Riešenie dopravy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Peter Belan 09. augusta 2015

Peknú nedeľu želám pán Bročka. Chcem Vás ešte raz poprosiť a požiadať o riešenie situácie v Modranke na Dedinskej ulici, kde bývajú moji rodičia. Dnes ráno som si našiel auto na tejto ulici s odtrhnutým spätným zrkadlom. Pravdepodobne sa to stalo jazdou, iného auta. Asi pred mesiacom pred domom rodičov, bola dopravná havária, keď opitý vodič narazil do auta zaparkovaného pri ceste a následne do stromu. Šoféri tu štandardne prekračujú rýchlosť a neberú ohľad na bezpečnosť. Dalo by sa to na tej ulici riešiť spomaľovačmi? S pozdravom, Peter Belan

09. august 2015

majo

To podla mna s rychlostou nema nic spolocne.
Ta cesta je uzka (+hlboke jarky po oboch stranach) a po krajoch tam nadivoko parkuju auta, potom sa sem tam stane to čo aj vam.
10. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Mrzí nás to, každá škodová udalosť je nepríjemným zásahom do vlastníckych práv jednotlivca. Treba však upozorniť aj na to, že po osadení spomaľovacieho prahu sa zvýši hlučnosť spôsobovaná brzdením a následným rozbiehaním vozidla, navyše, vibrácie sa budú prenášať na nehnuteľnosti. Nedisciplinovanosťou jednotlivých vodičov budú trpieť všetci prechádzajúci vodiči a obyvatelia bývajúci v blízkosti spomaľovacieho prahu. Napriek týmto negatívnym javom Vašu požiadavku odovzdáme na prerokovanie poslancom – členom Výboru mestskej časti č. 6 Modranka, aby na základe osobnej obhliadky priamo na mieste a na základe súhlasu obyvateľov určili, pred ktorou nehnuteľnosťou má byť spomaľovač osadený. Následne zašleme žiadosť na Okresný dopravný inšpektorát v Trnave o vydanie súhlasu s umiestnením spomaľovača.



Ing. Marián Novák, vedúci úseku dopravy – odboru dopravy a komunálnych služieb
12. august 2015

tin

táto cesta je plná spomalovacov - je sama jama, rychlejsie ako 40 sa tam ani neda ist. Samozrejme treba stat na kazdom kusku, kedze po celej ulici parkuju auta a ak ide oproti vozidlo, dve auta vedla seba neprejdu. Jedine odlahcenie situacie by mohla priniest obnova ulice -> NOVA cesta + prekryt tie metrove jarky tak, aby vznikli parkovacie miesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania