlamente chceli a neviem ci aj navrhli zakon, resp. zmenu, aby prve "napomenutie" o STK, EK majitel vozidla dostal zdarma, kedze mohol jednoducho zabudnut a zato hned nemusi dostavat pokutu 3 stovky. Myslim, ze by to bolo fajn, najmä pre taketo pripady.
To co tu pisu policajti mi evokuje, ze ked budu vetrom odviate SPZ, mozu ho zobrat ako vrak?
31. január 2015

Peter

vozidlo bolo odstranene.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania